Re:member Reward – eller Refunder - Jämförelse

Publicerad 2018-04-02

Med kreditkortet Re:member Flex går det att få återbäring från över 250 E-butiker vilket troligtvis är kortets största fördel. Men det går även att få pengar tillbaka på shopping genom tjänster som Refunder och Cashbackshopping. Gällande återbäringsnivå så vinner däremot Flex stort.

Re:member har minst sagt ändrat i sitt utbud av kreditkort under 2018. Re:member More har tagits bort ur utbudet och Flex har fått en hel del ändringar.

En stor fördel med Re:member Flex är att det nu ger åtkomst till Re:member Reward. Ett rewardprogram där du med detta kreditkort kan få återbäring vid inköp hos ”över 250 E-butiker”. Detta genom att gå via deras länkar som finns tillgängliga på hemsidan.

Men detta system är knappast nytt. Rewardsidor har funnits länge på internet och en av de allra största i dagsläget är Refunder som har ca 700 samarbetande butiker. Vem som helst kan gratis bli medlem, klicka på deras butikslänkar och få återbäring på köpen som sker. Med andra ord exakt samma funktion som Re:member Reward har.

Betyder det att den stora fördelen med Re:member Flex försvinner då konsumenten lika gärna kan bli medlem hos Refunder? Vi ställer de två tjänsterna mot varandra för att testa dem.

Vad är bäst? Re:member Reward eller Refunder?

Utbud

På denna punkt vinner Refunder stort. De har funnits längre på marknaden och hunnit knyta till sig över 700 E-butiker där medlemmarna kan handla med återbäring. Flex hade vid lanseringen 250 butiker.

Pris

Det är helt gratis att teckna Flex kreditkort eller att bli medlem hos Refunder.

Däremot kommer Re:member göra en kreditupplysning och kreditbedömning för att avgöra om kortet kommer beviljas. Orsaken är att kortet har en kredit.

Återbäring i procent

Den stora fördelen med rewardsystem är du får tillbaka pengar på shopping som sker online. Men olika rewardsystem ger olika hög återbäring. Det visar sig även när dessa två ställs mot varandra. Följande återbäring gick att få i mars 2018. (Enbart ett exempel)

  • Hotels.com (Hotell) – Ger 10 % hos Flex och 5 % hos Refunder
  • Zalando (Kläder) – Finns ej på Flex och ger 5 % hos Refunder
  • Buildor (Hemmabygg) – Ger 9 % hos Flex och 2,5% hos Refunder
  • Apoteket (Apotek) – Ger 10 % hos Flex och 5 % hos Refunder
  • Confident Living (Inredning) – Ger 8 % hos Flex och 4% hos Refunder

Butikerna har valts slumpmässigt från ett par olika kategorier på respektive hemsida.

I de fall som butiken både fanns hos Refunder och Flex så var Flex bäst på samtliga. Ofta med dubbelt så hög återbäring.

Enkelhet

En sak som skiljer Flex mot Refunder är hur köpet måste gå till. Med Flex krävs först inloggning på Re:members hemsida varpå du får leta upp butiken som köp ska genomföras hos. Därefter klickar du på butikslänken och genomför köpet. För att det ska ge återbäring måste betalningen ske med kreditkortet.

Detta ska ställas mot en något enklare lösning med Refunder. De har en tjänst som heter ”Refunder-knappen” vilket är en applikation som kan laddas ner till webbläsaren. När den är installerad visas det direkt i Googles sökresultat vilka butiker som ger återbäring och hur stor den är. Väl inne på en sådan butik kommer en påminnelse och genom att klicka på den ges återbäringen automatiskt om köp sedan genomförs. Någon inloggning behöver alltså inte ske och återbäring ges oavsett betalningsalternativ.

Utbetalning

Återbäring som tjänas in med Flex kommer presenteras på kommande faktura och skapar därmed ett lägre fakturabelopp än om återbäringsprogrammet inte utnyttjats vid köpet. Du behöver alltså inte göra något alls för att få återbäringen utbetald.

Hos Refunder kan utbetalning aktiveras när du fått ihop minst 100 kr. Du väljer då om pengarna ska sättas in på ett verifierat Paypal-konto eller svenskt bankkonto. Här måste alltså utbetalningen ske manuellt.

Sammanfattning

Re:member Reward och Refunder har två mycket liknande tjänster. Genom dem går det att få återbäring på inköp som sker hos flera hundra E-butiker. Refunder vinner på användarvänlighet, enkelhet att skapa konto och utbud. Däremot vinner Re:member rejält gällande återbäringsnivå då det de jämförda E-butikerna gav ungefär dubbel så hög återbäring via dem mot hos Refunder.

Eftersom bägge vägarna är gratis rekommenderas att kreditkortet Re:member Flex skaffas för att få tillgång till återbäringsprogrammet som ger maximal återbäring. Däremot kan man även skaffa konto hos Refunder eftersom de har ett bredare utbud av butiker.