Kreditkort

Om P.F.C. kort

Publicerad 2019-09-02

Med P.F.C.-kortet ges en tydlig överblick över privatekonomin. I den tillhörande appen kategoriseras alla inköp som skett med kortet vilket innebär att man lätt ser vad pegarna läggs på under en månad. Med funktionerna ”delad nota” och ”delad ekonomi” erbjuds även smidiga lösningar som underlättar den privatekonomiska vardagen.

Ett stort plus är även att kortet är utan valutapåslag samt uttagsavgift utomlands. Jämförs det däremot mot kreditkort ligger det långt efter gällande försäkringar, bonus och rabatter.

Teckna P.F.C.-kortet här!


Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: Kredit erbjuds inte
Ränta:
Effektiv ränta:
Räntefritt:
Bonus: Nej
Försäkringar: Nej
Korttyp: MasterCard
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag i utlandet: 0 %

Krav:

Kredit & Inbetalning

Någon kredit finns inte på kortet eftersom det inte är ett kreditkort. P.F.C är ett så kallat pre-paid kort vilket betyder att pengar förs över till kortet från ett bankkonto. Detta via swish eller direktöverföring.

Fördelen är att någon kredit aldrig kan utnyttjas vilket i sin tur gör att räntekostnad aldrig kan uppstå.

Bonus

Någon bonus finns inte på kortet. Detta utifrån att det är ett pre-paid kort vilka inte brukar har bonusfunktion. Fördelen sitter istället primärt i den ekonomiska överblick som appen ger samt att kortet inte har några avgifter vid köp utomlands.

Övriga Fördelar

Koll på pengarna

Den största fördelen med P.F.C. är att kortet, med tillhörande app, gör det lättare att få överblick över den egna ekonomin. Det är även den fördel som primärt lyfts upp på hemsidan när kortet presenteras.

Appen laddas ner via Google Play eller AppStore varpå kortet sedan beställs via appen. Därefter laddas kortet via Swish eller BankID och används sedan som ett vanligt bankkort. När inköp sker kategoriseras dessa inköp direkt vilket gör att man ser hur mycket som läggs på nöje, mat, boende osv.

Med veckobudget och uppföljning blir det även lättare att skapa balans och hitta vägar till en bättre ekonomi.

Pushnotis

Få en pushnotis via appen varje gång kortet används. Därmed upptäcks det direkt om kortet skulle komma i orätta händer. I detta fall kan det mycket snabbt spärras.

Splitta notan (Kommande funktion)

Skapa en grupp i appen med personer som ska dela på en nota. När sedan ett inköp kopplas till gruppen fördelas kostnaden på de olika personerna och noteringar finns när dessa betalat sin del. Ett enkelt och tydligt sätt att dela på större inköp tillsammans.

Delad ekonomi (Kommande funktion)

I många hushåll bor det två vuxna som har en delad ekonomi. Via appen kan ekonomiska lösningar skapas som underlättar detta delande. Ett sätt att tydligare kategorisera och systematisera ekonomin tillsammans.

Försäkringar

Några försäkringar ingår inte. Detta är en punkt som därmed skiljer detta kort tydligt mot kreditkort. Använd ett kreditkort när utlandsresan ska köpas (så ingår reseförsäkring) och ta sedan med P.F.C. på resan då det är utan avgifter när det används utomlands. Detta upp till uttag på 3000 kr/mån.

Resefördelar

Gratis uttag och inget valutapåslag

Med kortet kan kontantuttag genomföras gratis utomlands upp till 3000 kr i månaden. Det är en fördel mot kreditkorten där de flesta har en avgift för dessa uttag.

I och med att kortet inte har något valutapåslag är det ett av få kort som kan användas utomlands utan att någon kostnad uppstår.

Säkerheten

Eftersom P.F.C. ”fylls på” via banköverföring eller swish behöver man aldrig ha någon större summa på kortet. Fyll på med valfri summa och använd det utomlands. Skulle det bli stulet kan en bedragare bara ta vad som finns på det. Denna lösning gör även att kortet kan lånas ut till ungdomar istället för att de ska ha med sig pengar på marknaden eller shoppingcentret.

Dessutom ges pushnotiser på varje köp och kortet är mycket enkelt att spärra via appen. Här finns alltså flera säkerhetsdetaljer som gör att det tryggt kan användas utomlands.

Övrigt

P.F.C. har ett flertal funktioner som liknar Revolut-kortet. Framförallt handlar det om att skapa en smidig överblick över de inköp som sker. Detta via kategoriseringar, budget och uppföljning. Det som skiljer korten åt är att Revolut har en bredare tjänst inom valutaväxling, detta både inom vanlig valuta och kryptovaluta. Dessutom ger Revolutkortet tillgång till en egen IBAN-adress.

Till ansökan