Santander Mitt Kort+

 • Gratis första året
 • Inget valutapåslag utomlands
 • Låg ränta
 • Ingen bonus

Om Santander Mitt Kort+

Det är få kreditkort som är helt utan kostnader men så är fallet med Santander Mitt Kort+. Kostnader som annars brukar finnas på kreditkort är årsavgift och valutapåslag men dessa finns alltså inte på detta kort. Den kostnad som kan uppstå är därmed enbart om utnyttjad kredit inte återbetalas till sin helhet varje månad. I sådant fall uppkommer räntekostnad i likhet med alla andra kreditkort.

Santander Mitt Kort+ är därmed ett av de bästa korten att ha med på resan. Gratis att skaffa, reseförsäkring ingår och några avgifter för valutapåslag behöver aldrig betalas.

Hur bra är Santander Mitt Kort+?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 0,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 14,95 %, årsavgift 195 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 17,55 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 1,0 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 14,95 %
Effektiv ränta: 17,55 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Minsta belopp att betala: 4,17 % av skulden (minst 150 kr)
Aviavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 145 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 9 167 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Som mest går det att få en kredit på 100 000 kr på kortet. Vid ansökan anger man önskad kreditnivå och kreditföretaget gör sedan en bedömning gällande vilken kredit de anser att de är beredda att ge. Det kan göra att de godkänner kortansökan men med lägre kreditnivå än vad som angetts i ansökan.

Antal räntefria dagar är upp till 60 och när fakturan skickas ut kan man välja mellan att betala hela summan eller delbetala den utnyttjade krediten under flera månader. Så länge som hela skulden betalas varje månad uppkommer ingen kostnad för kortet. Skjuter man på betalningarna uppkommer däremot en räntekostnad på 14,95 %.

Bonus

Någon bonusfunktion har inte detta kort. Fokus ligger på att hålla nere kortets kostnader istället för att ge extra bonusar. Det är kortets låga kostnader som är dess styrka - inte rabatt- eller bonussystem.

Övriga rabatter - Då detta är ett MasterCard får man tillgång till MasterCard Priceless. Rabatter som erbjuds till alla med MasterCard och som främst är inriktade mot aktiviteter, resor och boende i Stockholmsområdet. Det finns även rabatter på produkter och aktiviteter i andra större städer runt om i världen.

Min Shop - De som har kort från Santander får tillgång till Min Shop. En shop online som bara nås av de med dessa kort och som ger upp till 60 % rabatt på ett flertal märkesvaror.

Försäkringar

Utöver reseförsäkringen ingår inte några extra försäkringar på detta kort. Däremot kan man alltid teckna Kreditskydd på kreditkort från Santander.

Ett kreditskydd ger ersättning om den som har kortet blir arbetslös eller sjuk under en längre period. I ett första steg betalas månadskostnaden för kortet av försäkringen. Är personen fortfarande arbetslös/sjuk efter några månader skrivs hela skulden av.

Kreditskydd är därmed en försäkring som aktiveras när inkomsten drastiskt sjunker och det kan vara svårt att klara av att betala tillbaka utnyttjad kredit.

Resefördelar

Mitt Kort+ har två tydliga fördelar på resan. Den ena fördelen är att kortet kan användas utan att det uppkommer några kostnader. Det är ytterst få kreditkort som inte har någon kostnad alls när kortet används utomlands än färre som är gratis.

Den andra fördelen är den reseförsäkring som ingår. Detta är däremot betydligt vanligare och kan ses som standard inom kreditkort. I det fall som en resa betalas med kortet till minst 75 % aktiveras reseförsäkringen automatiskt. Bland annat ingår Avbeställningsskydd, Ersättning om bagaget blir försenat och Olycksfallsförsäkring. Kom ihåg att detta (i likhet med alla reseförsäkringar på kreditkort) är en kompletterande reseförsäkring vilket betyder att den inte ersätter reseförsäkringen som finns i hemförsäkringen.

Övrigt

Betala fakturor med kortet via Betalo (med rabatt)

Betalo är en onlinetjänst som samarbetar med ett stort antal kreditkortsutgivare. Via tjänsten kan man betala fakturor med sitt kreditkort. Genom det samlar man alla sina månadskostnader på kortet och får därmed en enda faktura för alla kostnader.

Fördelen sitter även i att man kan utnyttja kortets 60 dagars räntefria tid och därmed skjuta upp betalningar de månader som inkomsterna är låga. Genom att skulden hamnar på kortet finns möjlighet att delbetala skulden framöver. Men då uppkommer räntekostnad.

Om fakturor betalas med Mitt Kort+ på Betalo kostar det 1 % av det belopp som betalas. Det är ca 50 % rabatt mot ordinarie pris på Betalo.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Santander Mitt Kort+?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Christian

22 aug 2018
Recensionen fel

I avtalet på kortet framgår det att uttagsutgiften både inom och utanför EU är på 3% vilket ej framgår på denna sidas recension. Alltomkreditkort uppger att uttagsavgiften ä 0% vilket alltså EJ stämmer.

Alltomkreditkort.se
Viktor på Alltomkreditkort.se

Tack för din recension!

Uttagsavgiften är mycket riktigt 3 %. Jag ser till att informationen korrigeras så snabbt som möjligt.

/Viktor

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Santander Mitt Kort+:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0336
Adress: Hemvärnsgatan 9
Postnummer: 171 54
Ort: Solna
Telefon: 08-559 51 400
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Santander Consumer Bank AS Norge, Sverige Filial

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: