Komplett Bank Mastercard

 • Ingen årsavgift och 1-4% bonus på alla inköp
 • Bonuspoängen kan användas för att betala fakturan
 • Bästa bonuskortet 2021!

Om Komplett Bank Mastercard

Den stora fördelen med Komplett MasterCard är dess bonusprogram. Vid samtliga inköp på internet ges 2% i bonus och på alla andra inköp ges 1%. Dessutom ges höga 4% i bonus om inköpen sker via Komplett.se.

Bonusprogrammet gör kreditkortet till det bästa (eller ett av de bästa) kreditkorten gällande bonus. Att kortet är gratis och inte har någon uttagsavgift är självklart till dess fördel.

Hur bra är Komplett Bank Mastercard?

Bonus & förmåner
4% bonus på alla köp hos Komplett.se - 2 % bonus på alla köp av varor på Internet* - 1 % bonus på alla övriga varuköp Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,75 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 21,40 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 23,63 %. Räntefritt upp till 50 dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det många som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,4 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 21,40 %
Effektiv ränta: 23,63 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 0,00 %
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Aviavgift: 0 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 4% bonus på alla köp hos Komplett.se - 2 % bonus på alla köp av varor på Internet* - 1 % bonus på alla övriga varuköp
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Köpskydd

Finns inte

 • Avbeställningsskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

När en ansökan skickas in till Komplett anges bland annat boendeform, anställningsform och lönenivå. Det är information som företaget tittar på, tillsammans med information från en kreditupplysning, för att avgöra vilken nivå på krediten som kan godkännas.

De inköp som sker med kortet registreras på en månadsfaktura vilket gör det enkelt att få en överblick över månadsinköpen. Så länge hela fakturabeloppet är betalt innan förfallodatum uppstår ingen ränta.

Väljer man däremot att delbetala över ett par månader uppstår ränta från första dagen efter den räntefria perioden. Räntenivån är på 21,40 %. Vid kontantuttag blir det räntekostnad från första dagen och detta då med räntenivån på 24,90 %. Det är alltså olika räntenivå beroende på om kortet används för kortköp eller kontantuttag, något som är ovanligt.

Kom ihåg att välja E-faktura eftersom det vid pappersfaktura tillkommer 35 kr i aviavgift.

Exempel: Effektiv ränta blir 24,2 % om 12 000 kr delbetalas över ett år.

Bonus

Komplett MasterCard har ett av de bästa bonussystemen på marknaden. Detta om man ser på dess bredd och hur stor summa som årligen ges tillbaka till kortägaren. Bonusen är uppdelad i tre nivåer.

Sker inköp på Komplett.se ges 4 % i bonus, vid övriga inköp på internet ges 2 % och resterande inköp med kortet ger 1 %. Det är mycket hög bonusgrad då bonus ges på samtliga inköp.

Det finns däremot en nackdel - intjänad bonus per månad får maximalt uppgå till 500 poäng och under en 12 månaders period är gränsen 2000 poäng.

Som mest går det alltså att få 2000 poäng (vilket motsvarar 2000 kr) under ett år. Det är ändå en hög bonus med tanke på kortet är utan årsavgift.

En stor fördel är att bonusen kan användas för att delbetala kreditkortsfakturan! Ett annat alternativ är att använda bonusen för inköp hos Komplett.se. Med mycket hög bonus på Komplett.se och övriga internetköp samt hög bonus på köp i fysiska butiker bör Komplett vara ett av de kreditkorten med allra högst bonus.

Försäkringar

Utöver reseförsäkring (se nästa rubrik) ingår ett flertal försäkringar i kreditkortet:

Allriskskydd för hushållsmaskiner och hemelektronik

Vid inköp av hushållsmaskiner och hemelektronik, då betalning sker till 100 % med kortet, ingår allriskskydd i tre år. Undantag finns för exempelvis datorer, kameror och mobiler.

Skulle produkten bli stulen eller skadas av olyckshändelse ersätts den upp till 25 000 kr. Under första försäkringsåret finns inget åldersavdrag. Därefter gäller 25 % respektive 50 %.

Tanka-Fel-Försäkring

Tanka-Fel-Försäkringen ersätter rengöring av bränsletank och bränslesystem om fel drivmedel tankas. Detta upp till 4000 kr.

Kom ihåg att betala drivmedel med kreditkortet eftersom försäkringen gäller 60 dagar efter varje tankning som sker på minst 25 liter.

Nyckelförsäkring

Nyckelförsäkringen ersätter bil- och hemnycklar som blivit stulna, ofrivilligt inlåsta eller kommit bort på grund av oförutsedd händelse. Högst ersättning är 4000 kr.

Betalningsförsäkring

Betalningsförsäkring kan tecknas som ett tillval. Vill du känna dig trygg i att kunna betala kreditkortsfakturan även om du blir sjukskriven eller arbetslös? Det är denna trygghet som betalningsförsäkringen ger.

Skulle något av detta ske täcker försäkringen betalningen på kreditkortet under en viss period. Betalningsförsäkring kostar 0,90 % av den utestående skulden i slutet av varje månad. Denna avgift betalas på månadsfakturan för kreditkortet.

Resefördelar

Komplett MasterCard är framförallt ett bonuskreditkort. Men det finns även vissa resefördelar.

Utan årsavgift och uttagsavgift

Kortet har ingen årsavgift och heller ingen uttagsavgift i automater oavsett om man befinner sig i Sverige eller utlandet. Eftersom kreditkort är det säkraste sättet att betala utomlands skaffar många ett kreditkort enbart för att ha med sig på resan. I dessa fall bör just ett kort utan årsavgift och utan uttagsavgift väljas. Däremot har kortet ett valutaväxlingspåslag på 1,75 %.

ID-stöldsförsäkring

Blir du utsatt för ID-stöld kan du få rådgivning och juridisk assistans via denna försäkring. Detta upp till en summa av 100 000 kr. ID-skyddet gäller på resan och stölden ska ha upptäckts senast 6 månader efter hemkomst.

Bred reseförsäkring

Reseförsäkringen gäller för kortinnehavaren och de inom familjen som är folkbokförda på samma adress. Barn försäkras upp till 22 års ålder.

Exempel på delar inom försäkringen är:

 • Olycksfall (Upp till 300 000 kr)
 • Kristerapi (Upp till 10 000 kr)
 • Bagageförsening (Upp till 500 kr)
 • Aktivitetsförsäkring (Upp till 10 000 kr)
 • Försening av allmänt färdmedel (Upp till 500 kr)

Övrigt

Välj PIN själv - Det är du som kortägare som själv väljer vilken PIN-kod du vill ha. En liten detalj för vissa men mycket viktigt för andra.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Komplett Bank Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Ingvar Paulsson

19 okt 2020
BEDRAGARE!!!

Kan börja så här!

Det gick snabbt och enkelt att skaffa kortet men att bli av med skitet tog månader! 1. Dålig kundservice. 2. Höga avgifter pga små miss som kan ske. 3.Dem gör allt för att äta upp din bonus.

4. Jag fick hem fakturan försent och fick bekosta det själv med 974 kr! Deras miss min bekostnad! ALDRIG NÅGONSIN AAAAALDRIG NÅGONSIN IGEN!

Daniel

19 aug 2020
Irriterande att de inte har e-faktura, långsam...

Irriterande att de inte har e-faktura, långsam hemsida.

Kortet är utgivet i Norge, så det fungerar inte på ställen som kräver att du har svenskt kort.

Adam

12 aug 2020
Bra

Fantastiskt bra bonus och är hela anledningen att ha kortet. Har aldrig kontaktat kundtjänst så vet inget om det.

Apple pay funkar.

Negativa är efaktura saknas och kortet skall betalas 27de varje månad men är man strukturerad i sin ekonomi och betalar den 25e är det inget problem

Marsha Thalin

11 jul 2020
Ingen extra kort

Har haft kortet ett år. Tycker att att handla på internet och få bonus är super bra. Men tyvärr kommer att behöva hitta ett annat kort för att min make kan ansluta till samma konto. Det här tycker jag är sorgligt. Så få kort finns som familjekort.

Per

6 jul 2020
Oskäligt hög dröjsmålsränta/avgift ränta påförd pga sen betalning

Lyckades med bedriften (slarv) att missa betalning av faktura på kredit kort förra månaden.

Pga helg drogs då beloppet 18855 kr den 29 isf 27 från mitt konto i SEB med påföljden att en 'ränta' på 515 kr adderades till min nästkommande faktura.

Var och en som har en miniräknare kan då räkna ut vad ränte beloppet i % blir --> dvs. astronomiskt!

Detta är inget annat än ocker och ej i närheten proportionerligt till vad som är rimlig ersättning för skadan som uppstått pga sen betalning.

Vid kontakt med kundtjänst var det helt stopp och ej förhandlingsbart med hänvisning till avtal.

Patrik

30 jun 2020
Bra service och bra bonus

Har haft kortet i fem månader nu, har även varit i kontakt med kundservice i nån fråga. Fick svar inom ett dygn, helt ok svarstid. Bonusutbet funkar fint, 1-2% rabatt på alla köp i webshoppar och över disk i butiker. Jag använder inte längre mina andra kreditkort, det finns ingen anledning. Begriper inte vad alla klagar på med så många låga betyg men ser här. I många fall ger folk bottenbetyg utan att förklara varför, det är inte seriöst. Jag har haft exakt noll problem med detta kortet. Jag ger betyget 5/5, utan att blinka. Lätt bästa kreditkortet på svenska marknaden.

Markus Näslund

11 maj 2020
Bonusen äts upp av fula knep

Jag var helt nöjd med kortet och bonusen tills jag blev varse hur dem kan ha så bra bonus. Om din betalning är sen med endast en dag, så läggs en massiv ränta på.

Min betalning om 16000 kom in till komplett den 28:e istället för den 27:e pga en miss från min sida. Det resulterade i att jag blev påförd en ränta på 440 kr!!!

Ett fult knep om du frågar mig och ingenting jag någonsin upplevt hos någon annan.

Jag tycker att alltomkreditkort borde varna för detta i recensionen så att folk som väljer komplettbank-kortet åtminstone är medvetna om detta.

Björn

27 apr 2020
Erbjuder endast faktura via epost

- Har varken stöd för efaktura eller autogiro

Anders

7 apr 2020
Fullkomligt katastrofalt

Om ni aldrig behöver ha med deras kundtjänst och allt går som det ska så kanske det fungerar bra. Annars helt katastrofalt, man tror nästan dom jävlas med flit.

Först och främst kan man inte se vad som gjort reservationer på kortet i deras onlinebank. Ringer kundtjänst och dom kunde heller inte se vilket gjorde att jag inte visste vad som reserverat belopp på drygt 30k. Vid senare kontakt gick det tydligen visst för dom att se vad som reserverat beloppet.

Har även haft andra betal och kreditkort under 20+ år utan att råkat ut för olovliga uttag men efter ett par månader med komplett kort så råkar man såklart ut för det. Helt värdelös support här med, 0 kommunikation och man har ingen aning om status i ens ärende trots flera påstötningar.

Deras sida är även helt otroligt långsamt samt extremt buggig. Har man tur behöver man bara försöka två gånger för att logga in, kan även bli 3 eller 4 gånger.

Kommer ALDRIG ha att göra med komplett bank igen.

Michael

24 feb 2020
Utmärkt.

Jag har endast haft kortet i en månad nu, och inte gjort så stora inköp med det ännu. Men med fördelar som försäkring, kostnadsfritt att äga, använda, handla med samt att få välja pinkod själv som jag tycker är viktigt, så är det här det i särklass bästa kortet som finns på marknaden. Man kan även koppla kortet till mobilen och betala med den. Fantastiskt bra kort att ha i sin ägo.

Petri V

31 jan 2020
Bäst bonus, vad klagar alla på?

Perfekt kort om du vill ha hög bonus, finns ju inget i Sverige som ens kommer nära så jag vet inte vad alla klagar på riktigt

Jonas

30 jan 2020
Sveriges sämsta bank

Vet ej vad kundservice är. Luras.

Bengt

20 jan 2020
Kundtjänst och datorstrul

Långsamma svarstider från kundtjänst tog 3 veckor för att få meddelande om ansökan var godkänd. Deras datorsystem verkar inte vara stringent nog anger tex fel persnummer-men jag vet vilket persnr vid ansökan om sparkonto. Får fel ocr nr (18 siffror) i stf 19 siffror - vilket innebär att jag inte kan betala till banken när jag vill utan måste invänta faktura och debitering av avgift . Finns inte med i e-post systemet enligt min bank - trots att det anges i reklamen.

Jag skulle med nuvarande erfarenheter inte rekommendera mina vänner denna bank trots att de har det bäst bonussystemet (upp till 2000 kr per/år) Bengt

Erik

12 jan 2020
Nja

Hej!

Bra bonusvillkor MEN

Kundtjänst som inte svarar

Inget e-faktura

Ingen app

Inget extra kort

Hög valutaväxlingsavgift

Daniel

20 dec 2019
Bästa kortet får ca 200kr i bonus varje månad.

Tidigare har jag bara använt bankens betalkort som jag måste betala för att använda.

Nu tjänar jag i genomsnitt 200kr i månaden på att använda detta kort. Jag handlar för ca 13000kr i månaden för att komma upp i det.

Bästa kortet!!!

Susanne

8 dec 2019
Kolla förfallodatum

Månadens faktura ska vara betald redan den 27:e varje månad. Samma dag som jag får min lön. Blir lite knivigt att lösa, annars påförs ränta.

Bra bonus dock.

Lukas

30 nov 2019
Dålig kundservice

Undermåttlig kundservice. Telefonnumret på hemsidan är ur funktion. Får inget svar på tal utan automatiserade svar även via mail.

David

4 nov 2019
Bra bonus men är de seriösa?

Gratis kort, Apple Pay, bra bonus och man får sätta pin-själv. Allt det är bra!

Nu till det negativa: Vissa hemsidor nekar kortet och jag har inte fått något vettigt svar från varken affärerna eller komplett bank. Så du behöver ha ett backup-kort från annan bank när detta inte fungerar.

De svarar mer eller mindre inte via mail heller. Jag fick ett svar en gång och det tog mååånga veckor.

Jag har inte heller fått månadens faktura utskickad ännu och idag är det 4/11. Senaste fakturan kom sista september. Har mailat och ännu inte fått svar. Det är ju kundens ansvar att se till att fakturorna kommer så det känns lite otryggt. Står ingenting om detta på deras hemsida heller. Bara att man ska kolla spamfiltret men det ligger ingenting där och när jag kollar på utskickade fakturor på deras egna hemsida så finns bara septembers faktura där.

Rodrigo

31 okt 2019
Det går inte att utöka kreditgränsen

Du kommer aldrig få högre kreditgräns än vad du har just nu. Ring deras kundtjänst om du inte tror mig.

De kommer de säga att de "saknar de tekniska möjligheterna att utöka kreditgränser på kort" och rekommendera att du säger upp kortet och ansöker på nytt. Det de inte berättar dig är att om du gör det så kommer du förlora alla dina bonuspoäng.

Kalo

29 okt 2019
Generös bonus, avgiftsfritt samt att man...

Generös bonus, avgiftsfritt samt att man får bestämma sin egen PIN kod

Philip

23 okt 2019
Det bästa är att man får cashback på...

Det bästa är att man får cashback på alla sina köp, 1% på alla vanliga köp, 2% på internetköp och 4% vid köp på Kompletts hemsida. Du har fria uttag och inga avgifter.

peter

1 okt 2019
Bad customer service

I tried to call them for some answers to application issues. No response at all after a long time waiting (~20 minuts).

Rikard

6 aug 2019
Uttagen är avgiftsfria men det är ränta...

Uttagen är avgiftsfria men det är ränta på alla uttag!!!

Erik

14 jul 2019
Felaktig beskrivning

Det är inte mycket som stämmer i den här recensionen. Flera försäkringar ingår. Bonus kan användas för att betala fakturan osv. Underkänt till alltomkreditkort.se

Alltomkreditkort.se
Viktor på Alltomkreditkort.se

Hej!

Vi har nu reviderat recensionen och uppdaterat/kompletterat vissa uppgifter. Att man kan använda sina poäng för att betala fakturan är en jättefördel som vi hade missat att skriva om, så stort tack för att du tog dig tiden att påpeka det för oss!

Hälsningar,

Viktor Svensson

Jan

28 jun 2019
Komplett Bank är oanvändbar

Jag fick ett mail som sade att jag ansökt om kreditkort. Det hade jag inte gjort. Skrev till Komplett Bank, men har inte fått något svar. Om en bank hanterar sina kunder så förstår jag inte hur de kan attrahera några.

Alltomkreditkort.se
Viktor på Alltomkreditkort.se

Hej!

Då behöver du kontakta Komplett Bank på 08-403 096 00. Detta bör göras omgående för att säkerställa att inget kort har skickats ut.

Hälsningar,

Viktor Svensson

Patrik

2 maj 2019
Kundservice svarar inte på e-post

Skickade iväg ett par enkla och snabba frågor till kundservice som jag ville ha svar på innan jag införskaffade det här kortet. De valde dock att totalt ignorera mig och jag kommer inte att gå med i en bank som struntar i att svara på e-post.

Hade hållt mig borta från detta kort då det finns andra likvärdiga alternativ.

Alice

23 apr 2019
Dålig kundservice och kortet nekas på vissa hemsidor

Jag har nyss skaffat kortet men blev lite besviken när det kom - de har skrivit fel tilltalsnamn på kortet. När jag frågade om det kunde skapa problem fick jag svar - efter två veckor! - att det i de "allra flesta fall" inte var något problem. Om jag vill kan jag få ett nytt kort med rättat namn, men då blir jag av med min självvalda pinkod... :(

Kortet har hittills nekats på två websidor: sl.se och mediamarkt.se. Vet inte vad som är fel men har frågat Komplett om det kan bero på det felaktiga namnet. Har inte fått svar än. Så jag är lite tveksam till om jag blir nöjd med det här kortet. Ni som är glada över "fria kontantuttag" - jovisst, det är ingen uttagsavgift, MEN man får betala hög ränta från uttagsdagen så gratis är det inte!

Jonas

27 mar 2019
Dålig kundservice

Ingen återkoppling från deras kundservice öht gör att jag inte alls kan rekommendera denna.

Även avsaknad av försäkringar gör att det finns mycket bättre kort på marknaden.

I en tid där i princip alla kort har dåliga förmåner så har Komplett doch ett helt okej bonussystem.

Niclas

28 feb 2019
Bonusen som man tjänar in kan man även...

Bonusen som man tjänar in kan man även betala räkningen med så du behöver inte köpa nått hos komplett om du inte vill. Lätt det bästa shoppingkortet just nu.

Synd att dom inte har reseförsäkring men det finns ju andra gratiskort för det.
Alltomkreditkort.se
Jakob på Alltomkreditkort.se

I Komplett Mastercard ingår faktiskt reseförsäkring, den är dessutom ganska bred och skyddar bl.a. (olycksfall, kristerapi, bagageförsening m.m)

Magnus

18 feb 2019
Bästa bonuskortet på länge! Att dem även...

Bästa bonuskortet på länge! Att dem även slänger in fria kontantuttag gör saken mkt bättre ;D

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Komplett Bank Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 998997801
Adress: Postboks 448
Postnummer: 1327
Ort: Lysaker, Norge
Telefon: 08-403 09 600
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: