Bonuspumpen lanseras av Shell

Publicerad 2018-03-26

Shell lanserade för några veckor sedan ett nytt bonusprogram under namnet ”Bonuspumpen”. Ett program som gör att de till största sannolikhet ger den högsta återbäringen/rabatten på drivmedel i Sverige. De som har kreditkort från Shell får automatiskt tillgång till återbäringen på upp till drygt 3 %.

Återbäringsprogrammet ”Bonuspumpen” är uppdelad i tre nivåer och beroende på nivå ges olika stor återbäring under kommande månad. Det som avgör vilken nivå man hamnar i är hur många liter drivmedel som tankas under en månad.

Högsta nivån är Guld vilken nås om minst 100 liter drivmedel tankas. I detta fall ges automatiskt en värdecheck på 50 kr som kan användas vid kommande tankning. Det kan låta som en liten summa men sett till procent är det en ovanligt hög återbäring för att gälla inköp av drivmedel. Med dagens bensinpris innebär det nämligen ca drygt 3 % i återbäring. Detta alltså oavsett om tankning sker på bemannad eller obemannad station.

Mellannivån är Silver vilken nås om 50 – 99 liter drivmedel tankas under månaden. I detta fall får man välja på flera olika gåvor så som rabatt på spolarvätskan, en macka eller kaffe/bulle.

Lägsta nivån är Brons vilken nås om 30 – 49 liter drivmedel tankas under månaden. Som återbäring ges då en glass, en tidning, en dryck eller liknande.

Utöver detta återbäringsprogram har de med kreditkort från Shell redan 15 öre rabatt om tankning sker på bemannad station.

Hög bonus jämfört med konkurrenter

Shell har redan tidigare legat mycket bra till gällande rabatter och återbäring. Detta med rabatt på bensin och 0,5% i bonus på alla inköp. Det är något som nu förbättras ytterligare med Bonuspumpen som ger upp till ca 3 % i bonus på drivmedel. De tar därmed ett ännu starkare grepp om att ge bästa återbäringen bland bensinkort.

Deras återbäring kan exempelvis ställas mot Circle K som ger 15 öre per liter (ca 1 %) på bemannade stationer och 0,3-1% vid tankning på obemannad station. På en liknande nivå ligger även OK/Q8 med 20 öre per liter på bemannade (ca 1,3 %) och 5 öre på automatstationer (ca 0,3 %). Preem har 25 öre på bemannade stationer (ca 1,8 %) och 10 öre på automatstationer.

Med över 3 % i återbäring har därmed Shell den högsta återbäringen som går att få hos en bensinkedja. Detta om man enbart tittar på bonus kopplad till inköp av drivmedel.