Kreditkort

Komplett Bank Mastercard

 • Ingen årsavgift och 1-4% bonus på alla inköp
 • Bonuspoängen kan användas för att betala fakturan
 • Bästa bonuskortet 2019!

Om Komplett Bank Mastercard

Den stora fördelen med Komplett MasterCard är dess bonusprogram. Vid samtliga inköp på internet ges 2% i bonus och på alla andra inköp ges 1%. Dessutom ges höga 4% i bonus om inköpen sker via Komplett.se.

Bonusprogrammet gör kreditkortet till det bästa (eller ett av de bästa) kreditkorten gällande bonus. Att kortet är gratis och inte har någon uttagsavgift är självklart till dess fördel.

Ett komplett kreditkort för dig som vill ha hög bonus och kan tänka dig handla ”gratis” på Komplett för upp till 2000 kr per år.

Kampanj: Fram till 31 januari 2019 kan du handla helt räntefritt med ditt Komplett Bank Mastercard.

Hur bra är Komplett Bank Mastercard?

Bonus & förmåner
4% bonus på alla köp hos Komplett.se - 2 % bonus på alla köp av varor på Internet* - 1 % bonus på alla övriga varuköp Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,75 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 21,40 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 23,63 %. Räntefritt upp till 50 dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det ganska många som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,4 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 21,40 %
Effektiv ränta: 23,63 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp:Mastercard
Uttagsavgift:0,00 %
Valutapåslag i utlandet:1,75 %
Aviavgift:0 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:4% bonus på alla köp hos Komplett.se - 2 % bonus på alla köp av varor på Internet* - 1 % bonus på alla övriga varuköp
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd

Finns inte

 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

När en ansökan skickas in till Komplett anges bland annat boendeform, anställningsform och lönenivå. Det är information som företaget tittar på, tillsammans med information från en kreditupplysning, för att avgöra vilken nivå på krediten som kan godkännas. De inköp som sker med kortet registreras på en månadsfaktura vilket gör det enkelt att få en överblick över månadsinköpen. Så länge hela fakturabeloppet är betalt innan förfallodatum uppstår ingen ränta. Väljer man däremot att delbetala över ett par månader uppstår ränta från första dagen efter den räntefria perioden. Räntenivån är på 21,40 %. Vid kontantuttag blir det räntekostnad från första dagen och detta då med räntenivån på 24,90 %. Det är alltså olika räntenivå beroende på om kortet används för kortköp eller kontantuttag, något som är ovanligt. Kom ihåg att välja E-faktura eftersom det vid pappersfaktura tillkommer 35 kr i aviavgift. Exempel: Effektiv ränta blir 24,2 % om 12 000 kr delbetalas över ett år.

Bonus

Komplett MasterCard har ett av de bästa bonussystemen på marknaden. Detta om man ser på dess bredd och hur stor summa som årligen ges tillbaka till kortägaren. Bonusen är uppdelad i tre nivåer. Sker inköp på Komplett.se ges 4 % i bonus, vid övriga inköp på internet ges 2 % och resterande inköp med kortet ger 1 %. Det är mycket hög bonusgrad då bonus ges på samtliga inköp. Det finns däremot en nackdel - intjänad bonus per månad får maximalt uppgå till 500 poäng och under en 12 månaders period är gränsen 2000 poäng. Som mest går det alltså att få 2000 poäng (vilket motsvarar 2000 kr) under ett år. Det är ändå en hög bonus med tanke på att poängen kan användas till så många olika varor. Bonuspoängen används som betalningsmedel på Komplett.se. De som använder kortet vid internetköp och de flesta vardagsinköp kommer alltså kunna köpa saker från Komplett.se varje år för upp till 2000 kr. En stor fördel är att bonusen även kan användas för att delbetala kreditkortsfakturan! Med mycket hög bonus på Komplett.se och övriga internetköp samt hög bonus på köp i fysiska butiker bör Komplett vara ett av de kreditkorten med allra högst bonus. Dessutom är det en fördel att poängen kan används till allt från hushållsprodukter och elektronik till leksaker och skönhetsprodukter.

Försäkringar

De tre försäkringar som ingår är:

ID-stöldsförsäkring

Blir du utsatt för ID-stöld kan du få juridisk assistans via denna försäkring. Detta upp till en summa av 100 000 kr.

Köpskydd

Köpskydd täcker i 90 dagar från inköpstillfället av varor upp till ett värde av 25 000 kr.

Reseförsäkring

Som med alla kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring. En fördel är att försäkringen täcker i 90 dagar och gäller både för dig som kortägare och din familj.

Betalningsförsäkring

Betalningsförsäkring kan tecknas som ett tillval. Vill du känna dig trygg i att kunna betala kreditkortsfakturan även om du blir sjukskriven eller arbetslös? Det är denna trygghet som betalningsförsäkringen ger. Skulle någon av detta ske täcker försäkringen betalningen på kreditkortet under en viss period. Betalningsförsäkring kostar 0,90 % av den utestående skulden i slutet av varje månad. Denna avgift betalas på månadsfakturan för kreditkortet.

Resefördelar

Komplett MasterCard är framförallt ett bonuskreditkort. Men det finns även vissa resefördelar. Kortet har ingen årsavgift och heller ingen uttagsavgift i automater oavsett om man befinner sig i Sverige eller utlandet. Eftersom kreditkort är det säkraste sättet att betala utomlands skaffar många ett kreditkort enbart för att ha med sig på resan. I dessa fall bör just kreditkort utan årsavgift och utan uttagsavgift väljas. Däremot har kortet ett valutaväxlingspåslag på 1,75 %.

