Bäst kreditkort med cashback 2024

Re:member flex
re:member flex
 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • Drivmedelsrabatt på Preem
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 120 000 kr
 • Effektiv ränta: 8,12 - 24,95 %
 • Räntefritt: 56 dagar
Mer information
Jämför kort
Bank Norwegian Visa
Bank Norwegian
 • Bonuspoäng eller cashback på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Ingen uttagsavgift
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Effektiv ränta: 24,35 %
 • Räntefritt: 45 dagar
Mer information
Jämför kort
Ikano Visa
Ikano Visa
 • 1 bonuspoäng per spenderad krona
 • Delbetala utan ränta
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 60 000 kr
 • Effektiv ränta: 23,21 %
 • Räntefritt: 56 dagar
Mer information
Jämför kort
Shell Mastercard
Shell Mastercard
 • 15 öre rabatt/liter på bemannade stationer
 • 0,25 % i bonus
 • Flera försäkringar för bilresenären
 • Årsavgift: 0 kr
 • Högsta kredit: 100 000 kr
 • Effektiv ränta: 27,84 %
 • Räntefritt: 30 dagar
Mer information
Jämför kort

Vad är cashback?

Cashback innebär att du får pengar tillbaka när du handlar. Kreditkort med cashback kan ge återbäring helt automatiskt vid kortköp eller så kan det krävas att du går via en speciell hemsida för att köpet skall ge cashback.

Det finns flera kreditkort med cashback som är gratis vilket alltså ger en möjlighet att få pengar tillbaka vid shopping - utan att det kostar något extra. Någon exakt definition på skillnaden mellan cashback och bonus finns inte. I denna guide utgår vi ifrån att cashback är "återbäring" dvs. avdrag på kommande faktura eller pengar tillbaka på ditt bankkonto.

Var och när ges cashback?

Villkoren för att få cashback kan variera mycket mellan olika kort. Vilket kreditkort som har bäst cashback avgörs därmed utifrån var kortägaren främst handlar med kortet samt för hur stora belopp kortägaren vanligtvis handlar för.

1. På alla inköp

Vissa kreditkort ger cashback på samtliga köp som genomförs med kortet. Att få cashback på alla köp är ett bra sätt att tjäna och spara pengar på dina vardagsköp.

Exempel: Med Refunder Pay ges 0.5-2 % cashback på alla köp som görs med kortet.

2. Hos utvalda butiker

Det finns kreditkort som ger pengar tillbaka på köp som genomförs i utvalda butiker. Inköpen sker som vanligt med kortet och på kvittot kommer ordinariepris att anges. På kommande kreditkortsfaktura finns sedan avdrag för den cashback som tjänats in på de olika inköpen.

Det vanligaste är att inköpen måste ske via en unik hemsida eller att ett plugin installeras i webbläsaren för att köpen ska registreras. Se exemplet nedan:

Exempel: Re:member flex är ett gratis kreditkort med rabatt/cashback i över 300 E-butiker. Logga in via deras hemsida och klicka på den E-butik där köp önskas genomföras och köp sedan varan som vanligt. Rabatter ges med 2 - 25 % hos anslutna E-handlare och betalas ut som cashback på nästkommande faktura.

3. Via värvade vänner

Ett mer ovanligt sätt att få cashback är genom att värva vänner att börja använda samma kort. Som tack för detta ger kortutgivaren en viss cashback till dig.

Begränsningar

Flera cashback kort har en gräns för hur mycket återbäring kortägare har möjlighet att tjäna på ett år eller i månanden. Men en del har inte någon sådan gräns.

Bästa kreditkortet med cashback

Det bästa kreditkortet med cashback ger dig stor återbäring på vardagliga inköp. Vilket kort som är bäst beror därmed till stor del på vad och vart du handlar. Ett av de kort med bredast rabatt/cashbackprogram är re:member flex. Fördelarna är att kortet är gratis och har samarbete med över 300 E-butiker. Att teckna kortet kan därmed vara ett sätt att spara pengar på shoppingen. Dessutom finns ingen övre gräns för hur stor summa som kan betalas tillbaka per år.

Refunder Pay är också ett av de bästa kreditkorten med cashback. Refunder Pay ger cashback på alla köp. Återbäringen betalas ut som riktiga pengar som sätts in på ditt konto.

Skillnaden mellan bonus och cashback

Då kreditkort med bonus och kreditkort med cashback påminner mycket om varandra kan det ibland vara svårt att skilja dem åt. Det finns ingen exakt definition på vad som klassas som bonus och vad som klassas som cashback. Den definition som vi utgår ifrån är följande:

Bonus

Inköp som sker med kortet ger bonuspoäng. Dessa poäng används för att köpa produkter från en poängshop, växlas till ett värdebevis som gäller i specifika butiker eller användas för att betala delar av kreditkortsfakturan. Bonus kan alltså innebära en stor valfrihet gällande hur bonusen ska användas. Vanligtvis är bonus på 0,5 - 1% på samtliga inköp.

Cashback

Inköp i vissa butiker ger cashback, dvs. återbäring. Denna summa dras automatiskt av på kommande kreditkortsfaktura. Cashback är alltså mer begränsande både gällande var cashback ges och hur värdet kan användas. En stor fördel är att cashback brukar vara på betydligt högre procentsats än bonus. Det är inte ovanligt med 5 - 15 % per inköp.

Cashback kort

Cashback innebär att du får poäng på det du handlar med kortet och att denna poäng sedan kan omvandlas till pengar som förs över till ditt kortkonto. Här är exempel på kort som erbjuder cashback:

Cashback kort rekommenderas till:

Kreditkort med cashback rekommenderas till personer som planerar att frekvent använda sitt kort. Eftersom cashback endast ges på faktiska köp som görs med kortet är det fördelaktigt att kortet regelbundet används som betalningsmedel. Störst fördel ges till personer som handlar i butiker som ger cashback.

Alternativ till kreditkort med cashback:

Främsta anledningen till att välja kreditkort med cashback är för att få återbäring. Återbäring kan i vissa fall ses som att man handlar till ett rabatterat pris. Två andra kategorier av kort som även ger billigare shopping är:

 • Bonuskort - Kreditkort med bonus ger bonuspoäng på alla inköp - eller inköp hos vissa butiker. Bonusen kan sedan växlas till produkter, värdecheckar eller användas för att betala kreditkortsfakturan. Bonuskorten ger vanligtvis mellan 0,5 - 1 % i bonus på inköpen.
 • Shoppingkort - De flesta shoppingkort är kreditkort som ger rabatter, exempelvis på hotell, hyrbil, ljudböcker osv. Om du ofta hyr bilen hos Avis kan det vara ekonomiskt att välja ett kort som ger 10 % rabatt hos dem osv.

Hur mycket cashback får man på kreditkort?

Ett cashback-kreditkort ger dig en återbäring i form av pengar på dina inköp, vilket varierar från 0,5% till 10% beroende på kortets specifika cashback-erbjudande. Vanligtvis erbjuder de flesta kreditkort en återbäring på mellan 0,5% och 2% på alla köp, baserat på kortets olika förmåner och bonusprogram.

Vanliga frågor om kreditkort med cashback

Vilket kreditkort med cashback är bäst?
Vilket kreditkort ger bäst cashback?
Vad är skillnaden mellan bonus och cashback?
Finns det gratis kreditkort med cashback?
Vad innebär cashback?
Håkan Eriksson Publicerad 5/27/2021

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 2/1/2024