Vi utökar våra recensionen med Ledger kryptokort

Alltomkreditkort har nu uppdaterats med ännu ett kort. Utbudet av kryptokort breddas med en recension av Crypo Life Card Powered by Ledger

Att världens största producent av hårdvaruplånböcker, Ledger, skulle lansera ett eget kryptokort var inte helt oväntat. Ett flertal kryptobörser och kryptorelaterade företag har redan gett ut kort som underlättar för användarna av deras tjänster att spendera kryptovaluta. Dessutom har flera kort, såsom Revolut och P.F.C valt att integrera handel med kryptovalutor inom deras app. 

Ledger Live

Det unika med CL Card (som det ofta förkortas till) är integreringen med mjukvaran Ledger Live. Denna mjukvara används primärt för att hantera de kryptovalutor som förvaras på någon av deras hårdvaruplånböcker, exempelvis Ledger Nano S eller Ledger X. Det krävs även att personen har en Ledger, och kopplat till den till Ledger Live, för att CL Card ska kunna beställas, vilket sker via Ledger Live. 

Krypto och Fiat

Med lanseringen av kortet skapas en tydlig integrering av fiat till Ledgers produkter. Kortkontot, som erbjuds i samarbete med finansbolaget Baanx, kan visserligen bara fyllas på med krypto men via banköverföring eller kortbetalning kan exempelvis USDT eller USDC köpas. 

I appen väljs sedan vilken kryptovaluta som önskas spenderas vid kortbetalning. När en kortbetalning sker växlas därmed exempelvis Ether automatiskt till fiat vilket innebär att mottagande butik får betalning i fiat. Därmed har CL Card samma växlingsfunktion som exempelvis Coinbase Card och Binance Card

Bonus – och avgift

I likhet med flera andra kryptokort erbjuds ett generöst bonusprogram. Inköp som sker med CL Card ger 1 % i USDT eller BTC samt 2 % i Baanx egen kryptovaluta BXX. Men samtidigt betalas en transaktionskostnad vid varje kortbetalning på cirka 2%. Bonusen och avgiften tar därmed nästan ut varandra. 

Några försäkringar eller andra förmåner ingår inte. Den stora fördelen är därmed integreringen med Ledger Live och den säkra, och enkla, överföringen från hårdvaruplånboken Ledger. 

Ylva Bergström Publicerad 5/23/2023

Jag heter Ylva och jag har haft nöjet att arbeta som rådgivare för Alltomkreditkort.se sedan 2022. En viktig del av mitt ansvar är att se till att vi publicerar intressant och användbar information för våra läsare. Dessutom är jag alltid uppmärksam på viktiga ändringar som kan påverka våra läsare och ser till att vår webbplats alltid är uppdaterad med de senaste nyheterna och förändringarna inom kreditkortsbranschen.

Uppdaterad 5/29/2023