Rebilla – Utan avgifter och hög bonus

Publicerad 2019-12-05

Sedan oktober har det varit offentligt att Rebilla skulle lansera ett kreditkort och nu har ansökningsprocessen öppnat. Ett kort som skiljer sig på många punkter mot klassiska kreditkort – detta med riktig hög bonus och att vara helt utan avgifter.

Sedan Santander slutade med deras kreditkort som varken hade årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag har det inte funnits något kreditkort helt utan alla dessa avgifter på den svenska marknaden. Visserligen finns korten från Revolut och P.F.C som är avgiftsfria men det är pre-paid kort vilka därmed inte har samma fördelar som kreditkorten.

Kreditkortet från Rebilla fyller alltså en lucka på marknaden. Kortet lanserades 4:e december och har två stora fördelar. Det ena är just att det är kostnadsfritt. Andra fördelen är den höga bonusen.

2 % i bonus

Under de senaste åren har flera kort sänkt sin bonus ner till 0,5 % och det finns idag bara ett par få kort med bonus på 1 %, exempelvis Kompletts kreditkort.

Med Rebillas kreditkort ges däremot 2 % i bonus, eller cashback som de väljer att kalla det. Pengar som betalas ut varje månad utifrån hur stora inköp som skett. Som högst ges däremot 1000 kr i cashback per år.

För de som använder kortet för vardagliga inköp och inte delar upp kreditkortsfakturan är det alltså lätt att tjäna 1000 kr per år. Utan att bonusen äts upp av avgifter.

Allt via appen

Via deras app (finns till iOS och Android) går det att se hur ofta kortet används och vad som köpts. En app som ska underlätta för användarna att få överblick på sin ekonomi och som även kan användas för flera av Rebillas tjänster som exempelvis samlingslån och fakturauppladdning för räntejämförelse. För tillfället har appen 4,7/5 på Google Play.

Vi ville utveckla ett kort som hjälper människor att spara pengar snarare än att få dem att spendera

De sammanfattar tjänsten med att de ville utveckla ett kort som hjälper människor att spara pengar snarare än att få dem att spendera. Genom att få hög bonus och en tydlig överblick över ekonomin tar de ett tydligt steg åt rätt håll.