Kreditkort

Jämför kreditkort & hitta det bästa


 • Opartisk jämförelse av kreditkort
 • Djupgående recensioner
 • Uppdateras frekvent

Hur fungerar Alltomkreditkort.se? Vi listar och jämför alla kreditkort helt opartiskt. Oavsett om du är ute efter en låg ränta, bra försäkringar eller förmånliga rabatter kan du med vår hjälp hitta kort som stämmer överens med dina önskemål. Läs våra opartiska recensioner och ansök om det kreditkort som passar dig bäst!

Bästa kreditkorten 2019

re:member flex
Bra kort för shoppingRe:member flex ger dig rabatt hos 300 e-butiker. Du har även möjlighet att få en låg ränta vid delbetalning.

re:member flex

 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Ingen årsavgift
 • Bästa förmånskortet 2019 enligt oss!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 – 24,74 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Till ansökan Mer information
Komplett Bank Mastercard
Bra kort för shopping4 % bonus på alla köp hos Komplett.se, 2 % bonus på alla köp av varor på internet, 1 % på övriga inköp.

Komplett Bank Mastercard

 • Ingen årsavgift och 1-4% bonus på alla inköp
 • Bonuspoängen kan användas för att betala fakturan
 • Bästa bonuskortet 2019!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 21,40 – 24,90 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Till ansökan Mer information
Bank Norwegian Kreditkort
Bra kort på resanReseförsäkring ingår och uttagsavgiften är 0 kr. Valutapåslag är 1,75 %. Bra kort för shoppingBank Norwegian kreditkort ger dig 0,5 % bonus på alla inköp. Köp hos Norwegian ger upp till 20 % bonus.

Bank Norwegian Kreditkort

 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår
 • Bästa kreditkortet på resan 2019
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Till ansökan Mer information

Övriga kreditkort

OKQ8 Kreditkort
Bra kort för bilägareUpp till 15 öre bonus per liter när du tankar hos OKQ8.

OKQ8 Kreditkort

 • Upp till 2 % i återbäring hos OK/Q8
 • Bonuspoäng på alla andra inköp
 • Bästa bensinkortet 2019!
Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,25 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Till ansökan Mer information
Supreme Card Gold

Supreme Card Gold

 • Bonus på allt du handlar
 • 6 mån räntefri delbetalning
 • Upp till 60 räntefria dagar
Årsavgift: 245 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 12,36 – 16,32 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Till ansökan Mer information
Moregolf Mastercard

Moregolf Mastercard

 • Bonus på allt du köper (mat, bensin, resor, m.m.)
 • Reseförsäkring ingår (gäller även dem du reser med)
 • Bra rabatter på golfutrustning
Årsavgift: 295 kr
Högsta kredit: 160 000 kr
Ränta: 15,39 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Till ansökan Mer information
Marginalen Traveller
Bra kort på resan9 reseförsäkringar ingår. Bra kort för shoppingBonus på alla inköp som kan växlas mot exempelvis resor.

Marginalen Traveller

 • 9 reseförsäkringar ingår
 • Samla poäng på alla köp (mat, kläder, drivmedel, m.m.)
 • Rabatt hos 200 E-butiker
Årsavgift: 395 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 16,90 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Till ansökan Mer information
Easyliving

Easyliving

 • Bra rabatter för shopping
 • Inget valutapåslag i utlandet
Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 13,95 %
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Till ansökan Mer information

Varför du ska använda Alltomkreditkort.se innan du tecknar kreditkort

Hos oss hittar du all nödvändig information för att kunna fatta ett bra beslut om vilket kreditkort du ska välja. Genom våra jämförelselistor får du en snabb överblick över de mest väsentliga delarna att jämföra när det kommer till kreditkort (ränta, årsavgift, kredit, bonusar och försäkringar). Vill du läsa mer om ett specifikt kreditkort har vi även djupgående recensioner tillgängliga som går att hitta till varje kort. Du har även möjlighet att läsa opartiska kundomdömen om alla kreditkort.

Enkelhet, tydlighet och användarvänlighet

Vi som driver Alltomkreditkort.se har som mål att på ett enkelt och tydligt sätt förklara de olika för- och nackdelarna med kreditkort. Och hur du ska använda ett kreditkort på rätt sätt.

För besökare med grundläggande kunskaper om kreditkort har vi även anpassat våra artiklar efter dessa med djupgående recensioner och artiklar - så att innehållet ska passa alla, oavsett kunskapsnivå.

Vi som driver Alltomkreditkort.se har en gedigen erfarenhet, och ett stort intresse för privatekonomi och kreditkort. Läs mer om oss här.

Fortfarande svårt att välja rätt kreditkort?

