Bäst kreditkort med bonus inom olika kategorier

Här kan du jämföra alla kreditkort med bonus och hitta det bästa bonuskortet som passar just dig!

Bäst bonuskort med flygbonus
Bäst matkort med bonus
Bäst Golfkort
Kreditkort med bonus på allt
Bank Norwegian

Bäst bonuskort med flygbonus: Bank Norwegian

Bank Norwegian är det kort som ger bäst bonus. Med kreditkortet får du flygbonus på alla köp som kan användas för att få billigare resor hos Norwegian. Bonusen kan även användas för andra reserelaterade produkter såsom extra baggage och platsreservation, du kan även välja att få din bonus utbetald som cashback.

 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Ingen uttagsavgift
Mer information
Jämför kort
Coop Mastercard

Bäst matkort med bonus: Coop Mastercard

Coop Mastercard är bäst kreditkort med bonus som även ger rabatt när du handlar på Coop. Du får 0,5 bonuspoäng per krona du spenderar som går att använda hos Coop och deras samarbetspartners.

 • 0,5 poäng per spenderad krona
 • Flera köpförsäkringa ringår
 • Ingen årsavgift första året
Mer information
Jämför kort
MoreGolf Mastercard

Bäst Golfkort: MoreGolf Mastercard

Med MoreGolf ger rabatter och förmåner för dig som är en golfare.

 • 1 % bonus på alla köp
 • 9 000 poäng i välkomstbonus
 • Utan årsavgift första året
Mer information
Jämför kort
Resurs World

Kreditkort med bonus på allt: Resurs World


Resurs World kreditkortet ger dig 1 bonuspoäng för varje spenderad krona, oavsett om du köper varor, betalar räkningar eller tar ut kontanter. Bonuspoängen kan du enkelt lösa in i Resurs poängshop mot spännande belöningar. Du får även 10 000 bonuspoäng som välkomstbonus!

 • Concierge Service & Lounge Access
 • Ca 0,5 % i bonus
 • Räntefri delbetalning i 3 eller 6 månader
Mer information
Jämför kort
Varför lita på Alltomkreditkort.se
 • 190+ kreditkort recenserade och betygsatta av vårt team av experter
 • 10+ års erfarenhet av att täcka kreditkort och personlig ekonomi
 • Objektiva & omfattande betygskriterier

Vårt innehåll om kreditkort, inklusive betyg och rekommendationer, kontrolleras av ett team av skribenter och redaktörer som specialiserar sig på kreditkort. Varje skribent och redaktör följer våra strikta riktlinjer för redaktionell integritet.

Topplista: Kreditkort med bäst bonus

Så fungerar kreditkort med bonus

Kreditkort med bonus, även kallad bonuskort, är ett kreditkort som ger bonuspoäng när kortet används vid inköp. Bonus kan hittas på allt från kreditkort utan avgift till kreditkort med höga månads- och årsavgifter. Att välja ett gratis kreditkort med bonus är därmed ett enkelt sätt att tjäna poäng på vardagliga inköp - utan någon extra kostnad.

Vad är ett bonuskort?

Ett bonuskort är ett kreditkort som ger användaren extra förmåner, som poäng, miles, eller cashback, baserat på de köp de gör med kortet. Dessa bonusar kan sedan användas för att få rabatter, köpa varor och tjänster, eller ibland även för reseförmåner.

För vem passar ett bonuskort?

Kreditkort med bonus rekommenderas främst till dig som planerar att använda ditt kort regelbundet. Med bonuskort kan du på ett enkelt sätt spara pengar för dina vardagliga köp. Ämnar du att främst använda ditt kreditkort som ekonomisk buffert kommer du förmodligen inte nyttja kortets bonus i tillräcklig hög grad för att kortet skall vara lönsamt för dig. Istället kan du exempelvis välja ett kreditkort som tillåter dig att ta del av rabatter och/eller försäkringar när du handlar.

Vilket kreditkort är bäst för bonus?

Bank Norwegians kreditkort toppar listan när det kommer till bonusförmåner. Varje inköp du gör med kortet belönas med poäng som kan omvandlas till rabatter på flygresor med Norwegian. Dessa poäng kan dessutom användas för att täcka kostnader för extra bagage och säten, bland annat. Om du föredrar det finns även möjligheten att omvandla din bonus till kontanter genom cashback.

Samla poäng med bonuskort

Har du ett kreditkort med bonus tjänar du poäng genom att använda ditt kreditkort som betalningsmedel när du genomför köp. Poängen registreras automatiskt och poängsaldo kan vanligtvis följas i kreditkortets tillhörande app eller genom att logga in på dess hemsida online.

Villkoren för vilka köp som är bonusgrundande varierar från bonuskort till bonuskort. En del kreditkort med bonus ger enbart bonuspoäng i vissa butiker medan andra bonuskort ger poäng på samtliga inköp som görs med kortet, oavsett butik. Vissa kreditkort ger även poäng när räkningar betalas med kortet. Det finns även kreditkort som ger bonus på alla köp, men olika mycket bonus beroende på vart kortet används. Exempelvis kan du få en högre bonus i utvalda butiker samt en lägre bonus för dina övriga köp. För att hitta bästa bonuskortet är det alltså viktigt att kontrollera vilka köp som är bonusgrundande samt vilka villkor som gäller med just det bonuskortet du är intresserad av.

Så kan din bonus spenderas

Beroende på vilket bonuskort du har, kommer ett, eller flera alternativ finnas för hur bonuspoängen kan spenderas. Korten som presenteras nedan visar exempel på hur poängen kan användas.

 • Bank Norwegian - Ger 0,5% - 10% i bonus. Bonuspoängen kan användas för att betala flygresor hos Norwegian.
 • Resurs Gold - Ger 0.5 bonuspoäng per spenderad krona. Poängen kan växlas in mot resor, hotellövernattningar, produkter, presentkort eller skänkas till välgörenhet i Resurs Poängshop.

Då alla personer har olika behov, önskemål och köpvanor, lämpar sig olika bonuskort bättre för olika personer. Nedan listar vi viktiga frågor som du kan ställa dig för att hitta det bästa bonuskortet för dig.

Vilken är högsta nivån på bonusen?

Något som skiljer korten åt är begränsning på hur stor bonus som kan tjänas in under en månad eller ett år. Vissa bonuskort har nämligen en maxgräns på hur mycket bonus som kan tjänas in och förbrukas under ett specifikt tidsintervall.

Vad kostar bonuskortet?

Kreditkort kan vara utrustade med olika avgifter som under tid kan adderas ihop till dyra kostnader för dig som kortägare. Kom ihåg att jämföra samtliga eventuella avgifter som bonuskortet som du är intresserad av har. Jämför även avgifterna i förhållande till hur hög bonusen är. På så vis kan du säkerställa om du exempelvis tjänar mer på att välja ett bonuskort med årsavgift eller ett gratis bonuskort utan årsavgift.

Hur hög är bonusen?

Det finns ett flertal gratis bonuskort som ger 0,5 % i bonus på samtliga inköp som görs med korten. Bland dessa finns exempelvis Morrow Bank Mastercard och Circle k Mastercard. Med Morrow ges även 4% i bonus för köp som genomförs hos Morrow samt 1% om enskilda inköp sker på över 20 000 kr. Circle K ger även 1% i bonus på inköp hos dem. Prioritera ett bonuskort som ger dig så hög bonus som möjligt på köp som du vanligtvis genomför.

Vart kan poängen lösas in?

Det bästa kreditkortet med bonus är det som tillåter dig att spendera din bonus på sådant som intresserar och gynnar dig. Med vissa kreditkort med bonus kan poängen växlas till en värdecheck som skickas ut till kortägaren. Det finns även kreditkort med bonus som låter kortägare använda sin bonus för att delbetala sin kortfakturan. Det mest begränsande är om poängen enbart får användas hos en specifik kedja. Exempelvis tillåter Bank Norwegian att bonusen endast används för att köpa resor hos Norwegian. Denna begränsning behöver däremot inte vara en nackdel beroende på vad för intressen du har.

Årsavgift och övriga rabatter är avgörande

Som visas ovan kan årsavgiften kraftigt påverka hur stor del av bonusen som behålls när årsavgiften är borträknad. En faktor som däremot påverkar ännu mer är vilka övriga rabatter och cashbackprogram som ingår. 

