Volvokortet

 • Räntefritt upp till 60 dagar
 • Högsta kredit 100 000 kr

Om Volvokortet

Volvokortet är ett seriöst kreditkort där du kan få upp till 50 000 kronor i kredit och upp till 60 dagar räntefritt. Din utnyttjade kredit kan du betala direkt när månadsfakturan kommer eller så kan du välja att delbetala, då tillkommer dock ränta och avgifter. Om du handlar till exempel reservdelar, servar eller reparerar din bil hos en Volvohandlare och betalar med Volvokortet får du fyra månaders räntefri delbetalning och utan andra avgifter. På vissa köp kan du till och med få upp till 24 månaders räntefri delbetalning.

Du samlar bonuspoäng med ditt kort när du gör inköp men bonuspoängen kan endast lösas in till en bonuscheck som gäller i butik och verkstad hos din Volvohandlare. Du har också tillgång till andra rabatter och erbjudanden hos Volvos samarbetspartners inom hotell, nöje och upplevelser.

I Volvokortet Visa ingår reseförsäkring som inkluderar bland annat ersättning för försening av bagage och kostnader vid sjukdom eller olycksfall. Du har också möjlighet att teckna en färdförsäkring till halva priset, förutsatt att du tankar på Tanka eller OKQ8. Försäkringen inkluderar bland annat bagage- och överfallsskydd samt självriskeliminering vid bärgning.

Att använda Volvokortet Visa utomlands är inga problem då det är kopplat till Visa. Det går att både betala med och ta ut kontanter men som med de flesta kreditkort tillkommer också vissa avgifter.

En stor fördel med Volvokortet Visa är att du inte betalar någon årsavgift. Du har också möjlighet att kostnadsfritt ladda ner appen CarPay som hjälper dig att få full kontroll över ditt kort och saldo.

Hur bra är Volvokortet?

Bonus & förmåner
1 poäng per krona för köp i Volvohandeln samt på Tanka och Tvätta. 0,5 poäng per krona för övriga köp, med vissa undantag. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 16,68 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 20,82 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,8 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 16,68 %
Effektiv ränta: 20,82 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: VISA
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 100 kr
Förseningsavgift: 100 kr
Dröjsmålsränta: 16,68 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 1 poäng per krona för köp i Volvohandeln samt på Tanka och Tvätta. 0,5 poäng per krona för övriga köp, med vissa undantag.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 50 – 100 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Med Volvokortet kan du ha en kredit upp till maximalt 50 000 kronor som du kan betala upp till 60 dagar räntefritt. Om du har en lägre kreditsumma har du möjlighet att höja eller sänka gränsen via appen Carpay och/eller hos din Volvohandlare. Varje månad får du en faktura för dina köp och de uttag du har gjort samt eventuellt satt in, både i Sverige och utomlands.

Du har två olika val när det kommer till att betala månadsfakturan. Antingen betalar du hela fakturan direkt och då tillkommer inte heller varken ränta eller andra uppgifter. Du kan också välja att delbetala och på så vis nyttja krediten. Du kan välja att betala den lägsta möjliga delbetalningen som avser 3 procent av inköpen samt ränta och andra avgifter. Räntan för närvarande är 16,68 procent. Du kan också välja att betala via e-faktura, autogiro eller få en vanlig postfaktura.

Fyra månaders räntefri delbetalning

Du har möjlighet att få fyra månaders räntefri delbetalning och utan andra avgifter för de köp du gör hos din Volvohandlare. Det kan avse service, reparation och köp i butik. Om du handlar en bilbarnstol kan du få 24 månaders räntefri delbetalning, och varor som GPS och inbyggd DVD-spelare kan du få upp till 12 månader.

Beloppet kommer sedan på de fyra kommande kontoutdragen. Du har möjlighet att omvandla det till vanlig kreditköp genom att betala det på fakturan som benämns som förlängd delbetalning. Då betalar du också ränta.

Bonusar

När du betalar med Volvokortet får du 1 bonuspoäng på varje krona som du handlar för i Volvohandeln och Tanka. På övriga köp får du 0,5 bonuspoäng per krona. När du når upp till 5 000 bonuspoäng kan du lösa in dessa till en check på 50 kronor som du kan använda i butik och verkstad hos din Volvohandlare. Du kan inte samla bonuspoäng vid köp av spel, lotter, bilköp, köp hos återförsäljare utanför Svensk Volvohandel samt kontantuttag.

Du har också möjlighet att lösa in din check mot drivmedel eller biltvätt hos Tanka. Detta erbjuds endast när du har appen CarPay, vilket kräver att du laddar ner och installerar den.

Andra erbjudanden

Andra erbjudanden som följer med Volvokortet är att du alltid tankar 10 öre rabatt per liter på Tanka och bemannade OKQ8-stationer, oavsett om du tankar bensin, diesel eller etanol. Som ny kund får du ytterligare 15 öre rabatt per liter under en tremånadersperiod. Du kan också tvätta billigare med 20 procents rabatt på Tvätta, förutsatt att du betalar kostnaden med kortet.

