Kreditkort

Lunar Way ska börja med kreditkort

Publicerad 2019-10-07

I slutet av förra året lanserades Lunar Way i Sverige. En mobilbank som länge funnits i Danmark och som med Tuva Palms hjälp började marknadsföras på den svenska marknaden. I augusti blev det officiellt att de, utöver deras nuvarande debetkort, skulle satsa på bolån och kreditkort.

När Tuva Palm slutade som teknisk chef på Nordnet var det inte helt oväntat att hon skulle engagera sig mer i Lunar Way, någon hon även gjorde under hösten. Hon hade då suttit i styrelsen för företaget i två år och även investerat själv i bolaget. Ett danskt fintechbolag som med en smidig mobilbank framförallt vänder sig till den yngre målgruppen.

Även om bolaget nu erbjudit pre-paid kort i Sverige i närmare 12 månader så var det bara ett första steg. I somras hade ca 25 000 kort skickats ut till svenska användare. Ett kort som på många punkter kan jämföras mot revolutkortet och kortet från P.F.C. Detta genom att inte ha någon årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. När bolaget, i somras, fick banklicens i Danmark öppnades helt nya möjligheter. I Sverige kan snart filialer erbjuda banktjänster.

Bolån och kreditkort

Under 2019 förväntas första steget tas med bankkonto, mindre privatlån och kreditkort. Även bolån står på listan över kommande tjänster men det kommer dröja något längre innan banken kan erbjuda låneformen. Genom att erbjuda ”ett helt banktjänsteutbud och verktyg som hjälper kunderna att hantera sin privatekonomi” siktar Lunar Way på att få över kunderna till deras ekonomiska tjänst.

Vad kommer kreditkortet att erbjuda?

Än så länge finns ingen information om vilka förmåner som kommer med kreditkortet. Men genom att se på hur debetkortet är utformat kan en gissning ske kring hur kreditkortet kommer att bli.