 • Det att få cashback via Norwegian Rewards på 5-15 % i över 100 E-butiker. Många som har Norwegians kreditkort ansluter sig till detta cashbacksystem och får därmed både allmän bonus samt cashback. Det är däremot möjligt att ansluta sig även utan kreditkortet. 
 • För att ansluta sig till cashback via Marginalen eller re:member krävs det att personen har kreditkort från dessa kreditkortsutgivare. De erbjuder cashback i 200 respektive 300 E-butiker. 

Att få bonus på samtliga inköp är visserligen fördelaktigt men det är generellt via rabatter och cashback som de högre summorna kan sparas. 

Alternativ till kreditkort med bonus:

Det finns några alternativ till bonuskort som passar dig som är på jakt efter ett kreditkort som ger rabatter/pengar tillbaka. 

 • Shoppingkort påminner mycket om bonuskort i den utsträckningen att shoppingkort gynnar dig som använder kreditkort när handlar. Med shoppingkort har du tillgång till ett stort utbud av exklusiva rabatter och erbjudanden. Du kan även handla tryggare då många shoppingkort är utrustade med försäkringar så som allrisk, prisförsäkring och leveransförsäkring. Med rabatter på mat, kläder eller leksaker kan dessa kort i vissa fall ge mer rabatt än vad bonuskortet ger i bonus.
 • Cashback kort är också ett bra alternativ till kreditkort med bonus. Med cashbackkort kan du få pengar tillbaka för köp som genomförts med kortet. Det vanligaste är att summan dras av på kommande kreditkortsfaktura. Skillnaden mellan cashback och bonus är att cashback enbart betalar ut pengar och kan inte bytas i en produktshop. Det finns kreditkort som har cashback-program som gäller för alla köp.

Nackdelar med kreditkort med bonus

Nackdelen med ett bonuskort är densamma som risken med alla kreditkort. Risken är att du samlar på dig krediter, ränta och eventuella avgifter om du inte betalar dina kreditkortsräkningar i tid.

Se till att du har råd med ett kreditkort och att du kan betala tillbaka det du spenderar varje månad. Kom ihåg att noggrant läsa igenom villkoren för kreditkortet innan du ansöker.

Jämför kreditkort med bäst bonus

Kreditkort Bank Norwegian Resurs Gold Coop Mastercard
Årskostnad 0 kr245 kr0 kr 295 kr
Högsta kredit 150 000 kr150 000 kr100 000 kr
Effektiv ränta 24,35 %20,95 - 27,43 %20,51 %
Årsavgift

0 kr

245 kr

0 kr

Bonuspoäng

0,5-5%

0,5 poäng per kr

0,5 poäng per kr

Poäng i kronor

max 500 kr per år

N/A

1 poäng = 2 kr

Recension
Ansök nu

Att tänka på när du ska välja bonuskort

 • Maxtak för kortet - Vissa kort har ett maxtak av hur mycket bonus du kan samla på dig under en månad eller ett år.
 • Kostnad för kortet - Ta hänsyn till eventuella kostnader som tillkommer så som årsavgift, ränta och avgifter.
 • Hur man intjänar poäng - Du ska välja ett kreditkort som ger dig bonus där du oftast använder kortet. Bästa alternativet är ett kreditkort på alla köp.

Vanliga frågor om kreditkort med bonus

Vilket är det bästa kreditkortet med bonus?
Finns det gratis kreditkort med bonus?
Vilket kreditkort ger bäst bonus?
Vart kan jag använda mina bonuspoäng?
Vad är skillnaden mellan bonuspoäng och cashback?
Finns det kreditkort som ger bonus på allt?
Vilka kreditkort får man bonus på?
Vad kostar ett kreditkort med bonus?
Vad är ett bonuskort?
Sandra Attermo Publicerad 6/3/2021

Mitt namn är Sandra och jag är sedan 2022 skribent på Alltomkreditkort.se. Mitt arbete går ut på att skriva texter, som till exempel recensioner, nyheter och guider. Jag har tidigare arbetat med lån och har tack vare detta stor kunskap om kreditupplysning och kreditbedömning. Ett annat område som jag gillar att skriva om är hur man sparar pengar och förbättrar sin privatekonomi.

Uppdaterad 6/10/2024