Med Volvokortet får du möjlighet att handla speciellt utvalda produkter till bra priser hos din Volvohandlare. Även här krävs det att du betalar med ditt Volvokort för att få tillgång till dessa priser.

Du får också tillgång till rabatter och erbjudanden från Volvokortets samarbetspartners. Här hittar du till exempel rabatter och spännande erbjudanden hos företag som Borås Djurpark, Nordic Choice Hotels, Scandlines, Rasta, Sembo och Kolmården.

Försäkringar

I Volvokortet Visa ingår vissa försäkringar:

 • Reseförsäkring

  Om du betalar mer än 75 procent av resan med ditt kort ingår en kostnadsfri reseförsäkring. Den omfattar hela familjen och barn upp till 23 år, även om barnen skulle resa på egen hand. Den gäller också i hela världen.

  I försäkringen ingår bland annat ersättning för försening av transportmedel eller om ditt bagage blir försenat, självriskskydd för skada som uppkommit under resan på hem, personbil och utländsk hyrbil, kostnader vid sjukdom eller olycksfall samt invaliditets- och dödsfallsersättning vid olycksfall.

 • Färdförsäkring till halva priset

  Du har möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring, en färdförsäkring, till halva priset. Du betalar endast 25 kronor i rabatt på premien per månad om du tankar på Tanka eller OKQ8 och betalar med ditt Volvokort. Försäkringen täcker mycket och ger ett bra extraskydd när du reser med bilen i Sverige och/eller utomlands.

  I försäkringen ingår självriskeliminering vid bärgning inom Europa, om du förlorar bilnyckeln och omfattar alla bilar som är registrerade på kortinnehavaren, bagageskydd samt överfallsskydd.

Resefördelar

Det är inga problem att använda kortet utomlands förutsatt att du har Volvokortet Visa. Med det kan du betala med kortet på över 25 miljoner olika inköpsställen över hela världen. Du samlar också bonuspoäng på dina köp även utomlands. Det ingår också en reseförsäkring om du betalar resan med kortet om minst 75 procent.

Du kan givetvis ta ut kontanter utomlands för en mindre avgift om 2 procent av köpbeloppet, dock minst 40 kronor. Handlar du varor utomlands tillkommer en valutaväxlingsavgift om 1,5 procent.

Övrigt

Till skillnad från många andra betal- och kreditkort har Volvokortet Visa ingen årsavgift. Du behöver inte äga en Volvo för att inneha ett Volvokort.

CarPay

CarPay är en app som du med enkelhet kan ladda ner och som ger dig en bra överblick över ditt kort i mobilen. Denna app är givetvis helt kostnadsfri. Genom att ha appen i din mobil får du bland annat full kontroll på ditt saldo, du kan se dina kontoutdrag, spärra kort eller överföra pengar till annat bankkonto. I appen kan du också lösa in din bonuscheck mot drivmedel eller biltvätt på Tanka.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Volvokortet?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Thom

11 d
Har haft volvokort i minst 25 år. Har aldrig...

Har haft volvokort i minst 25 år. Har aldrig haft några problem.

Bo

20 jan
Volvokort som inte fungerar

Då mitt volvokort inte fungerar och jag uppmanas på macken att kontakta kortansvarig. Jag har ringt på ett antal Volvonr. men ingen kan hjälpa mig. Jag har aldrig upplevt ett sämre kundbemötande någonstans än då jag varit i kontakt med Carpay och nu med Volvokort. Kan ni ordna så att mitt Volvokort åter fungerar. I annat fall kommer jag nu efter 25 år med volvokort och efter 1 vecka kasta mitt Volvokort och skaffa ett annat bensinkort

A. H. Bakir

4 nov 2019
Dåligt

När man frågar så finns det ingen avgift! När man tar ut pengar så kostar det 40:- dessutom egna insatser. Totalt 3 ×40 = 120:-

Kundservice kunde inte göra något och skulle be någon ansvarig kontakta mig, efter nästan 1 år har ingen hört av sig från Volvo.

Jag slutar sätta in pengar och snart kommer jag att avsluta allt. Redan avslutat sparkonto.

Så är det hos alla : man blir sur här och går dit och tvärtom... För lite alternativ... Inte bara banken det är överallt.

Är du sur på din bank så är Volvo lika dåligt men du kommer svälja din stolthet och vara tyst för att inte tvingas vara utan bank ?

Stjärnan var tvungen till att sätta.

Therese

28 okt 2019
Räntefri betalning 4 månader och kan använda...

Räntefri betalning 4 månader och kan använda det till allt som rör min bil- Service, tankning, tvätt. Bra bonus, snabb kontakt, lättanvänt!

Peter

25 okt 2019
fungerar bra i stort sett, kunde vara lägre...

fungerar bra i stort sett, kunde vara lägre avgifter vid utomlands vid valuta

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Volvokortet:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556069-0967
Adress: Bohusgatan 15
Postnummer: 401 23
Ort: Göteborg
Telefon: 031-838 800
E-post:
Ansvarig bank: VOLVOHANDELNS PV FÖRSÄLJNINGS KOMMANDITBOLAG

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: