Kreditkort

Santander Mitt Kort+

  • Ingen årsavgift (gratis kreditkort)
  • Inget valutapåslag utomlands
  • Låg ränta

Om Santander Mitt Kort+

Det är få kreditkort som är helt utan kostnader – men så är fallet med Santander Mitt Kort. Kostnader som annars brukar finnas på kreditkort är årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag men dessa finns alltså inte på detta kort. Den kostnad som kan uppstå är därmed enbart om utnyttjad kredit inte återbetalas till sin helhet varje månad. I sådant fall uppkommer räntekostnad i likhet med alla andra kreditkort. Santander Mitt Kort är därmed ett av de bästa korten att ha med på resan. Gratis att skaffa, reseförsäkring ingår och några avgifter för uttag eller valutapåslag behöver aldrig betalas.

Kortfakta

Ränta14,95 %
Effektiv ränta13,34 %
Högsta kredit100 000 kr
Räntefritt60 dagar
Årsavgift 195 kr
BonusIngen bonus.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypMastercard
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet0,00 %

Krav

  • Minst 20 år
  • Månadsinkomst på 9 167 kr
  • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Som mest går det att få en kredit på 100 000 kr kortet. Vid ansökan anger man önskad kreditnivå och kreditföretaget gör sedan en bedömning gällande vilken kredit de anser att de beredda att ge. Det kan göra att de godkänner kortansökan men med lägre kreditnivå än vad som angetts i ansökan.

Antal räntefria dagar är upp till 60 och när fakturan skickas ut kan man välja mellan att betala hela summan eller delbetala den utnyttjade krediten under flera månader. Så länge som hela skulden betalas varje månad uppkommer ingen kostnad för kortet. Skjuter man på betalningarna uppkommer däremot en räntekostnad på 14,95 %.

Bonus

Någon bonusfunktion har inte detta kort. Fokus ligger på att hålla nere kortets kostnader istället för att ge extra bonusar. Det är kortets låga kostnader som är des styrka - inte rabatt- eller bonussystem.

Övriga rabatter – Då detta är ett MasterCard får man tillgång till MasterCard Priceless. Rabatter som erbjuds till alla med MasterCard och som främst är inriktade mot aktiviteter, resor och boende i Stockholmsområdet. Det finns även rabatter på produkter och aktiviteter i andra större städer runt om i världen.

Min Shop – De som har kort från Santander får tillgång till ”Min Shop”. En shop online som bara nås av de med dessa kort och som ger upp till 60 % rabatt på ett flertal märkesvaror.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen ingår inte några extra försäkringar på detta kort. Däremot kan man alltid teckna ”Kreditskydd” på kreditkort från Santander.

Ett kreditskydd ger ersättning om den som har kortet blir arbetslös eller sjuk under en längre period. I ett första steg betalas månadskostnaden för kortet av försäkringen. Är personen fortfarande arbetslös/sjuk efter några månader skrivs hela skulden av.

Kreditskydd är därmed en försäkring som aktiveras när inkomsten drastiskt sjunker och det kan vara svårt att klara av att betala tillbaka utnyttjad kredit.

Resefördelar

Mitt Kort har två tydliga fördelar på resan. Den ena fördelen är att kortet kan användas utan att det uppkommer några kostnader. Det är ytterst få kreditkort som inte har någon kostnad alls när kortet används utomlands – än färre som är gratis.

Den andra fördelen är den reseförsäkring som ingår. Detta är däremot betydligt vanligare och kan ses som standard inom kreditkort. I det fall som en resa betalas med kortet till minst 75 % aktiveras reseförsäkringen automatiskt. Bland annat ingår Avbeställningsskydd, Ersättning om bagaget blir försenat och Olycksfallsförsäkring. Kom ihåg att detta (i likhet med alla reseförsäkringar på kreditkort) är en kompletterande reseförsäkring vilket betyder att den inte ersätter reseförsäkringen som finns i hemförsäkringen.

Övrigt

Betala fakturor med kortet – via Betalo (med rabatt)

Betalo är en onlinetjänst som samarbetar med ett stort antal kreditkortsutgivare. Via tjänsten kan man betala fakturor med sitt kreditkort. Genom det samlar man alla sina månadskostnader på kortet och får därmed en enda faktura för alla kostnader.

Fördelen sitter även i att man kan utnyttja kortets ”60 dagars räntefri tid” och därmed skjuta upp betalningar de månader som inkomsterna är låga. Genom att skulden hamnar på kortet finns möjlighet att delbetala skulden framöver. Men då uppkommer räntekostnad.

Om fakturor betalas med Mitt Kort på Betalo kostar det 1 % av det belopp som betalas. Det är ca 50 % rabatt mot ordinarie pris på Betalo.


Ansök kostnadsfritt

Vad tycker våra användare om Santander Mitt Kort+?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Santander Mitt Kort+ är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Santander Mitt Kort+:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.