För dem som fortfarande tycker det är svårt att hitta ett passande kreditkort har vi utformat ”kreditkortsguiden”. I guiden får du besvara 9 enkla Ja/nej-frågor för att sedan kunna ta del av ett kreditkortstips anpassat just för dig.

Bästa kreditkorten 2019 för fyra olika användningsområden

Här nedan listar vi fyra olika kreditkort som vi anser vara de bästa just nu inom respektive kategori.

Vilket är det bästa kreditkortet för generellt bruk?


re:member Flex

Det bästa kreditkortet “till vardags” är re:member Flex. Kortet får förstaplatsen tack vare att det inte har någon årsavgift men ändå har reseförsäkring och ger rabatter hos en stor mängd E-butiker och andra tjänster online.

 • Individuell ränta
 • Ingen årsavgift
 • Rabatt hos hundratals E-butiker

Vilket är det bästa kortet för bonus?


Komplett Bank Mastercard

Med 1% på alla inköp i fysiska butiker, 2% vid onlinehandel och 4% hos Komplett vinner Kompletts kreditkort tydligt titeln “Bästa kreditkort för bonus”. Det är enbart premiumkort, med årsavgift på närmare 2 000 kr som kan matcha denna höga bonusgrad.

 • Ingen årsavgift
 • Ingen uttagsavgift
 • Bonus på 1 - 4% på samtliga inköp

Vilket är det bästa kortet för försäkringar?


Easyliving

Vilket kreditkort som bäst gällande försäkringar beror delvis på vilka försäkringar som önskas. Men vi väljer Easyliving för dig som vill ha försäkringar till vardagliga inköp. Utöver reseförsäkring ingår här tre försäkringar som gör inköpen säkrare samt evenemangsförsäkring (som avbeställningsskydd för evenemang).

 • Evenemangsförsäkring
 • Allriskförsäkring och förlängd garanti för elektronik
 • Leveransförsäkring vid internetköp

Vilket är det bästa kortet för bensin?


OKQ8 Kreditkort

Hos OK/Q8 ges en årlig återbäring på alla inköp som skett under året. Återbäringen kan variera både lokalt och beroende på ekonomiskt resultat. Ett exempel är att återbäring har varit 20 öre per liter på bemannad station och 5 öre på obemannade stationer. Utöver det 2% på alla övriga inköp på OK/Q8, samt upp till 0,6 % på alla inköp hos andra företag än OK/Q8 (ej konkurrerande stationer).

 • Upp till 20 öre per liter i återbäring
 • 2 % bonus på övriga inköp hos OKQ8
 • 0,6 % i bonus på inköp hos andra företag (ej konkurrenter)

Hitta rätt kreditkort

Eftersom du besöker vår webbplats är chansen stor att du vill teckna ett kreditkort. Men vilket ska du välja? Och vad ska du titta på när du jämför kreditkort? I tabellen ovan presenteras korten utifrån ränta, kreditnivå, räntefria dagar och årsavgift. Dessutom har vi lyft fram tre fördelar vi anser vara bäst med det specifika kreditkortet. Mer om dessa fördelar kan du läsa längre ner.

Välj utifrån orsak

Fråga dig själv varför du vill ha ett kreditkort. Det bör vara det primära som styr vilket kort som passar bäst för dig och därmed ger flest förmåner.

Ska du ut och resa?

Kanske planerar du en utlandssemester och vill ha med ett kreditkort på resan som ett säkert betalningsalternativ. I så fall bör du jämföra kreditkorten utifrån de kostnader som uppstår när kortet används utomlands (uttagsavgift, valutapåslag). Du kan även jämföra reseförsäkringen och vilka reseförmåner som korten ger.

Vill du ha bonus och/eller rabatter?

Vill du istället ha ett kreditkort som ger bonus på alla inköp? Eller ett kreditkort som ger poäng som sedan kan växlas till olika produkter, flygbiljetter eller presentkort? Då är det bonusnivån du ska fokusera på. En del kort ger ingen bonus alls medan andra ger tillbaka värden på över 1-2 000 kr per år.

Önskas enkel kredit med flexibel återbetalning?

Är det en smidig kredit du söker? Vill du ha kreditkortet som en ekonomisk buffert och få möjligheten att delbetala alla inköp? I så fall är det främst avgifter och räntor som är viktiga att jämföra. Ett par kreditkort erbjuder även räntefri delbetalning vilket blir betydligt billigare än att återbetala kreditkortsskulden över ett par månader.

Vill du ha försäkringar och säkrare shopping?

En del kreditkort har förmånliga försäkringar som skapar trygghet vid shopping. Det kan exempelvis innebära prisgaranti, längre garanti och allriskförsäkring. Många av dessa ger även höga rabatter vid shopping online.

