Coop Mer


Coop Mer

Coop Mer är ett kreditkort som ger bonusar, försäkringar, förmåner, m.m. Dessutom är det ett av de bästa korten att ha med på utlandssemester tack vare att det inte har uttagsavgift eller valutapåslag.

Utöver bonusprogrammet hos COOP (som kan ge 5 poäng per krona) ger detta kort ytterligare 1 poäng/kr och i övriga butiker ges 0,5 poäng/kr. Poängen används sedan i deras poängshop för att växlas in till allt från matvaror till reseupplevelser.

Det är lätt att tro att kreditkortet är ett ”matkreditkort” som enbart ska användas av de som handlar mycket på COOP. De som handlar hos denna matkedja kan visserligen främst ta del av kortets fördelar men med bonus på alla inköp (även utanför Coop), reseförsäkring och shoppingförsäkring finns även andra fördelar att ta del av.

OBS: 2017 ändrade Coop namnet på kortet från "Coop Medmera Mer" till "Coop Mer"

Snabbrecension

  • Upp till 5% bonus hos Coop. 0,5% i övriga butiker
  • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
  • Köpskydd, prisskydd & reseförsäkring ingår
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast idag

Ränta15,45 %
Effektiv ränta21,91 %
Kredit0 - 100 000 kr
Räntefritt54 dagar
Årsavgift 348 kr
Bonus1 extra poäng hos Coop, 0,5 Poäng hos övriga
FörsäkringarReseförsäkring, köpförsäkring och prisförsäkring.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet0,00 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 18 år
  • Bosatt i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte arbetslös

Kredit

Vid ansökan till kortet anges hur stor kredit som önskas. Detta upp till 100 000 kr. Företaget gör sedan en bedömning utifrån den ansökandes ekonomi och sätter kreditgränsen utifrån detta. Med andra ord kan de sätta en lägre kredit än vad personen ansökt om. Räntan är däremot alltid samma för alla och är på 15,45%.

*Effektiv ränta är 21,91% förutsatt att kredit används på 10 000 kr och återbetalas på 12 månader.

När fakturan kommer finns möjlighet att delbetala summan eller betala allt på en gång. Däremot har de som krav att minst 100 kr måste betalas varje månad. Exakt hur stort ”minsta betalningsbelopp” är framgår tydligt på varje faktura. I detta fall tillkommer en aviavgift på 25 kr och räntekostnad på det uppskjutna beloppet.

Bonus

Alla som har medlemskort hos Coop samlar poäng på inköpen som sker i denna matvarukedja. Som mest går det att få 5 poäng per krona. Med Coop Mer ges en extra bonuspoäng per krona. Utöver det ges 0,5 poäng per krona som spenderas i butiker som inte är Coop. Hos samarbetspartners kan även extra bonuspoäng tjänas in.

Med kreditkortet maximeras alltså bonusprogrammet så att man snabbare ökar poängsaldot. Dessa poäng växlas sedan in i deras poängshop. Exempelvis går det att få "200 kr på Coop” för 20 000 poäng. De som får 5 poäng per krona har därmed en återbäring på hela 5 %.

Den största återbäringen ges om man växlar poängen till en värdecheck som ger ”5 % på nästa inköp”. Med ett stort inköp hos Coop Forum (mat, kläder, byggmaterial m.m.) ges därmed en mycket hög återbäring.

I poängshopen går det även att köpa resor, växla dem till Nordic Choicepoäng, köpa produkter eller ge bort dem till välgörande ändamål.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen ingår två försäkringar i kortet. Det är Köpskydd och Prisskydd.

Med köpskydd menas att försäkringen ger ersättning likt en allriskförsäkring (drulleförsäkring). Därmed kan ersättning ges för stöld eller skada som uppstått av en av olycka. Detta inom 60 dagar efter att produkten köpts och om varuvärdet minst är på 750 kr.

Med Prisskydd menas att försäkringen ger ersättning för mellanskillnaden om ett vara köpts med kortet och kortägaren sedan ser exakt samma vara till ett lägre pris hos en annan aktör. Detta måste då ske inom 60 dagar efter att inköpet genomförts och det krävs att varan har ett värde på 400 kr och prisskillnaden minst är på 300 kr.

För att Prisskydd och Köpskydd ska aktiveras krävs att varan helt och hållet betalats med kortet.

Resefördelar

Coop MedMera Mer är inte ett kreditkort som marknadsförs som ”resekreditkort” men det har ändå flera reseförmåner. I vissa fall till och med bättre än klassiska resekreditkort.

I kortet ingår Reseförsäkring Plus med exempelvis Avbeställningsskydd, Försenat bagage, Försenat allmänt färdmedel och Självriskskydd på hemförsäkringen.

Alla inköp som sker med kortet utomlands ger bonus på 0,5p/kr och kortet är mycket fördelaktigt att använda utomlands då det varken har uttagsavgift eller valutapåslag. Det är därmed ett av de mycket få kort med bonusfunktion som inte tar ut dessa avgifter.


Ansök nu

Kommentarer