Fram till och med 30 juni har Easyliving en kampanj som innebär att den externa tjänsten Betalo kan användas utan kostnad. 

Med betalningstjänsten Betalo går det att betala räkningar och fakturor med både debet- och kreditkort. Det är även möjligt att genomföra saldoöverföringar från korten till ett bankkonto. Detta till en kostnad av 0,5 % - 3 % av beloppet beroende på vilket kort som används. 

De som har, eller skaffar, kreditkortet Collector Easyliving kan däremot prova tjänsten kostnadsfritt fram till den sista juni i år. Detta via den kampanj som Collector har i samarbete med Betalo som sträcker sig fram till den sista juni. 

Så fungerar Betalo

Appen Betalo kan laddas hem till iOS eller Android. Identifiering sker med mobilt BankID och därefter kan valfritt debet- eller kreditkort registreras i appen. Efter registrering kan betalning av räkningar ske på ett liknande sätt som på en bank. Detta genom att ange BG-nummer, belopp och OCR-nummer. Skillnaden är att pengarna dras från kortet istället för ett bankkonto. 

Används ett kreditkort kommer därmed beloppet, och avgiften till Betalo, att direkt belasta krediten. På detta sätt kan kreditkortets räntefria period utnyttjas. På följande kreditkortsfaktura kommer transaktionen att presenteras i likhet med övriga kortköp som skett under fakturaperioden. 

Nu går det att välja om hela fakturabeloppet ska betalas eller om ett mindre belopp betalas och resterande skjuts upp till kommande faktura. På detta sätt går det därmed att delbetala räkningar och fakturor från vilket företag som helst. Detta med undantag för fakturor från banker och finansiella institut då Betalo har spärrat betalning till dessa.

Gratis eller billigare via bankpartners

Ordinarie avgift hos Betalo är 2,4 % vid betalning med debetkort och 2,9 % vid kreditkort från Visa eller Mastercard. Detta förutsatt att de är utgivna av en svensk kortutgivare. Används kort från American Express betalas 3 %. 

Som visas ovan kan tjänsten däremot användas gratis under tidsbegränsade kampanjer. Dessutom har Betalo samarbeten med vissa kortgivare, bankpartners. Med dessa kort erbjuds alltid kostnadsfri, eller rabatterad, tjänst. 

Santander Mitt Kort+ är det enda kreditkortet som alltid kan användas kostnadsfritt. Med Wasa Kredit är kostnaden 0,5 % och med bland annat IKANO, Shell, Preem, Seat Visa och Skoda Visa är avgiften 1,9 %.