De punkter som presenteras i tabellen är alltså enbart några av de punkter du kan jämföra när du ska välja kreditkort. För att få en tydligare bild av de olika korten behöver du läsa recensionerna. Men framförallt – fråga dig själv varför vill ha ett kreditkort. Då kommer du tydligare se vilka punkter du främst ska jämföra.

Så tolkar du vår jämförelse

Nedan följer förklaringar till hur du ska tolka datan i tabellen ovan.

Ränta

Räntan vi anger är den räntesats som uppstår på utnyttjad kredit om skulden inte återbetalas i sin helhet när fakturan skickats ut. På kreditkortsfakturan framgår det alltid hur stor kredit som utnyttjats. Väljer du att betala in hela summan regleras krediten och du betalar ingen ränteavgift. Väljer du istället att delbetala fakturan tillkommer en räntekostnad på den del av beloppet som skjuts framåt. Räntan vi anger i tabellen är den nominella räntan.

Kom ihåg att det kan tillkomma avikostnader vid delbetalning. Ett tydligare sätt att jämföra kreditkortens totala kostnader (räntor, avikostnader m.m.) är att se på dess effektiva ränta.

Kredit

Kredit är den summa som du maximalt kan handla för på kortet innan återbetalning måste ske. När du ansöker om ett kreditkort får du ange vilken kredit som önskas. Efter en kreditupplysning avgör kreditgivaren om de vill bevilja denna kredit eller om de godkänner en lägre nivå. Även om du ansöker om en kredit på 50 000 kr så kan det alltså innebära att du blir beviljad kortet med en gräns på 20 000 kr. Har du en kredit på 20 000 kr och handlat med kortet för denna summa kommer du inte kunna köpa mer med kortet förrän krediten helt eller delvis är återbetald.

Räntefritt

"Räntefritt" är den räntefria period som uppstår vid inköp med kortet. Under denna period kan du handla med kortet utan att några extra räntekostnader uppstår. Betalar du tillbaka hela krediten innan de räntefria dagarna har löpt ut tillkommer alltså ingen räntekostnad. Vilken dag som fakturor skickas ut varierar, liksom antalet dagar man har på sig att betala fakturan. Men kortfattat är räntefri period den maximala period som du utnyttja krediten på utan att ränta uppstår.

Exempel: Du köper en produkt den 18:e januari för 500 kr. Inköpet presenteras på fakturan som skickas ut i mitten av februari. Du har sedan 10 dagar på dig att betala fakturan. Från att du köpte varan till att fakturan ska vara betald är det i detta fall 42 dagar. Det är din räntefria period.

Årsavgift

Årsavgift är den avgift som läggs på kreditkortsfakturan en gång per år. Det finns kort utan årsavgift och de med årsavgift på flera tusen kronor. Det vanligaste är att årsavgiften är några hundra kronor per år. Har kortet ett bonusprogram, och du använder kortet dagligen, kommer bonusprogrammet ge betydligt mer tillbaka än vad kortet kostar i årsavgift.

Tre fördelar med varje kort

Alla kreditkort har sina unika fördelar. Här presenteras tre av de större fördelarna med just detta kort. Den största faktorn som skiljer kreditkorten från varandra är dess fördelar. Ett kort kan ge stora rabatter på en livsmedelskedja medan ett annat ger låg ränta. Vi har valt ut tre unika fördelar för varje kort och presenterat dem i tabellen längre upp på sidan. På detta sätt kan du lättare hitta det kreditkort som tilltalar dig bäst. Läs även recensionerna om korten för att få en tydligare bild över dess fördelar och nackdelar.

Så ansöker du om ett kreditkort i 4 enkla steg

 1. Ta reda på vilket som är det bästa kreditkortet för dig

  Det finns en mängd olika kreditkort att välja på. Därför är det särskilt viktigt att du, innan du ansöker om att få ett kort, kommer fram till hur du kommer att använda kortet. På så vis kan du också bestämma dig för vilket som är det bästa kreditkortet för dig. Ska du till exempel använda kortet när du reser eller för att få bonuspoäng på inköp när du shoppar till vardags?
 2. Jämför kreditkort med varandra för att få en bra deal

  Kort från olika banker kan fylla samma funktioner men ha villkor som skiljer sig från varandra, så ta dig tid att jämföra kreditkorten! Antal räntefria dagar, ränta, försäkringar, hur hög kredit du kan få och i vilka butiker du kan få bonuspoäng är aspekter som du har allt att vinna på att kolla upp noga. Här på Alltomkreditkort kan du enkelt jämföra korten och deras unika förmåner.
 3. Välj ett kort och gå till ansökan

  Vi har gjort det enkelt för dig: jämför korten i den överskådliga listan och klicka på ”Till ansökan” för komma till ansökningsformuläret. Samtliga ansökningsformulär är kopplade till seriösa banker och kreditkortsgivare, varför du kan vara förvissad om att det är helt säkert att ansöka om ett kort.
 4. Vänta på att kreditupplysningen ska bli klar

  När du väl har skickat din ansökan gäller det att vänta på att kreditupplysningen ska bli klar. Banken tar vanligen hjälp av UC för att kunna bedöma din betalningsförmåga. Om inga frågetecken uppstår får du svar på din kreditkortsansökan nästan med en gång

Därför kan du nekas att få kortet du ansökt om

När du har skickat in en ansökan om att få ett kreditkort gör kreditgivaren en så kallad kreditupplysning på dig. På grund av praktiska skäl har Sveriges storbanker gått samman och grundat UC, ett företag som bedömer din förmåga att betala tillbaka för dina kreditkortsköp.

Det kan finnas många bakomliggande orsaker till varför du nekas att få kreditkortet du ansökt om:

7 förmåner med kreditkort

 • Försäkringar: En eller flera försäkringar är kopplade till de flesta korten. Det kan gälla allt från reseförsäkring till leveransförsäkring vid internetköp.
 • Bonusar och poäng: När du handlar med kreditkortet kan du få såväl bonusar i utvalda butiker som poäng på dina inköp. Att handla med kortet är ett smidigt sätt att få mer för pengarna oavsett om du fyller på kylskåpet eller bensintanken.
 • Reseförmåner: Få tillgång till flygplatslounger, Concierge service eller billigare bilbokning. På så kallade resekreditkort finns ofta en rad förmåner på resan.
 • Rabatter: Alla kreditkort ger rabatter. Det varierar däremot var rabatterna gäller och hur stora de är. För många är det rabatterna som avgör vilket kreditkort som är bäst att teckna om man enbart ser på den ekonomiska aspekten.
 • Säkrare handel: Kreditkort är ett av de säkraste betalningsmedlen. Rekommenderas absolut vid utlandsresor för att minimera risken för bedrägeri.
 • Tillgänglig och flexibel kredit: Bestäm själv vilken takt du vill betala tillbaka utnyttjad kredit.
 • Tydligare överblick:Du ser alla inköp som skett under en månad på varje faktura. Det ger därmed bättre överblick över inköpen och ekonomin.

Så kan du ha ett sunt förhållningssätt till att handla med kreditkort

Använd kortet som ett kortsiktigt betalningsmedel. Anta att du behöver reparera bilen men att du har ont om pengar för tillfället. I det här läget kan ett kreditkort vara till stor hjälp, och dessutom gör du en rimlig investering i din vardag. Du måste trots allt ha en bil för att kunna ta dig till jobbet och/eller för att kunna skjutsa barnen. Att ha ett kort med kredit kan likaså vara bra när du exempelvis vet att du egentligen har råd att göra ett inköp, inte har tid att vänta på lönen och är säker på att du kommer kunna betala tillbaka så fort lönekontot har fyllts på. Däremot är det ingen god idé att ansöka om ett kreditkort för att betala andra smålån eller för att köpa den där snygga tröjan när du inte har råd att göra det.

Tänk på att du ska betala ränta på köpen. Så länge du betalar tillbaka inom ramarna för de räntefria dagarna behöver du inte oroa dig för just räntan. Men om du väljer att inte lösa krediten kan räntan snart göra så att den där snygga tröjan blir ganska dyr. Jämför räntor på kreditkorten – det kan skilja flera procentenheter mellan räntorna på de olika bankerna.

Läs igenom villkoren – kontraktet är bindande! Som med alla avtal du skriver under, är avtalet för kreditkortet bindande. Läs igenom det noga före du skriver på så att du verkligen förstår vilka villkor som gäller för dig.

Skaffa inte för många kreditkort. Du kan ha fler än ett kreditkort. Så länge kreditprövningen går igenom är det inget problem. Här bör du dock vara försiktig, för ju fler kreditlån och lån du har överhuvudtaget, desto svårare blir det för dig att få nya lån. Skaffa bara så många kort du behöver för att exempelvis kunna maximera olika förmåner.

Betala kreditkortsräkningar i tid. Att betala med ditt kreditkort innebär att du varje månad får en faktura på ett visst belopp att betala tillbaka. Om du inte betalar fakturan i tid kan du behöva betala förseningsavgifter, och om det vill sig riktigt illa kan ärendet hamna hos Inkasso.

Spara pengar med kreditkort! Med rätt kort kan du få en hel del tillbaka på dina inköp, både i form av rabatter och poäng. Vardagsshoppingen blir helt enkelt billigare.