Uber lanserar eget kreditkort med bonusfunktion

Publicerad: 2021-05-04

Genom ett samarbete mellan Uber och en av världens största banker, Barclay, kommer ett nytt kreditkort att lanseras i ett flertal länder. Sett till kortets bonusprogram så är det mycket fördelaktigt. Inte minst för de som ofta åker med Uber.

Välkomstbonus

Det är relativt vanligt att det finns välkomstförmåner på kreditkort. Det kan exempelvis vara att första årsavgiften är gratis eller att man får en viss summa i bonus om kortet används ett par gånger inom en månad. De kort med bonusprogram har även tillfälliga kampanjer där de som tecknar ett nytt kreditkort får dubbla poäng under en tid.

Även Uber Visa ger en förmånlig bonus till de som tecknar kortet. De som spenderar minst 500 dollar via Uber under de första 90 dagarna som man har kortet får 100 dollar i bonus. Det innebär därmed en bonus på 20% vilket är mycket högt. Dessutom är kortet helt gratis att skaffa.

Bonus på alla inköp

Kortet ger alltid 1-4% i bonus beroende på vad som köps. Mest bonus, dvs. 4 %, ges på restaurangbesök, barer och uberEATS. På hotell och flyg ges 3 %, vid onlinehandel ges 2 % och vid resterande inköp ges 1%.

Även om det finns ett flertal kreditkort i Sverige med bonus på samtliga inköp och förhöjd bonus på vissa inköp så ger Uber Visa en betydligt högre bonus.

Om kortet används för prenumerationstjänster ges 50 dollar i rabatt om man spenderat minst 5000 dollar per år.

Försäkringar

De flesta kreditkort har ett par försäkringar och det gäller även Uber Visa. En försäkring som ingår är mobilförsäkring (vilket är ovanligt i Sverige). Det innebär att försäkringen ersätter upp till 600 dollar om mobilen blir skadad eller stulen förutsatt att den köptes med kortet.

Uber har idag ca 65 miljoner användare och det är främst dessa som företaget vänder sig till med det nya kreditkortet. Ansökan om kreditkort kan tidigast ske 2:a november.