Apple Pay Later utmanar Klarna

Publicerad: 2021-07-15

Klarna har länge vuxit sig stark på den internationella marknaden i både USA och England med sitt erbjudande om avgifts- och räntefri delbetalning. Nu planerar Apple att utmana det svenska fintechbolaget med deras nya tjänst Apple Pay Later. 

Apple lanserade tjänsten Apple Pay 2014, vilken är en digital betalningsmetod som tillåter användaren att lagra sitt kort i telefonen. På så vis kan användaren smidigt använda sin telefon vid betalning istället för sitt fysiska kort. Inte långt efter lanserade även Google och Samsung liknande betallösningar, Google Pay och Samsung Pay. 

År 2019 ingick Apple i ett partnerskap med investeringsbanken Goldman Sachs och lanserade tillsammans Apple Card. Tillsammans planerar de att konkurrera mot Klarna med ett nytt program som tillåter kostnadsfri delbetalning. 

Kan kopplas med valfritt kreditkort

Med Klarnas Pay in 3- tjänst har användare möjlighet att dela upp köp i tre avbetalningar. Avbetalningarna är fria från extra avgifter och ränta så länge som användaren betalar i tid. Apple Pay Later skall erbjuda mer.

Med Apple Pay Later kommer användare ha möjlighet att välja mellan fyra räntefria avbetalningar där betalningarna är kostnadsfria om de görs varannan vecka, eller att dela upp betalningen över flera månader med ränta. 

Tjänsten skall vara tillgänglig i samband med Apple Pay och användaren ansöker om tjänsten direkt i mobilen. Där kan användaren även hålla koll på och hantera sina betalningar. Användaren kommer även ha möjlighet att koppla valfritt kreditkort, som kan användas via Apple Pay, till den nya tjänsten.