Re:member More blir kvar

Publicerad 2018-02-24

För ett par dagar sedan publicerade vi nyheten om att kreditkortet Re:member More skulle tas bort från Re:members utbud. Företaget har däremot ändrat sig i frågan och kortet kommer fortfarande att erbjudas. Det är därmed ett av de mycket få kort som fortfarande ger 1 % i allmän bonus. Dess ”systerkort” Re:member Flex har däremot förbättrats så mycket att det utmanar More.

För ett tag sedan framkom det information om att Re:member skulle lägga ner deras populära kreditkort Re:member More. Flera källor bekräftade detta och därefter publicerades nyheter på denna webbplats. Men när kortet fortfarande fanns tillgängligt i slutet av veckan kontaktades Re:member. Svaret som de gav var att det funnits tankar om att lägga ner kortet men att de valt att ha det kvar på grund av ”hög efterfrågan”. Kortet blir alltså kvar.

Med tanke på att på både Shell och Preem sänkt sin allmänna bonus till 0,5 % är Re:member More nu det enda kreditkortet som ger 1% i bonus i pengar på alla inköp. Circle K har samma nivå men då krävs det däremot att man tankat 1000 liter per år. I annat fall är bonusen på halva nivån.

Re:member Flex utmanar på allvar

Av de två kort som Re:member erbjudit under 2017 har Re:member More tidigare haft flest fördelar. Detta framförallt för att kortet ger 1 % i bonus vilket inte det andra kortet, Re:member Flex, ger. Men företaget har nu valt att förbättra Flex så mycket att det mycket väl kan utmana More på alvar. Detta främst genom ett fördelaktigt rabattsystem.

De som har Re:member Flex får nämligen rabatt hos ungefär 250 E-butiker. Rabatten ges genom att man loggar in på hemsidan, klickar på butikens logga och sedan genomför köp med kortet.

Ett räkneexempel:

Under ett år kan en familj exempelvis köpa och få följande rabatter med kortet:

  • Hotellövernattningar på Hotels.com för 5000 kr – 12% rabatt – 750 kr
  • Linser från Linsway för 2000 kr – 10% rabatt – 200 kr
  • Sportkläder från Sportamore för 2500 kr – 5% rabatt – 125 kr
  • Kläder från Bubbleroom för 3000 kr – 12% rabatt – 360 kr
  • Djurmaten från VetZoo för 2000 kr – 9% rabatt – 180 kr
  • Upplevelsepresent från GreatExperience för 1500 kr – 20% rabatt – 300 kr
  • Fotoprodukter från ICA för 800 kr – 13% rabatt – ca 100 kr.

Bara dessa inköp ger en total rabatt på drygt 2000 kr. De flesta köper betydligt mer än så online över ett år. Personer som ofta handlar över nätet kan alltså spara betydligt mer på rabattsystemet än vad man får i bonus via Re:member More.