Kreditkort

Villabanken Kreditkort

 • Räntefritt upp till 55 dagar
 • Högsta kredit 50 000 kr
 • Ingen bonus

Kortfakta

Årsavgift: 195 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 9,90 %
Effektiv ränta: 14,26 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp:Mastercard
Uttagsavgift:3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet:1,60 %
Förseningsavgift:60 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus:Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring

Finns inte

 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med Villaägarnas medlemskort MasterCard kan du ha en kredit upp till maximalt 50 000 kronor som du kan betala upp till 55 dagar räntefritt. Du väljer själv vilken kreditgräns du vill ha och du kan också höja din kreditgräns. Om du inte skriver in någon summa när du ansöker om kortet blir kreditgränsen automatiskt 20 000 kronor. Du kan även sätta in pengar på kortet för att få ett större köputrymme och/eller göra extra inbetalningar på krediten.

Du kan välja att betala hela det utnyttjade kreditbeloppet direkt när du får fakturan eller så kan du välja att delbetala. Du får en faktura månadsvis där det det förvalda beloppet på e-fakturan är det minsta belopp som du behöver betala. Du kan givetvis betala ett högre belopp än det förvalda.

Den effektiva räntan är 14,26 procent vid en utnyttjad kredit om 10 000 kronor.

Bonusar

Villaägarnas medlemskort MasterCard har inget bonussystem utan bonussystemet avslutades under 2016, vilket gör att du som vill kunna samla poäng eller annan bonus kommer att bli besviken. Det som kortet erbjuder är istället medlemsrabatter och förmåner hos olika företag i Sverige som till exempel Preem, Vattenfall, 3, Granngården och Solresor.

Försäkringar

I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring, förutsatt att du betalar din resa med minst 50 procent med kortet. Försäkringen ses som ett komplement till det reseskydd du har i din hemförsäkring. Försäkringen gäller för kortinnehavaren samt make/maka/sambo/registrerad partner som barn under 23 år som bor hemma. Barnen kan dock resa med kortinnehavaren eller på egen hand och försäkringen täcker båda scenarier. Den gäller också barnbarn som följer med på resan.

Försäkringen avser avbeställningsskydd, självriskskydd, personförsening, bagageförsening samt kapitalbelopp vid olycka.

Det är alltid viktigt att du läser det finstilta i dina försäkringsvillkor.

Resefördelar

Eftersom kortet är kopplat till MasterCard är det inga problem att använda det utomlands. Du får också en reseförsäkring i kortet om du betalar minst halva resan med kortet.

Du kan givetvis ta ut kontanter utomlands för en mindre avgift om 3 procent av köpbeloppet, dock minst 35 kronor. Handlar du varor eller tar ut pengar utomlands tillkommer en valutaväxlingsavgift om 1,6 procent.

Övrigt

Kortet har en årsavgift om 195 kronor. Men om du gör minst sex kortköp och/eller uttag under 12 månader från årsavgiftens uttag får du hela årsavgiften återbetald.

Du får tillgång till Villabankens internetbank där du enkelt loggar in med BankID för att se dina transaktioner med mera.

Eftersom kortet är ett MasterCard kan du göra en kontaktlös betalning om butiken har en kortterminal som tillhandahåller en sådan tjänst. En kontaktlös betalning innebär att du kan göra ett köp utan att behöva slå in din PIN-kod vilket gör att det går väldigt snabbt att betala.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Villabanken Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Villabanken Kreditkort är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Villabanken Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0971
Adress:
Postnummer:
Ort:
Telefon: 040-205 605
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Lån & Spar Sverige, bankfilial

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: