Coop MedMera Mer


Coop MedMera Mer

Coop MedMera är ett kreditkort som ger bonusar, försäkringar, förmåner, m.m.

På COOP ges 2 poäng/kr och i övriga butiker ges 0,5-1,5 poäng/kr. Poängen används sedan i deras poängshop för att växlas in till allt från matvaror till reseupplevelser.

Det är lätt att tro att kreditkortet är ett ”matkreditkort” som enbart ska användas av de som handlar mycket på COOP. De som handlar hos denna matkedja kan visserligen främst ta del av kortets fördelar men med bonus på alla inköp (även utanför Coop), reseförsäkring och shoppingförsäkring finns även andra fördelar att ta del av. Inte minst vid utlandsresan är kortet mycket fördelaktigt då det varken har uttagsavgift eller valutapåslag – men ändå ger bonus på alla inköp.

Snabb recension

  • Bra bonus när du handlar mat
  • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
  • Köpskydd, prisskydd & reseförsäkring ingår
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta15,45 %
Effektiv ränta19,99 %
Kredit0 - 100 000 kr
Räntefritt54 dagar
Årsavgift 348 kr
Bonus2 % på Coop och 0,5 – 1,5 % hos samarbetspartners. 0,5 % hos övriga.
FörsäkringarReseförsäkring, köpförsäkring och prisförsäkring.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet0,00 %

Krav

  • Minst 18 år
  • Bosatt i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte arbetslös

Kredit

Vid ansökan till kortet anges hur stor kredit som önskas. Detta upp till 100.000kr. Företaget gör sedan en bedömning utifrån den ansökandes ekonomi och sätter kreditgränsen utifrån detta. Med andra ord kan de sätta en lägre kredit än vad personen ansökt om. Räntan är däremot alltid samma för alla och är på 15,45%.

När fakturan kommer finns möjlighet att delbetala summan eller betala allt på en gång. Däremot har de som krav att minst 100kr måste betalas varje månad. Exakt hur stort ”minsta betalningsbelopp” är framgår tydligt på varje faktura. I detta fall tillkommer en aviavgift på 25kr och räntekostnad på det uppskjutna beloppet.

Bonus

Med Coop Med Mera Mer ges poäng både när kortet används hos Coop, hos dess partners och i övriga butiker. Däremot varierar hur många poäng som ges per krona.

Inköp på Coop ger alltid 2poäng/kr, inköp hos partner ger 0,5-1,5poäng/kr och inköp i övriga butiker ger 0,5p/kr.

Poängen används i Coops poängshop för att köpa valfria produkter. Det kan då vara produkter hos Coop ex. tandborste, falukorv eller juice likväl som produkter hos deras samarbetspartners som hotellnätter, upplevelser eller resor.

Exempelvis kan 5000poäng lösas in mot en check på 50kr hos Coop. Med andra ord kan 1poäng jämföras med en bonus på 1%. Bonus som ges med kortet är alltså 0,5-2% beroende på var inköp sker.

Det går däremot att maximera bonusen ännu mer. Detta genom att använda poängen till att köpa in en check som ger ”5% på nästa inköp på Coop”. De som köper mat, kläder, byggmaterial m.m. på Coop Forum kan därmed få en stor rabatt.

Som en välkomstbonus ges 5000 poäng.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen ingår två försäkringar i kortet. Det är Köpskydd och Prisskydd.

Med köpskydd menas att försäkringen ger ersättning likt en allriskförsäkring (drulleförsäkring). Därmed kan ersättning ges för stöld eller skada som uppstått av en av olycka. Detta inom 60 dagar efter att produkten köpts och om varuvärdet minst är på 750 kr.

Med Prisskydd menas att försäkringen ger ersättning för mellanskillnaden om ett vara köpts med kortet och kortägaren sedan ser exakt samma vara till ett lägre pris hos en annan aktör. Detta måste då ske inom 60 dagar efter att inköpet genomförts och det krävs att varan har ett värde på 400 kr och prisskillnaden minst är på 300 kr.

För att Prisskydd och Köpskydd ska aktiveras krävs att varan helt och hållet betalats med kortet.

Resefördelar

Coop MedMera Mer är inte ett kreditkort som marknadsförs som ”resekreditkort” men det har ändå flera reseförmåner. I vissa fall till och med bättre än klassiska resekreditkort.

I kortet ingår Reseförsäkring Plus med exempelvis Avbeställningsskydd, Försenat bagage, Försenat allmänt färdmedel och Självriskskydd på hemförsäkringen.

Alla inköp som sker med kortet utomlands ger bonus på 0,5p/kr och kortet är mycket fördelaktigt att använda utomlands då det varken har uttagsavgift eller valutapåslag. Det är därmed ett av de mycket få kort med bonusfunktion som inte tar ut dessa avgifter.


Ansök nu