Övrigt

Välj PIN själv - Det är du som kortägare som själv väljer vilken PIN-kod du vill ha. En liten detalj för vissa men mycket viktigt för andra.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Komplett Bank Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Lukas

7 d
Dålig kundservice

Undermåttlig kundservice. Telefonnumret på hemsidan är ur funktion. Får inget svar på tal utan automatiserade svar även via mail.

David

4 nov
Bra bonus men är de seriösa?

Gratis kort, Apple Pay, bra bonus och man får sätta pin-själv. Allt det är bra!

Nu till det negativa: Vissa hemsidor nekar kortet och jag har inte fått något vettigt svar från varken affärerna eller komplett bank. Så du behöver ha ett backup-kort från annan bank när detta inte fungerar.

De svarar mer eller mindre inte via mail heller. Jag fick ett svar en gång och det tog mååånga veckor.

Jag har inte heller fått månadens faktura utskickad ännu och idag är det 4/11. Senaste fakturan kom sista september. Har mailat och ännu inte fått svar. Det är ju kundens ansvar att se till att fakturorna kommer så det känns lite otryggt. Står ingenting om detta på deras hemsida heller. Bara att man ska kolla spamfiltret men det ligger ingenting där och när jag kollar på utskickade fakturor på deras egna hemsida så finns bara septembers faktura där.

Rodrigo

31 okt
Det går inte att utöka kreditgränsen

Du kommer aldrig få högre kreditgräns än vad du har just nu. Ring deras kundtjänst om du inte tror mig.

De kommer de säga att de "saknar de tekniska möjligheterna att utöka kreditgränser på kort" och rekommendera att du säger upp kortet och ansöker på nytt. Det de inte berättar dig är att om du gör det så kommer du förlora alla dina bonuspoäng.

Kalo

29 okt
Generös bonus, avgiftsfritt samt att man...

Generös bonus, avgiftsfritt samt att man får bestämma sin egen PIN kod

Philip

23 okt
Det bästa är att man får cashback på...

Det bästa är att man får cashback på alla sina köp, 1% på alla vanliga köp, 2% på internetköp och 4% vid köp på Kompletts hemsida. Du har fria uttag och inga avgifter.

peter

1 okt
Bad customer service

I tried to call them for some answers to application issues. No response at all after a long time waiting (~20 minuts).

Rikard

6 aug
Uttagen är avgiftsfria men det är ränta...

Uttagen är avgiftsfria men det är ränta på alla uttag!!!

Erik

14 jul
Felaktig beskrivning

Det är inte mycket som stämmer i den här recensionen. Flera försäkringar ingår. Bonus kan användas för att betala fakturan osv. Underkänt till alltomkreditkort.se

Alltomkreditkort.se
Viktor på Alltomkreditkort.se

Hej!

Vi har nu reviderat recensionen och uppdaterat/kompletterat vissa uppgifter. Att man kan använda sina poäng för att betala fakturan är en jättefördel som vi hade missat att skriva om, så stort tack för att du tog dig tiden att påpeka det för oss!

Hälsningar,

Viktor Svensson

Jan

28 jun
Komplett Bank är oanvändbar

Jag fick ett mail som sade att jag ansökt om kreditkort. Det hade jag inte gjort. Skrev till Komplett Bank, men har inte fått något svar. Om en bank hanterar sina kunder så förstår jag inte hur de kan attrahera några.

Alltomkreditkort.se
Viktor på Alltomkreditkort.se

Hej!

Då behöver du kontakta Komplett Bank på 08-403 096 00. Detta bör göras omgående för att säkerställa att inget kort har skickats ut.

Hälsningar,

Viktor Svensson

Patrik

2 maj
Kundservice svarar inte på e-post

Skickade iväg ett par enkla och snabba frågor till kundservice som jag ville ha svar på innan jag införskaffade det här kortet. De valde dock att totalt ignorera mig och jag kommer inte att gå med i en bank som struntar i att svara på e-post.

Hade hållt mig borta från detta kort då det finns andra likvärdiga alternativ.

Alice

23 apr
Dålig kundservice och kortet nekas på vissa hemsidor

Jag har nyss skaffat kortet men blev lite besviken när det kom - de har skrivit fel tilltalsnamn på kortet. När jag frågade om det kunde skapa problem fick jag svar - efter två veckor! - att det i de "allra flesta fall" inte var något problem. Om jag vill kan jag få ett nytt kort med rättat namn, men då blir jag av med min självvalda pinkod... :(

Kortet har hittills nekats på två websidor: sl.se och mediamarkt.se. Vet inte vad som är fel men har frågat Komplett om det kan bero på det felaktiga namnet. Har inte fått svar än. Så jag är lite tveksam till om jag blir nöjd med det här kortet. Ni som är glada över "fria kontantuttag" - jovisst, det är ingen uttagsavgift, MEN man får betala hög ränta från uttagsdagen så gratis är det inte!

Jonas

27 mar
Dålig kundservice

Ingen återkoppling från deras kundservice öht gör att jag inte alls kan rekommendera denna.

Även avsaknad av försäkringar gör att det finns mycket bättre kort på marknaden.

I en tid där i princip alla kort har dåliga förmåner så har Komplett doch ett helt okej bonussystem.

Niclas

28 feb
Bonusen som man tjänar in kan man även...

Bonusen som man tjänar in kan man även betala räkningen med så du behöver inte köpa nått hos komplett om du inte vill. Lätt det bästa shoppingkortet just nu.

Synd att dom inte har reseförsäkring men det finns ju andra gratiskort för det.

Magnus

18 feb
Bästa bonuskortet på länge! Att dem även...

Bästa bonuskortet på länge! Att dem även slänger in fria kontantuttag gör saken mkt bättre ;D

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Komplett Bank Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 998997801
Adress: Postboks 448
Postnummer: 1327
Ort: Lysaker, Norge
Telefon: 08-403 09 600
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: