Genom att gå över till att använda minst 85,5 % återvunnen plast i sina kreditkort kommer Entercard att minska koldioxidutsläppen med 3,5 ton – per år. 

Samtliga kort som Entercard producerar, från september 2022, kommer vara tillverkade av minst 85,5 % återvunnen plast. Det är ett steg, av flera, av företaget för att skapa ett mindre klimatavtryck med sina produkter och tjänster. 

Den återvunna plasten kommer även att köpas in från ett lokalt företag som hanterar plastavfall i närheten av Idemias produktionsanläggning. Därmed hålls även utsläppen från transporterna på så låg nivå som möjligt. 

Små steg – Som gör stor skillnad

Enligt Entercards egna beräkningar kommer varje nytt kort att spara utsläpp på 7 gram koldioxid. Dessutom kommer kortet att kräva 3,18 gram mindre plast. Det kan tyckas som mycket små förändringar men med tanke hur många kort som Entercard årligen producerar så blir det en tydlig förbättring utifrån ett miljöperspektiv. 

Under ett enda år förväntas 1,5 ton avfall sparas och utsläpp av koldioxid minskas med 3,5 ton. För att sätta detta i perspektiv är kravet att en miljöbil maximalt får släppa ut 950 gram koldioxid per mil. Besparingen, per år, motsvarar därmed ungefär utsläppet från en miljöbil under ca 3700 mils körning.