Kreditkort

Supreme Card Gold

Om Supreme Card Gold

Supreme Card Gold är kreditkortet för dig som vill ha bonus - oavsett hur du använder ditt kort. Denna bonus kan du sedan använda för att köpa produkter, resor eller upplevelser. En annan fördel är att det finns flera olika alternativ när krediten ska återbetalas.

Vi rekommenderar däremot Supreme Card Woman, istället för Supreme Card Gold. Orsaken är att korten nästan är identiska. Den enda skillnaden är att Woman även ger bidrag till Cancerfonden.

Kortfakta

Årsavgift 245 kr
Högsta kredit 150 000 kr
Ränta 12,36 – 16,32 %
Effektiv ränta 4,32 – 21,60 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
KorttypMastercard
Valutapåslag i utlandet1,97 %
Aviavgift29 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

En av fördelarna med att använda kreditkort är man får en tydlig överblick över månadens inköp. Detta sker via en detaljerad uppställning på månadsfakturan. När det sedan är tid för att betala fakturan kan du antingen betala hela fakturabeloppet på samma gång eller dela upp det via två olika alternativ:

 1. Dela upp kreditkortsfakturan

  Välj själv hur stort belopp av utnyttjad kredit du vill återbetala. Minsta summa som måste betalas är däremot 5 % av fakturabeloppet. Resterande summa betalas på framtida fakturor. I detta fall uppkommer en aviavgift på 29kr per månad samt ränta på 12,36 %.

  Väljer du att utnyttja en kredit på 15 000 kr och återbetala detta över 12 månader blir den effektiva räntan 16,94%.

 2. Dela upp enstaka inköp

  Vid enstaka inköp på större summor kan dessa inköp delbetalas i upp till sex månader helt räntefritt. Det som då betalas är en uppläggningsavgift på 97 kr och aviavgift varje månad på 29 kr. Delbetalas 15 000 kr under 6 månader skapas en effektiv ränta på 4,63 %. Det kan alltså vara betydligt bättre alternativ än att delbetala via krediten på kortet.

 3. Betala i förväg – få sparränta

  I likhet med alla kreditkort går det att sätta in pengar på kortet i förväg. Därmed är det denna summa som används vid inköp innan krediten börjar utnyttjas. En fördel med kreditkorten från Supreme är att de har en hög inlåningsränta på 0,90 %.

Betala räkningar med kortet

Via en smidig tjänst kan kreditkortet användas för att betala räkningar, förutsatt att betalning ska gå via bankgiro. Därmed förflyttas skulden till kreditkortet och du kan därefter välja hur den ska betalas framöver. När kreditkortsfakturan kommer kan du välja mellan att betala allt (ingen kostnad), avbetalning i upp till sex månader (räntefritt) eller delbetalning av krediten på kortet (ränta).

Bonus

Supreme har ett bonusprogram som ger bonus på nästan allt. Det vanliga är att kreditkort enbart ger bonus på inköp men här har man istället valt att ge bonus på nästan allt som genomförs med kortet. Du får exempelvis även bonus på kontantuttag, om räkningar betalas via kortet eller om du har betalförsäkring.

De flesta poäng kommer däremot att samlas via inköp med kortet och då ges 0,5% i poäng på köpesumman. Poängen kan sedan ges bort till välgörande ändamål eller till att köpa saker från Supremes poängbutik. Här går det att köpa presentkort, resor, produkter, upplevelser m.m.

Välkomstpresent

Som välkomstpresent ges vanligtvis 10 000 poäng, värda 100 kr.

Samarbetspartners ger rabatter

Via ett par samarbetspartners ges rabatter eller unika erbjudanden. Det kan exempelvis vara bättre pris på däckbyte hos Däckia, rabatt på olika försäkringar eller prova-på erbjudande från Middagsfrid.

Försäkringar

Supreme har inte valt att satsa på olika försäkringar till sina kreditkort. Det enda som ingår är reseförsäkring (se nedan). Däremot kan betalskydd tecknas som tillval.

Med betalskydd kan månadsbetalningen på kortet betalas av försäkringen i det fall du blir sjukskriven eller arbetslös under en längre period. Det kan därmed ses som en försäkring mot att inte kunna betala kreditkortsfakturan om de ekonomiska förutsättningarna ändras drastiskt.

Resefördelar

Om du betalar en resa med kortet (till minst 75 %) aktiveras per automatik en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen ska alltså inte användas istället för den reseförsäkring som ingår i hemförsäkring utan ses som ett extra skydd. Detta i likhet med alla reseförsäkringar som ingår i kreditkort.

Försäkringen gäller för dig som äger kortet samt för dina familjemedlemmar. Ersättning kan bland annat ges för försenat flyg, försenat bagage och självriskreducering på hem/villa och bilförsäkring. Avbeställningsskydd ingår.

Övrigt

 • Tryggt med SMS-kvitto

  Med tjänsten ”Sms-kvitto” får du ett sms så fort kortet används och köpesumman är på minst 500 kr. Det ska framförallt ses som en extra säkerhet då du snabbt upptäcker om kortet används av bedragare.

 • Kontaktlös betalning

  Med kreditkort från Supreme och appen Loyo Pay är det möjligt att genomföra kontaktlösa betalningar. Öppna appen, välj vilket kort du vill betala med, slå in koden och håll sedan mobilen nära betalningsterminalen. Snabbare och enklare än att betala med kort.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort 250 24 Helsingborg
Telefon 0771-112 233
E-post [email protected]

Vad tycker våra användare om Supreme Card Gold?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Supreme Card Gold är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Supreme Card Gold:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.