SJ Prio Vit

 • Räntefritt upp till 60 dagar
 • Högsta kredit 200 000 kr

Om SJ Prio Vit

SJ Prio MasterCard Vit är ett betal- och kreditkort där ordet vit syftar på medlemsnivån. Du kan få upp till 200 000 kronor i kredit och upp till 60 dagars räntefritt. Som de flesta andra kreditkort kan du välja att antingen betala fakturan direkt eller delbetala. Ränta tillkommer på delbetalningsavierna. Du kan också få upp till två betalningsfria månader per år.

Med kortet samlar du bonuspoäng som du sedan kan lösa in till tågresor, inköp i bistron ombord på tåget och/eller bokning av hotell. Du får också tillgång till andra erbjudanden och förmåner inom exempelvis nöjen och upplevelser.

I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring inklusive bland annat olycksfallsförsäkring och avbeställningsskydd. Eftersom kortet är kopplat till MasterCard är kortet fördelaktigt att använda utomlands.

Kortet har en årsavgift om 295 kronor men första året är det halva priset. Du får också genom kortet tillgång till en e-tjänst där du får en överblick över dina köp och fakturor samt kan komma i kontakt med kundtjänst vid behov.

Hur bra är SJ Prio Vit?

Bonus & förmåner
10-30 bonuspoäng per 100 kr. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 15,00 %, årsavgift 295 kr och aviavgift 25 kr. Effektiv ränta 18,09 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,5 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 295 kr
Högsta kredit: 200 000 kr
Ränta: 15,00 %
Effektiv ränta: 18,09 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Aviavgift: 25 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 10-30 bonuspoäng per 100 kr.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 19 – 136 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

SJ Prio MasterCard innehåller olika medlemsnivåer, där den vita är den lägsta nivån. Med detta betal- och kreditkort kan du ha en kredit upp till 200 000 kronor och du kan ha upp till 60 dagars räntefri kredit. Du väljer själv om du vill ha kortet som ett vanligt betalkort och betala dina inköp direkt eller om du vill utnyttja krediten och delbetala. Om du väljer att delbetala dina köp tillkommer en kostnad för ränta och aviavgift. Räntan är för närvarande 15 procent och den effektiva räntan är 18,09 procent.

Du kan också göra kontantuttag med ditt kort, både i Sverige och utomlands. Det tillkommer en avgift och du får inte heller bonuspoäng vid uttag.

Två betalningsfria månader per år

Om du följer villkoren i avtalet så har du möjlighet att få upp till två betalningsfria månader per år. Du kan dock inte använda dessa månader som först betalningsmånaden och inte heller använde de två månaderna i följd.

Bonusar

Med SJ Prio MasterCard får du fler bonuspoäng än om du har kortet utan MasterCard-funktionen. Du samlar en poäng per krona samt ytterligare 10 procent extra poäng vid resor med SJ och 10 poäng per 100 kronor på andra köp, om du betalar dina köp med MasterCard. Du kommer också snabbare upp i andra nivåer, och får då ännu fler poäng.

Du samlar poäng genom att köpa resor med SJ, handlar i bistron ombord men också när du bokar hotell via Scandic och First Hotels och MasterCard. Poängen kan du sedan använda för att handla till exempel tågresor eller använda till hotellnätter eller varför inte skänka till välgörenhet.

Andra erbjudanden och förmåner

Förutom bonussystemet får du genom kortet tillgång till andra slags erbjudanden och förmåner inom hotell, hyrbil, nöjen och upplevelser.

Försäkringar

När du betalar din resa med kortet om minst 75 procent av det totala beloppet eller om du bokar resan med ditt giltiga årskort, ingår en kompletterande reseförsäkring. I försäkringen ingår:

 • Avbeställningsskydd
 • Olycksfallsförsäkring
 • Överfallsskydd
 • Självriskskydd på bil- och hemförsäkring
 • Ankomstförsening
 • Försening av bagage
 • Stöld av bagage under tågresa
 • Ersättning för outnyttjad entrébiljett

Det är alltid viktigt att du läser det finstilta i försäkringsvillkoren.

Resefördelar

Eftersom kortet är kopplat till MasterCard är det inga konstigheter att använda kortet utomlands då de flesta inköpsställen tar emot denna typ av kort. I kortet ingår även en kompletterande reseförsäkring som kan komplettera till exempel din hemförsäkring när du är utomlands.

När du använder kortet utomlands, oavsett om det är för betalning eller uttag av kontanter, får du betala en avgift om 2 procent. Tar du ut kontanter betalar du tre procent av det uttagna beloppet, dock minst 40 kronor.

Övrigt

Som de flesta andra betal- och kreditkort har även SJ Prio MasterCard Vit en årsavgift om 295 kronor. Första året får du dock 50 procent rabatt på avgiften.

Mitt SJ Prio MasterCard

Med denna e-tjänst får du en överblick över dina kortköp och fakturor. Du kan också skicka säkra och personliga meddelanden till kundtjänst om du behöver fråga om något.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om SJ Prio Vit?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Christina

17 feb 2020
Verkar bra om man åker mycket tåg

Fick betala hel årsavgift för första året. Aviavgift 25 kr för pappersfaktura blir ju en hel del pengar per år. Hittar inget sätt att ändra till billigare fakturering. Har nu ställt frågan till företaget.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av SJ Prio Vit:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556574-6624
Adress: Vasagatan 10
Postnummer: 11120
Ort: Stockholm
Telefon: 08-147 42 0
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: