British Airways Kreditkort


British Airways Kreditkort

British Airways Visa är ett klassiskt resekreditkort med bonusar, fördelar och försäkringar främst riktade mot resebranschen.

Bonus fås på alla inköp med kortet och dubbel bonus ges hos British Airways. För de som gärna reser med flygbolaget är det troligtvis det bästa resekreditkortet. Detta eftersom den bonus som samlas in kan växlas in mot flygbiljetter m.m.

Snabbrecension

  • Bonus när du använder kortet på ICA eller annan matbutik
  • Betala genom att hålla kortet mot terminalen för summor på upp till 250 kr
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår vid köp av resor
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast igår

Ränta13,64 %
Effektiv ränta15,77 %
Kredit0 - 500 000 kr
Räntefritt55 dagar
Årsavgift 0 kr 395 kr
BonusBonuspoäng när kortet används för betalning. Inköp på 20 kr ger 1 poäng. Om biljetter eller produkter köps hos British Airways fås 2 poäng per 20 kr.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypVisa
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,50 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 8 333 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte vikarie, arbetslös eller student

Kredit

British Airways kreditkort har en räntefri period på 56 dagar varefter ränta tillkommer med 13,64%. Kortet har en mycket hög kreditgräns på hela 500.000kr.

Varje månad fås en faktura på den summa av krediten som utnyttjats. Summan kan betalas till sin helhet men möjligheten finns även att betala en mindre del och dela upp betalningen. Kravet är däremot att återbetalning sker på minst 3% av skuldbeloppet, men minst 150kr.

Bonus

När kortet används fås 1 Aviospoäng per 20kr som spenderas. Vid köp hos British Airways ges dubbel bonus dvs. 2 poäng per 20kr.

Första gången som kortet används ges även 5000 Aviospoäng till kortägaren och vid bilhyra hos Avis ges 250 poäng per gång.

Ytterligare poäng går att samla via Executive Club vilket man automatisk blir medlem i när man tecknat kreditkortet. Genom Executive Club samlas poäng via de samarbetspartners som presenteras på hemsidan.

Dessa poäng går att lösa in i British Airways shop mot flygbiljetter, hotellnätter och andra reserelaterade produkter och upplevelser.

Försäkringar

På kreditkortet ingår en reseförsäkring. Fler försäkringar finns inte tyvärr inte.

Resefördelar

British Airways Visa är ett klassiskt resekreditkort med stort fokus på resandet. Detta syns mycket tydligt på de resefördelar som erbjuds till kortinnehavaren.

Om minst 50% av resan betalas med kortet så ingår automatiskt deras reseförsäkring. Det är därmed en stor rekommendation att köpa resor med kortet för att därigenom få en gratis reseförsäkring som är betydligt bättre än den som ingår i hemförsäkringen. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, förseningsförsäkring och olycksfallsförsäkring .

Den som spenderar minst 500.000kr med kortet under ett år får en gratis flygbiljett. En biljett som kan lösas in samtidigt som en betalande person reser.

En annan resefördel är att kortet ger 30% rabatt på Menzies Business Lounges på ett stort antal flygplatser över hela världen. Lounger som bjuder på en lugn stund på hektiska flygplatser.

En nackdel på resan är däremot att kortet både har kostnad för uttag samt valutapåslag.

Övrigt

Möjlighet att överföra poäng - Det är alltid gratis att överföra Aviospoäng till de som bor på samma adress. Möjlighet finns även att överföra till andra som är med Executive Club. Detta kostar däremot en mindre avgift. Men det är en bra tjänst i det fall man har poäng som inte kommer att kunna användas.


Ansök nu

Kommentarer