Supreme Card Classic – Ett nytt kreditkort från Resurs Bank

Publicerad: 2021-05-04

När nya kreditkort lanseras brukar fokus ligga på hur förmånliga korten är utifrån bonus, rabatter eller service. Men när Supreme lanserade Supreme Card Classic, i september 2019, visade de även att efterfrågan på ”enklare” kreditkort är stort. Med Classic erbjuds nämligen ett kort helt utan försäkringar och rabatter.

Många som jämför kreditkort ser på hur stor bonus som ges, var man kan få rabatter eller vilka försäkringar som ingår. Det är några av de vanliga förmånerna som skiljer kreditkorten åt. Men det finns även de som främst prioriterar räntefri delbetalning och att räkningar kan betalas med kortet. Det är uppenbarligen dem som Supreme Card vänder sig till med sitt nya kreditkort.

Utöver Supreme Card GoldWoman och World kan nu även Classic tecknas hos Supreme. Ett kort utan rabatter och försäkringar och där fördelen främst sitter i att det inte har någon årsavgift samt att räntefri delbetalning erbjuds.

Ett gratis kreditkort – utan försäkringar och rabatter

Supreme Card Classic presenteras med ”Ett tryggt och flexibelt kort helt utan årsavgift”. Det är därmed det enda av korten hos Supreme som inte kostar något att ha. I jämförelse mot de andra finns inte försäkringar eller bonussystem.

Däremot finns, i likhet med de andra korten, räntefri delbetalning samt räkningsbetalning. Om kortet används för inköp på ett par tusen kronor kan räntefri delbetalning aktiveras vilket skapar en uppläggningsavgift på 97 kr och sedan en månadsavgift på 39 kr. Men eftersom ingen ränta uppstår under de 6 månader som delbetalning sker kan det ändå bli mycket billigt. I ett exempel visas att effektiv ränta blir knappt 5 % om 15 000 kr delbetalas över 6 månader.

Även räkningsbetalning kan vara en uppskattad tjänst. Genom att använda kortet vid en betalning ”förflyttas” skulden till kreditkortet och man kan vänta till kommande kreditkortsfaktura innan betalning behöver ske. Eftersom utnyttjad kredit alltid kan delbetalas väljer man själv under hur många månader som återbetalning ska ske.