Bank Norwegian får äntligen tillbaka sina cashpoints

Publicerad: 2021-11-16

Innan pandemin hade alla Bank Norwegian kunder möjlighet att köpa billigare resor hos Norwegian med intjänade cashpoints. Covid-19 hade en enormt negativ påverkan på verksamheten som tvingades genomgå en rekonstruktion. Under tiden pausades möjligheten för kunder att betal resor med intjänade cashpoints. Men nu kommer cashpoints äntligen tillbaka! 

Bank Norwegians kreditkort har alltid uppmärksammas på grund av de förmånliga villkoren kortet erbjuder. Det kostnadsfria kreditkortet har tillåtit kortägare att samla 0.5% bonuspoäng på alla köp som genomförts med kortet. Dessutom har kortägare fått extra hög bonus för köp som har genomförts hos Norwegian. Bonusen kallas för cashpoints och kunde användas för att betala delar av flygresor hos Norwegian. 

På grund av pandemin minskade antalet resenärer kraftigt vilket ledde till stora förluster för verksamheten. Norwegian bestämde sig därför för att pausa användandet av cashpoints som betalningsmedel för resor. Cashpoints kunde fortfarande samlas in men gick dessvärre inte att använda. 

Cashback som kompensation

För att kompensera kortägare som plötsligt inte kunde nyttja sin bonus införde Norwegian istället cashback. Med cashbacken kan kortägare få 0.5% i återbäring på alla köp. Den insamlade cashbacken kan när som helst användas för att göra avdrag på kreditkortsfakturan. Alla kortägare har således kunnat välja mellan att fortsätta samla in cashpoints eller att istället tjäna cashback. 

Den 1 november 2021 kommer användandet av cashpoints tillbaka. Kortägare kommer äntligen kunna använda deras insamlade bonuspoäng på att betala flygresor hos Norwegian. Förutom att betala flygresor kommer kortägare även kunna använda bonusen för att bland annat köpa till extra bagage, reservera platser, förbeställa flygmåltider samt för att få tillgång till köföreträde genom Fast Track. 

Cashpoints kan användas på samtliga resor hos Norwegian, däremot kan inte cashpoints användas för att betala hela resor. 500 cashpoints kan användas per 1000 kr och max får 10 000 cashpoints användas under en månadsperiod.