British Airways Kreditkort

 • Bonus när du använder kortet på ICA eller annan matbutik
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår vid köp av resor

Om British Airways Kreditkort

British Airways Visa är ett klassiskt resekreditkort med bonusar, fördelar och försäkringar främst riktade mot resebranschen. Bonus fås på alla inköp med kortet och dubbel bonus ges hos British Airways. För de som gärna reser med flygbolaget är det troligtvis det bästa resekreditkortet. Detta eftersom den bonus som samlas in kan växlas in mot flygbiljetter m.m.

Hur bra är British Airways Kreditkort?

Bonus & förmåner
Bonuspoäng när kortet används för betalning. Inköp på 20 kr ger 1 poäng. Om biljetter eller produkter köps hos British Airways fås 2 poäng per 20 kr. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 13,64 %, årsavgift 395 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 16,00 %. Räntefritt upp till 55 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 1,0 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 395 kr
Högsta kredit: 500 000 kr
Ränta: 13,64 %
Effektiv ränta: 16,00 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Minsta belopp att betala: 3,00 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 115 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 8 333 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Bonuspoäng när kortet används för betalning. Inköp på 20 kr ger 1 poäng. Om biljetter eller produkter köps hos British Airways fås 2 poäng per 20 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Ja

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

British Airways kreditkort har en räntefri period på 56 dagar varefter ränta tillkommer med 13,64%. Kortet har en mycket hög kreditgräns på hela 500.000 kr. Varje månad fås en faktura på den summa av krediten som utnyttjats. Summan kan betalas till sin helhet men möjligheten finns även att betala en mindre del och dela upp betalningen. Kravet är däremot att återbetalning sker på minst 3% av skuldbeloppet, men minst 150 kr. Någon avikostnad finns inte.

Bonus

Välkomstbonus Få 1000 poäng så fort du använder kortet för första gången. Bonus på inköp När kortet används fås 1 Aviospoäng per 20 kr som spenderas. Vid köp hos British Airways ges dubbel bonus dvs. 2 poäng per 20 kr. Bonus hos Avis Om hyrbil bokas hos Avis, och betalas med kortet, ges en bonus på 250 Avis poäng. Rabatt via Executive Club Ytterligare poäng går att samla via Executive Club vilket man automatisk blir medlem i när man tecknat kreditkortet. Genom Executive Club samlas poäng via de samarbetspartners som presenteras på hemsidan. Dessa poäng går att lösa in i British Airways shop mot flygbiljetter, hotellnätter och andra reserelaterade produkter och upplevelser.

Försäkringar

På kreditkortet ingår en reseförsäkring. Fler försäkringar finns inte tyvärr inte.

Resefördelar

British Airways Visa är ett klassiskt resekreditkort med stort fokus på resandet. Detta syns mycket tydligt på de resefördelar som erbjuds till kortinnehavaren. Om minst 50% av resan betalas med kortet så ingår automatiskt deras reseförsäkring. Det är därmed en stor rekommendation att köpa resor med kortet för att därigenom få en gratis reseförsäkring som är betydligt bättre än den som ingår i hemförsäkringen. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, förseningsförsäkring och olycksfallsförsäkring . Extrabiljett Den som spenderar minst 500.000 kr med kortet under ett år får en gratis flygbiljett. En biljett som kan lösas in samtidigt som en betalande person reser. Menzies Business Lounges En annan resefördel är att kortet ger 30% rabatt på Menzies Business Lounges på ett stort antal flygplatser över hela världen. Lounger som bjuder på en lugn stund på hektiska flygplatser. Rabatt hos Preem Vid tankning hos bemannad Preem stationer ges 15 öre rabatt per liter. En nackdel på resan är däremot att kortet både har kostnad för uttag samt valutapåslag.

Övrigt

Möjlighet att överföra poäng - Det är alltid gratis att överföra Aviospoäng till de som bor på samma adress. Möjlighet finns även att överföra till andra som är med Executive Club. Detta kostar däremot en mindre avgift. Men det är en bra tjänst i det fall man har poäng som inte kommer att kunna användas. Saldoöverföring Behöver du pengar på ditt bankkonto? För över pengar från kortet både snabbt och smidigt. Någon överföringsavgift uppstår inte. Däremot skapas räntekostnad från första dagen. Minsta saldoöverföring är 500 kr.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om British Airways Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Birgitta Gabrielssom

13 feb 2019
BA Visa har avslutats och fungerar inte för köp eller transaktioner i Sverige

Har varit ett fantastiskt bra kort på alla sätt.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av British Airways Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516401-0208
Adress: Klarabergsgatan 60
Postnummer: 105 34
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-112 233
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: EnterCard Group AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: