Re:member more


Re:member more

Styrkan med Re:member More är att kortet ger bonus på samtliga inköp samt att det ingår både reseförsäkringar och tre andra valfria försäkringar. Utöver de försäkringar som ingår kan man även komplettera med ytterligare.

Med en årsavgift på 295 kr (gratis första året) är det visserligen dyrare än det andra kortet från Re:member dvs. Re:member Flex. Men med tanke på dess bonussystem och de försäkringar som ingår är kortet betydligt mer prisvärt än Flex. Bara genom bonussystemet fås årskostnaden tillbaka mångdubbelt.

Snabbrecension

  • Få 1 % återbäring på allt du handlar
  • 8 reseförsäkringar ingår
  • Prisgaranti, köpskydd, skydd vid ID-stöld ingår
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast idag

Ränta16,24 %
Effektiv ränta13,78 %
Kredit0 - 100 000 kr
Räntefritt56 dagar
Årsavgift 0 kr 295 kr
Bonus1 % bonus på alla inköp. Bonus betalas ut som pengar.
FörsäkringarReseförsäkring samt 3 valfria försäkringar. Möjlighet att teckna ytterligare försäkringar.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift3,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 20 år
  • Minsta bruttoinkomst 8 333 kr/mån
  • Inte arbetslös eller student

Kredit

Re:member More är ett kreditkort med upp till 56 räntefria dagar och en kredit på upp till 50 000 kr. Det är även möjligt att ansöka om höjd kredit, upp till 100 000 kr, efter sex månader. Vid ansökningstillfället för kortet är däremot 50 000 kr högst kredit.

Den kredit som utnyttjas betalas tillbaka via faktura kommande månad. Valet finns även att betala en mindre del av skulden, men då minst 3% och minst 200 kr. Om detta sker förflyttas skulden till nästkommande månad. Då tillkommer det även ränta på denna summa

Räntan på Re:member More är 16,24%. Om en kredit utnyttjas på 20 000 kr och återbetalas över 12 månader blir den effektiva räntan 17%. Detta förutsatt att 39 räntefria dagar utnyttjas.

Delbetala räntefritt

Om ett köp sker med kreditkortet på 3 000 kr – 20 000 kr kan räntefri delbetalning aktiveras. Detta sker i efterhand via ”Mina Sidor” på hemsidan. Där väljer du vilket inköp som delbetalningen ska gälla för samt hur lång delbetalning som önskas mellan 6,12 och 24 månader. Varje månad som delbetalning sker uppstår en administrativ kostnad på 57 kr.

Att delbetala köp på större belopp är betydligt billigare än att utnyttja kreditkortets kredit och betala ränta varje månad beloppet.

Betalningsfri månad

Betalningsfri månad kan utnyttjas två gånger varje kalenderår. Det betyder att kortägaren inte behöver betala något på skulden och den därmed helt och hållet förflyttas till kommande månader. Ett skönt alternativ för den som plötsligt får en månad med oväntade höga utgifter eller låga inkomster.

För att kunna ta del av denna tjänst krävs det att kortägaren haft kortet i minst tre månader och att samtliga inbetalningar under denna tid har fungerat problemfritt. Mellan de två tillfällena måste det även vara minst 3 månader.

Bonusar

Den stora fördelen med Re:member More är bonussystemet och de försäkringar som ingår i kortet. Oavsett vad som handlas med kortet ges en bonus på 1%. En bonus som utbetalas i pengar när minst poäng motsvarande 50 kr har samlats in.

Om kortet används till inköp på 15 000 kr varje månad betyder detta en bonus/återbäring på hela 1800 kr per år.

Re:member More är det enda kreditkortet från Re:member med så hög bonus. Däremot får man inte tillgång till Re:member Rewards med More-kortet, vilket man får med exempelvis Re:member Flex. Används kreditkortet främst för att genomföra säkra köp över internet kan alltså Re:member Flex ge mer rabatter.

Försäkringar

I Re:member More ingår Resepaketet More vilket är kortets reseförsäkring (Läs mer under ”Resefördelar”). Utöver det ingår även tre mindre försäkringar. När kortet tecknas är detta Prisgaranti, Köpskydd och Skydd vid ID-stöld.

Det går däremot att byta ut någon/några av dessa försäkringar mot andra som finns i försäkringsutbudet hos Re:member. Utöver det kan även kortägaren teckna ytterligare försäkringar ur detta utbud. Den som vill ha fler än tre försäkringar betalar 70 kr/mån för de kompletterande försäkringarna.

De som finns att välja på är Aktivitetsskydd, Evenemangsskydd, Hole In One, Kontantuttagsskydd, Köpskydd, Nyckelservice, Prisgaranti, Självriskskydd – bilbärgning & assistans samt Skydd vid ID-skydd.

OBS – Från mars 2018 kommer tilläggsförsäkringar inte längre vara tillgängliga. Det kommer istället att erbjudas ett bredare reseförsäkringspaket samt ett Trygghetspaket.

Har du tilläggsförsäkringar idag kommer dessa att löpa 12 månader efter senast betald premie.

De tillägg som helt kommer att försvinna är Aktivitetsskydd, Hole-in-One, Kontantuttagsskydd, Nyckelservice, Nödbiljetter och Nödkontanter. Resten av nuvarande tilläggsförsäkringar kommer alltså att hittas i reseförsäkringen eller trygghetspaketet.

Trygghetspaketet kommer innefatta Evenemangsbeställning, Allrisk på hemelektronik och hushållsmaskiner samt Prisgaranti i 90 dagar.

Både Reseförsärking och Trygghetspaket kommer fortsättningsvis ingå gratis i Re:member More.

Resefördelar

Resepaketet More består av 8 reseförsäkringar vilka är Avbeställningsskydd, Bagageförsening, Försening färdmedel, Missad avresa, Nödbiljetter, Nödkontanter, Olycksfallsskada och Självriskskada. Därmed ges ett brett utbud av reseförsäkringar i det fall som resan betalas med kortet.

Kortets nackdel under resan är att det kostar 3% vid kontantuttag (minst 35 kr) och att det är valutapåslag på alla köp.

OBS- Från mars 2018 kommer reseförsäkringen bli bredare och några tilläggsförsäkringar inte längre möjliga att teckna.

Övrigt

Med StopService kan du, dygnet runt, få hjälp med att spärra värdehandlingar och därigenom minska risken för bli utsatt för bedrägeri. Med ett enda samtal kan bland annat pass, ID-kort och mobiltelefon spärras vid exempelvis stöld eller annan förlustorsak.

För att minska risken att nycklarna kommer bort ingår även en nyckelbricka som sätts på nyckelknippan. Blir knippan upphittad kan den lämnas på närmaste postlåda och Re:member söker sedan upp ägaren.

I StopService ingår även ”Nödhjälp på Resan”. Skulle du bli rånad utomlands och därmed förlora kontanter och kort kan nödhjälpen utnyttjas. Genom denna förmedlar Re:member ett räntefritt lån på upp till 10.000kr. Det är även möjligt att låna 15.000kr för hemresa.

Den senaste delen som tillkommit i försäkringen ”StopService” är ID-skydd. En hjälp för att minska de ekonomiska förlusterna vid en ID-kapning.

StopService kostar 369kr och gäller för hela familjen.


Ansök nu

Kommentarer