Kreditkort som erbjuder insättning via Swish

Nu erbjuder flera kortutgivare att deras fakturor kan betalas med Swish. Det gäller exempelvis för re:member flex och Kommunalkortet. 

5/31/2024

Kravet på originalkvitton försvinner

Kravet på att originaldokument alltid måste sparas som transaktionsunderlag försvinner. Detta efter att regeringen, i mars, lade fram en proposition om att avskaffa det kravet. För många företagare skulle förändringen spara stora summor per år. 

5/24/2024

Nu kan fakturor betalas med kreditkort hos Billo

Den digitala brevlådan, Billo, erbjuder nu sina användare att betala fakturor med kreditkort via deras plattform. Som ett introduktionserbjudande kan fakturabetalning ske för enbart 1,19% - 1,49% i avgift. 

5/24/2024

Norwegian och Strawberry skapar lojalitetsprogram

Flygbolaget Norwegian och hotellkedjan Strawberry har startat ett samägt bolag som ska hantera ett gemensamt lojalitetsprogram. Hur det påverkar kreditkortens bonusprogram är än så länge inte klart. 

5/24/2024

Unik ABBA-upplevelse via Mastercard Priceless

Mastercard Priceless erbjuder en exklusiv upplevelse på ABBA muséet. Träffa gruppens kostymdesigner och få en unik inblick i skapandet av scenkläderna.  

5/24/2024

Inaktivitetsavgift – Så fungerar avgiften

Inaktivitetsavgift är en avgift som kan tas ut av kortutgivaren om kortet inte har använts under lång tid. Avgiften är inte vanlig men förekommer både på kredit- och debetkort.  

5/24/2024

Kreditkortsförsäkringar som ger tryggare bilsemester

Många förknippar kreditkortens försäkringar med extra trygghet under utlandssemestern. Men det finns även ett flertal försäkringar som skapar tryggare resa inom Sverige. Detta inte minst under bilsemestern.  

5/24/2024

Norwegian sänker åldersgränsen

Bank Norwegian har tidigare haft åldersgräns på 23 år men sänker nu kravet till 18 år. Därmed får fler möjlighet att teckna deras kreditkort. 

5/23/2024

Hyundaikortet läggs ner i juni

Efter att DNB beslutat att lägga ner sin kortverksamhet har deras partnerkort avvecklats ett efter ett. I juni är det dags för Hyundaikortet. Sista dagen som kreditkortet kan användas är 27 juni.

5/8/2024

Lunar sänker räntan och inför sparkonto

Den 10:e juni sänker Lunar räntan på transaktionskontot till 0,25 %. För att få deras högre ränta, på 3,75 %, krävs därefter som lägst Lunar Standard. Detta eftersom gratisnivån, Lunar Light, inte ger åtkomst till sparkontot. 

5/7/2024

Ingen avgift på Betalo med Easyliving

Fram till och med 30 juni har Easyliving en kampanj som innebär att den externa tjänsten Betalo kan användas utan kostnad. 

4/26/2024

Vinn resa till OS i Paris med CarPay

Alla som har, eller skaffar, ett kreditkort från CarPay kan enkelt vara med och tävla om en resa till OS i Paris i sommar. Det enda som krävs är anmälan och tre kortköp. 

4/18/2024

Lunar inför fakturabetalningar och Swish 

Under våren kommer Lunar att utöka sitt produktutbud samt uppdatera användarvillkoren. Bland annat kommer det snart gå att betala räkningar från sitt Lunarkonto samt även swisha både till och från kontot. 

4/18/2024

Qred inför valutapåslag

Den andra maj ändras villkoren för Qreds kreditkort vilket innebär att valutapåslag införs. En kostnad som uppstår vid betalning i utländsk valuta. 

4/10/2024

Refunder Pay avslutas i juni

Fram till och med den 9:e juni kan kreditkortet Refunder Pay användas som vanligt. Därefter avslutas det som ett resultat av att DNB valt att avsluta kortverksamhet i Sverige. 

4/10/2024

Amex nya lounge på Arlanda har öppnat

Den 4:e april slog Amex upp portarna för deras nya lounge på Arlanda. Med nästan 700 kvadratmeter är det Nordens största American Express-lounge. 

4/10/2024

Bank Norwegian höjer valutapåslaget

Från och med den 5:e maj kommer valutapåslaget på Norwegiankortet vara 1,99%. Det är en höjning från tidigare 1,75%.

3/27/2024

Revolut inför Robo-Advisor

Sedan Revolut introducerades har de erbjudit ett brett utbud av investeringsalternativ. Under våren lanserades ännu en tjänst inom denna kategori, ett automatiserat portföljhanteringsverktyg. 

3/25/2024

SAS Amex byter utseende och höjer årsavgift

I början av mars fick användare av SAS Amex-kort ett mail med information om att utseendet på Amexkorten skulle uppdateras. Sedan den 14:e mars ses den nya designen även på Amex hemsida.

3/18/2024

Mynt lanserar "Smarta kvitton"

Under våren har Mynt lanserat tjänsten ”Smarta kvitton”. En tjänst som gör det ännu enklare att spara och bokföra transaktionsunderlag för de företag som använder Mynts kreditkort.

3/18/2024

Coop uppdaterar sin poängshop

Med en uppdaterad poängshop hos Coop kommer utbudet av produkter att köpa med Coop-poäng kraftigt att minska. Poängen kommer framöver primärt att kunna användas hos Coop. 

2/29/2024

Suzukikortet läggs ner 16:e maj

Från och med den 16:e maj kommer Suzukikortet inte längre gå att använda då kortverksamheten läggs ner. Därmed försvinner ytterligare ett kort från kortutgivaren DNB:s utbud. 

2/27/2024

Kreditkort med lägst ränta 2024

Bortsett från premiumkreditkort erbjuder kreditkortet från Lån & Spar den lägsta räntan under 2024. Jämförelsen av över 75 kreditkort visar även vikten på av att kontrollera aviavgifterna.

2/27/2024

Lunar uppdaterar villkoren kring förnyelse av fysiska kort

Den 27:e april kommer Lunar att uppdatera villkoren kring förnyelse av deras fysiska kort. Avtalsvillkoren uppdateras för samtliga kort men det är enbart för Lunar Light en förändring uppstår för kortinnehavaren. 

2/23/2024

Poängkampanj på SAS EuroBonus Mastercard 23 – 25 februari

Mellan den 23:e och 25:e februari ger samtliga inköp med SAS EuroBonus Mastercard dubbla poäng. Beroende på kort och var betalning sker går det att tjäna 20 – 50 poäng per 100 kronor. 

2/16/2024

Betalo får fler funktioner och bättre användarvänlighet

Med flera nya funktioner ökar Betalo användarvänligheten i deras app. Bland annat går det nu att schemalägga betalningar, namne korten i appen samt få notiser vid händelser. 

2/16/2024

Bäst Kreditkort 2024

Inför det nya året har vi på allt om kreditkort gått igenom alla marknadens kreditkort för att välja ut våra favoriter. I denna artikel berättar vi mer om dessa kort samt går igenom vad du ska tänka på när du väljer det bästa kreditkortet 2024 för just dig.

2/6/2024

SAS Eurobonus Premium ändrar bonusvillkor och pris

Från den första maj 2024 gäller nya villkor för SAS EuroBonus Premium. Fördelen är att minst 500 statuspoäng tjänas varje månad. Nackdelen är att månadsavgiften blir 40 kronor dyrare. 

2/6/2024

Tillfällig paus för ansökningar till NK Nyckeln Mastercard

För tillfälligt går det inte att ansöka om kreditkortet NK Nyckeln Mastercard. Orsaken är planerat underhåll samt utveckling av det system som kreditkortet använder. Enligt hemsidan kommer ”mer information under våren 2024”. 

1/31/2024

SEB byter design på alla sina kort

Samtliga bank- och kreditkort från SEB har nu fått en ny design. Den nya designen är en ”hyllning till den nordiska naturen”. 

1/30/2024

75% vill ha ränta på sparpengarna

Enligt en undersökning av det danska fintech-företaget Lunar tycker 75% av deras kunder att det är viktigt att få ränta på sina sparpengar. Samtidigt var det bara 38% av de som var missnöjda med sin bank som hade jämfört villkoren hos andra banker. 

1/25/2024

6 appar för budget och kostnadskoll

Det finns flera appar som kan användas för att skapa, och följa upp, en egen budgeten. En stor fördel är om appen automatiskt kan kategorisera inköpen. Det är då möjligt att i realtid se om du följer budgeten. Här presenteras sex alternativ. 

1/25/2024

Kreditkort med rabatt på charterresor

Det finns flera kreditkort som ger en fast rabatt vid bokning av charterresor hos samarbetande charterbolag. Ett enkelt sätt att spara 500 – 800 kronor för de som bokar i god tid innan avresa. 

1/25/2024

ICA´s kreditkort har fått matförsäkring

Från första januari i år ingår en matförsäkring i både ICA´s bankkort och kreditkort. En försäkring som kan ersätta med ett engångsbelopp i det fall som kortinnehavaren blir arbetslös eller sjukskriven under en längre period. 

1/19/2024

Lunar introducerar AI-teknik

Lunar x AI Beta är en AI-funktion som snart lanseras av Lunar. Med funktionen förväntas kortinnehavarna kunna få information och förslag kring privatekonomin utifrån de frågor som ställs via den inbyggda chatten. Målet är att AI-funktionen ska ge ”skräddarsydd, finansiell guidning baserat på dina fö...

1/16/2024

Binance Card har avslutats

Kortinnehavare av Binance Card, i Sverige, har inte kunnat använda sitt kort sedan den 20:e december 2023. Detta efter att kryptobörsen valt att stoppa kortutgivning och kortanvändning, inom EEA, från detta datum. 

1/11/2024

Amex reseförsäkring – eller hemförsäkringens resetillägg?

Är det värt att teckna ett kreditkort för att nå kompletterande reseförsäkring för de personer som redan har resetillägg till hemförsäkringen? Oftast inte, men det beror på vilka försäkringsdelar som prioriteras. Det visar vår jämförelse som ställer Amex Gold reseförsäkring mot Folksams hemförsäkrin...

1/11/2024

Poängkampanj med SAS Mastercard

Mellan den 2:a januari och 15:e januari har SAS EuroBonus Mastercard en kampanj som innebär att dubbla EuroBonus-poäng tjänas vid köp av en resa hos SAS. Dessutom finns kampanjer på både hotell och hyrbilar. 

1/9/2024

SAS Mastercard ger snart inte bonuspoäng vid inköp via Curve

Ett populärt sätt att utnyttja kampanjperioder hos SAS EuroBonus har varit att använda funktionen GBiT hos Curvekortet. Detta kommer inte vara möjligt från och med 6:e februari 2024 eftersom några poäng inte längre kommer att delas ut ”på köp som görs med annat kort än SAS Mastercard”. 

1/9/2024

DNB kreditkort avslutas

Den första mars 2024 kommer DNB-kortet inte längre att kunna användas. Detta efter att DNB valt att ta bort kortet från deras finansiella utbud. 

1/8/2024

Växelavrunda och spara automatiskt vid kortköp

Flera kort erbjuder en funktion som automatiskt avrundar köpesumman uppåt. Det extrabelopp som du betalar kommer direkt att överföras till ett sparkonto eller fondkonto. Funktionen innebär därmed att du automatiskt avsätter pengar till ditt sparande vid varje kortinköp. 

1/8/2024

Vad är SEKKI?

SEKKI-blanketten är en standardblankett som samtliga lån- och kreditgivare, inom EU, måste använda. På blanketten presenteras den viktigaste informationen om den kredit som erbjuds. Är det ett kreditkort anges exempelvis ränta, effektiv ränta, minsta belopp att betala per månad samt maximalt kreditb...

1/8/2024

9 sätt att tjäna poäng och få rabatt hos Hertz

Det finns flera sätt att tjäna bonuspoäng och få rabatt hos Hertz. Främst handlar det om att betala med kreditkort och kombinera olika bonusprogram. 

1/8/2024

Bäst kreditkort med bonus 2024

Många kreditkort har olika reward-program där du samlar bonuspoäng genom att använda kortet. Poängen kan sedan lösas in mot till exempel resor, värdecheckar eller presentkort. I vissa fall kan du även få bonusen utbetald i pengar – så kallad cashback. Att jämföra kreditkort med bonus är inte helt en...

12/29/2023

Bäst bensinkort 2024

Ett bensinkort är ett kort som är extra bra för den som kör bil mycket. Det kan vara utgivet i samarbete med en viss bensinkedja med det behöver inte vara det. Ett bra bensinkort bör ha rabatt på drivmedel, bra bilrelaterade rabatter och specialerbjudanden samt försäkringar som passar bilföraren. I ...

12/27/2023

Bäst kreditkort med cashback 2024

Cashback är en av de populäraste förmånerna som erbjuds av kortföretagen. Enkelt förklarat innebär cashback att du samlar in bonus med kreditkortet och att du sedan kan ta ut denna bonus i form av pengar som sätts in på ditt kortkonto. Jämfört med bonus som löser in mot resor, presentkort eller värd...

12/27/2023

Bäst gratis kreditkort 2024

Att ha ett kreditkort behöver inte kosta pengar, i alla fall inte så länge du betalar dina fakturor i tid. Faktum är att det finns en hel del alternativ på marknaden med 0 kronor i årsavgift och som ändå erbjuder en rad förmåner. Vilket av dessa kort som är rent objektivt bäst är svårt att säga då d...

12/27/2023

Bäst kreditkort för resor 2024

Bäst kreditkort för resor 2024

Ett resekort är ett kreditkort eller debetkort som är extra bra att använda till resor. Till exempel kan kortet ha bra reserelaterade specialerbjudanden, en extra heltäckande reseförsäkring eller låga avgifter när du befinner dig utomlands. Det är sällan ett och samma kort har alla dessa egenskaper....

12/27/2023

Topplistan: Billigaste resmålen 2024

Billigaste resmålen 2024

Även med en mindre budget går det att boka en resa utomlands. Här tipsar vi om de billigaste resorna, och resmålen, som gör att reskassan räcker extra länge. 

12/22/2023

9 sätt att spara pengar under årets fattigaste månad med kreditkort 2024

Januari brukar kallas för ”årets fattigaste månad”. Med ledigheter och julfiranden i december har många en väldigt begränsad budget i början av det nya året. Här presenteras 9 mer eller mindre kreativa sätt att spara pengar, med det bästa kreditkortet 2024, under fattigmånaden. 

12/21/2023

Ansök om Amex Elite – få 30 000 poäng

Ansök om Amex Elite – få 30 000 poäng

Fram till sista december 2023 har Amex en kampanj som ger 30 000 SAS EuroBonus-poäng till alla som ansöker om, och blir beviljad, Amex Elite. 

12/11/2023

Rabatt på 50 öre per liter hos Preem – oavsett kort

Kampanj: Dirvemedelsrabatt på Preem med alla kreditkort

De som redan anslutit sitt kort till Preems bonusprogram får automatiskt 50 öre rabatt per liter fram till sista januari 2024. De som ansluter sig under kampanjperioden får rabatten i två månader från anslutningsdatum. 

12/11/2023

Vinterkampanj: Upp till 120 dagar räntefritt med Gekåskortet

Upp till 120 dagar räntefritt med Gekåskortet

Mellan 1 november och 31 december erbjuds en kampanj med Gekåskortet som innebär att kortköp kan genomföras med upp till 120 räntefria dagar. Köp julklappar nu – betala i februari. Dessutom ges 10 000 poäng till de som tecknar kortet inom kampanjperioden. 

12/6/2023

Amex Gold erbjudanden i december

Under december erbjuder Amex Gold rabatter på allt från julluncher och spapaket till exklusiva shoppingkvällar. 

12/5/2023

Betalo höjer serviceavgiften i februari 2024

Betalo höjer serviceavgiften i februari 2024

I februari 2024 kommer Betalo höja serviceavgiften med 0,5% för samtliga kortbetalningar. Detta utifrån att företagets leverantörer höjt sina avgifter. Partnerkort omfattas inte av höjningen. 

12/4/2023

Decemberrabatter med Refunder Pay

Decemberrabatter med Refunder Pay

Under hela december erbjuder Refunder Pay rabatt på inköp hos Preem, Tallink Silja och Strawberry. Passa på att utnyttja rabatten när julens resor planeras. 

12/1/2023

Dubbla helgpoäng hos TUI och otursförsäkring hela december

Dubbla helgpoäng hos TUI och otursförsäkring hela december

Passa på att betala med TUI Card på helger fram till jul. Varje köp ger nämligen dubbelt så många poäng som vanligt. Dessutom täcks alla inköp av en tillfällig otursförsäkring. 

11/30/2023

Teckna SJ Mastercard och få 10 000 poäng

Teckna SJ Mastercard och få 10 000 poäng

Fram till och med 20 december löper en kampanj på SJ Mastercard. Tecknas kreditkortet senast detta datum betalas 10 000 poäng ut i välkomsterbjudande. Dessutom ingår 3 månader utan avgift.

11/29/2023

Ska Lunar börja ge bonuspoäng hos SAS?

Ska Lunar börja ge bonuspoäng hos SAS?

Kommer Lunar bli det första debetkortet som erbjuder förmåner hos SAS? Företaget undersöker i alla fall kundernas åsikter om detta.

11/28/2023

Mastercard börjar samarbeta med Live Nation

Mastercard börjar samarbeta med Live Nation

I november blev det offentligt att Mastercard börjar samarbeta med Live Nation. Samarbetet kommer att märkas i början av 2024 genom erbjudanden och tillgång till unika event för personer med ett Mastercard. 

11/24/2023

Plutus lanserar metallkort under 2024

Kryptokortet Plutus kommer att börja distribuera sina metallkort under första halvåret av 2024. Med kortet kommer även helt nya förmåner.  

11/20/2023

Prova Curve X till rabatterat pris

80 % rabatt på Curve X i tre månader

Fram till sista november kan Curve X tecknas med 80 % rabatt under de tre första månaderna. Ett billigt sätt att prova förmånerna på denna kortnivå. 

11/17/2023

BNB blir en del av Bitrefill Cards Kryptoutbud

Bitrefill lägger till BNB som Top-Up

Bitrefill Card kommer, inom kort, att lanseras för kunder inom EU. I ett steg mot att göra kortet än mer flexibelt har företaget valt att lägga till BNB som möjlig kryptovaluta att använda vid ”Top-Ups”. 

11/17/2023

Nytt kort på Alltomkreditkort.se – Revolut Ultra

Nytt kort på Alltomkreditkort.se – Revolut Ultra

Det senaste kortet på Alltomkreditkort.se är Revolut Ultra. Ett premiumkort med årsavgift på 6000 kronor. Kan det utmana andra premiumkort?

11/16/2023

Curve uppdaterar sina kortvillkor

Curve uppdaterar sina kortvillkor

Den 15:e november börjar nya avtalsvillkor att gälla för Curve. Bland annat påverkas GBiT på Curve X och både månadsavgifter samt valutaväxlingspåslag ändras. 

11/14/2023

Revolut ändrar avgiften för kortöverföring

I början av januari 2024 införs nya avgiftsnivåer på kortöverföringar som sker via Revolut. Den procentuella avgiften vid internationella kortöverföringar sänks samtidigt som lägsta avgiftsnivån höjs. 

11/10/2023

Norwegiankortet försämrar bonusnivå och försäkringsutbud

Från den första januari 2024 kommer nya regler att gälla för Norwegiankortets bonusprogram samt försäkringsutbud. Detta genom att begränsningar införs på intjäning av CashPoints samt att dagligvaruförsäkringen försvinner. 

11/7/2023

Amex Access Card krävs från nionde november

Från och med den 9:e november krävs ett aktivt ”Amex Access Card” för att loungeförmånerna på tågstationer och flygplatser ska kunna utnyttjas. 

11/7/2023

Uppdaterade villkor för CarPay företagskort

CarPay företagskort får uppdaterade villkor från och med den första december 2023. Villkoren förtydligar främst vilket ansvar som kortinnehavaren har över kort, kod och personliga behörighetsfunktioner. Dessutom höjs valutaväxlingspåslaget. 

10/30/2023

Ecster försvinner – Vilka är alternativen?

Den första november går det inte längre att använda Ecsterkortet. Det beror på att Handelsbanken valt att avveckla detta affärsområde. Vilka kreditkort finns som alternativ för dig som uppskattade Ecsters förmåner?

10/27/2023

CarPay ger dubbla poäng på tågresor och kollektivtrafik

Fram till den sista december 2023 ger inköp med CarPay dubbel bonus vid köp av tågbiljetter eller biljetter inom lokaltrafiken. Någon anmälan till kampanjen behöver inte ske och poängen betalas ut automatiskt.

10/25/2023

SAS går över till SkyTeam – vilka fördelar finns?

Förra veckan blev det officiellt att Air France-KLM går in som storägare i SAS. Det kommer troligtvis innebära att SAS så småningom lämnar Star Alliance och införlivas i SkyTeam. Vilka fördelar kan flytten innebära?

10/18/2023

Peugeotkortet ger extra rabatter på Preem under oktober

Peugeotkortet ger vanligtvis rabatt med 15 öre per liter vid tankning på Preems bemannade stationer och 5 öre per liter på de obemannade stationerna. Under oktober ökas det till 30 öre per liter. Dessutom ges 10% på bilrelaterade produkter.

10/4/2023

SAS lämnar Star Alliance och får nya storägare – oklart om Eurobonus

Det franska flygbolaget Air France kommer att bli ny storägare av SAS vilket bland annat innebär att SAS lämnar svenska aktiebörsen. Hur det kommer att påverka medlemmarna i EuroBonus är inte klart men många fruktar att deras bonuspoäng kommer att bli betydligt mindre värda framöver. 

10/4/2023

Finnair Plus Mastercard avslutas sista oktober

Den 31:a oktober 2023 är sista dagen som FinnAir Plus Mastercard kan användas. Detta efter att samarbetet mellan FinnAir och SEB Kort AB har avslutats. 

10/3/2023

Nytt kort på Alltomkreditkort – Bitrefill Card

Med Bitrefill Card utökas antalet kryptokort på Alltomkreditkort.se. Det svenska fintech-företaget kommer först lansera ett digitalt kort och därefter även ett traditionellt plastkort. 

9/26/2023

Nexo lanserar kombinerat debet- och kreditkort

Nexo lanserar kombinerat debet- och kreditkort

Med funktionen ”Dual Mode” är Nexo det första kryptoföretaget att erbjuda en kombination av debet- och kreditkort på den europeiska marknaden. 

9/11/2023

First Member Mastercard avslutas

Den andra oktober 2023 kommer First Member Mastercard inte längre vara möjligt att använda. Detta eftersom kortutgivaren, Ecster Card, är under avveckling. 

9/6/2023

P.F.C avslutar sina kort

Efter knappt fem år avslutas nu kortet P.F.C. Det går inte längre att skicka in ansökan om och inom kort kommer avtalet sägas upp mot kunderna.

9/5/2023

Humlakortet avslutas - efter bara några månader

Humlakortet avslutas - efter bara några månader

I början av januari publicerade vi en nyhet om ett nytt kommande debetkort i Sverige, Humlakortet. Projektet har nu tagits över av Axfood och kommer ”i dess nuvarande form” att avslutas. 

8/29/2023

Plutus ändrar abonnemangs- och belöningsnivåer

Plutus ändrar abonnemangs- och belöningsnivåer

Under sista kvartalet 2023 kommer kryptokortet Plutus att ändra i sitt bonusprogram. Med tre nya ”stack-nivåer” skapas ett tydligt incitament till att spara sina PLU och inte växla bort dem mot annan kryptovaluta eller fiat.  

8/29/2023

Strawberry och Norwegian skapar gemensamt bonusprogram

Strawberry och Norwegian skapar gemensamt bonusprogram

Hotellkedjan Strawberry och flygbolaget Norwegian kommer tillsammans skapa ett bolag som tillhandahåller ett gemensamt bonusprogram. Snart kommer det därmed bli möjligt att växla hotellpoäng till flygresor – och flygpoäng till hotellnätter.  

7/4/2023

Ny cashback med Refunder Pay

Refunder Pay förändrar sin cashback

Den första juli 2023 uppdateras cashbackprogrammet för kreditkortet Refunder Pay. För de som använder kortet främst i fysiska butiker kommer cashbacken att minska. Men för de som främst handlar via Refunder.se kommer den att öka…

6/29/2023

Prova Rocker Premium gratis i 6 månader

Rocker Premium kostar vanligtvis 99 kronor per månad. Tecknas kortet senast 12 juli är det däremot gratis de första sex månaderna. 

6/16/2023

Teckna MoreGolf – Få golfbollar på köpet

Fram till 30 juni har MoreGolf en kampanj som gör det extra förmånligt att ansöka om kreditkortet. De som ansöker innan detta datum, och får kortet beviljat, får både golfbollar och bonuspoäng som välkomstgåva.  

6/16/2023

Lunar uppdaterar sina debetkort

Lunarkortet erbjöds tidigare på tre olika nivåer, Standard, Premium och Pro. Detta ändras nu till fyra nivåer samtidigt som vissa förmåner ändras i samband med uppdateringen. 

6/9/2023

Privata Affärer granskar kortens avgifter på utlandsresan

I senaste numret av Privata Affärer (6:2023) jämförs olika debet- och kreditkort utifrån de avgifter som kan uppkomma under en utlandsresa. I jämförelsen vinner debetkortet Northmill utifrån att det varken har årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. 

6/5/2023

P.F.C lanserar handel i bitcoin

P.F.C följer efter Lunar och Revolut och erbjuder nu handel i Bitcoin direkt via deras app. Det sker i samarbete med Bitpanda och inom ett slutet system vilket innebär att kryptovalutan inte kan skickas ut från plattformen. 

6/1/2023

Fler sätt att tjäna CashPoints – men färre på flygresor

Under våren har Norwegian infört flera förändringar i deras lojalitetsprogram, Norwegian Reward. En fördel är att ytterligare sätt att tjäna CashPoints har införts, via enkäter. En nackdel är att bonusnivån på Flex-biljetter, som köps med kreditkortet, har sänkts kraftigt. 

6/1/2023

Nordic Choice Club blir Strawberry

Hotellkedjan Nordic Choice byter namn på sitt medlemsprogram, till Strawberry, och dess kreditkort lanseras i ny design. Detta firas med extra förmånligt erbjudande för de som tecknar det nya kreditkortet. 

5/24/2023

Stora rabatter på KitchenAid via Coop poängshop

Fram till 16 juli går det att köpa produkter från KitchenAid, med mycket stor rabatt, via Coops poängshopp. Rabatten är upp till 70 % och rabattkupongerna köps med Coop-poäng. 

5/24/2023

Vi utökar våra recensionen med Ledger kryptokort

Alltomkreditkort har nu uppdaterats med ännu ett kort. Utbudet av kryptokort breddas med en recension av Crypo Life Card Powered by Ledger. 

5/23/2023

Få 7500 SJ-poäng genom att teckna SJ Mastercard

Fram till 30 juni har SJ en kampanj som ger 7500 SJ Prio poäng om deras SJ Prio Mastercard tecknas. Dessutom bjuder de på avgiften under de första 6 månaderna. 

5/22/2023

Coop avslutar samarbetet med EuroBonus

I juni 2023 avslutar Coop samarbetet med EuroBonus. Det innebär att växling till, eller från, EuroBonus måste ske senast 20 juni samt att poäng därefter inte längre kan växlas mellan dessa bonusprogram.

5/17/2023

Köp Zupergiftkort och maximera EuroBonus

Genom att köpa Zupergiftkort, via EuroBonus Shop, och betala dessa med ett kreditkort maximeras intjänad bonus. Ett enkelt sätt att få fler EuroBonuspoäng på vardagsinköpen.

5/11/2023

Plutus ger bonus vid uppgradering

De som har kryptokortet Plutus och väljer att uppgradera ”Reward-level” kan fram till 15:e maj få en bonus på 100 EURO i kryptovalutan PLU. 

5/9/2023

Klarna släpper ny app som förenklar e-handeln

E-handeln växer mer och mer för varje dag som går och likaså gör shoppandet tillhörande "in-app-köp". Klarna som är tidigare känt och deras omdiskuterade "få först och betala senare" försöker nu bredda sin portfölj och utbud där de nu också vill äga hela upplevelsen, från att bara kolla på produkter...

5/8/2023

Komplett blir Morrow

Under maj 2023 kommer Komplett Bank att byta namn till Morrow Bank. Namnförändringen påverkar inte utbudet av produkter och tjänster vilket innebär att kunderna inte berörs. 

5/5/2023

Entercard börjar med avgift för transaktionslistor

Två mindre förändringar har skett i användarvillkoren för de kort som är utgivna av Entercard. Den första förändringen är att en avgift införts för transaktionslistor som beställs via kundtjänst. Den andra ändringen är ”mindre språkliga förändringar” i villkoren. Ändringarna gäller från första maj 2...

5/3/2023

Apple Card ger 4% i sparränta – i USA

Den 17:e april introducerades ett konto med sparränta till alla med Apple Card. Med en räntenivå på 4,15 % fick företaget mycket stor medial uppmärksamhet vid lanseringen. Detta inte minst eftersom flera storbanker samtidigt erbjöd sparränta på under 0,5%. Än så länge går det däremot inte att teckna...

4/27/2023

Vinn finalbiljetter till Champions League med Mastercard

Fram till den 23:e april 2023 går det anmäla sig till Mastercards utlottning av två finalbiljetter till Champions League. Det enda som krävs en anmälan via deras hemsida. 

4/13/2023

Bank Norwegian kreditkort vs. SAS Amex Classic

Både Bank Norwegian kreditkort och SAS Amex Classic har flera resefördelar – framförallt vid resa med flygbolagen Norwegian respektive SAS. Dessutom ingår ett par förmåner som inte är reserelaterade.

3/30/2023

Curve finns nu i flera färger

Sedan våren 2023 är det möjligt att beställa Curve Black och Curve Metal i tre respektive fyra olika färger. På de två lägsta kortnivåerna, O.G och X, finns däremot fortfarande bara ett färgalternativ. 

3/29/2023

SAS Amex Elite vs. SAS Eurobonus Premium

Både SAS Amex Elite och SAS Eurobonus Premium har ett flertal förmåner med primär inriktning mot flygresor och vistelse utomlands. Vilket är det bästa kortet? I vår jämförelse vinner Elite tydligt. 

3/27/2023

Betalningar i Sverige: En av de mest effektiva i världen

Sverige har länge varit en föregångare inom elektroniska betalningar, och det är ingen överraskning att det är ett av de mest effektiva betalningssystemen i världen. Redan på 1990-talet var många svenskar snabba att omfamna kredit- och betalkort som en enklare och bekvämare betalningsmetod än kontan...

3/16/2023

Betalning i butik sker sällan med kontanter

Kontantbetalningar blir allt mindre vanliga i Sverige. Med framväxten av digitala betalningsmetoder som kreditkort och betalkort, mobilbetalningar och onlinetransaktioner väljer många konsumenter att betala för sina inköp utan att använda kontanter.

2/27/2023

Ökad digital handel 

Digitaliseringen har ökat i samhället, i samband med detta har digitala betalningsalternativ blivit allt mer förekommande. Enligt statistik från Riksbanken, har antalet Swish-användare passerat 8 miljoner. Det innebär  att 95% av Sveriges befolkning mellan åldrarna 15-95 har laddat ner swish-appen p...

2/22/2023

Amex Lounge stängs ner tillfälligt på grund av renovering

Amex lounge på Stockholm Arlanda flygplats kommer att tillfälligt stängas ner den 18 mars på grund av planerade renoveringsarbeten. Loungen kommer att genomgå en totalrenovering som beräknas pågå fram tills 2024. Visionen för renoveringen är att skapa en lyxig Lounge i Världsklass. Under tiden som r...

2/21/2023

Curve avslutar Curve Reward

Curve avslutar Curve Reward

2/10/2023

Bästa kreditkortet? Vi utser bäst i test

Bästa kreditkortet? Vi utser bäst i test

2/10/2023

Resurs bank flyttar till ett nytt kontor på 5 500 kvm

Resurs bank kommer flytta sin verksamhet till ett nytt huvudkontor strax utanför Helsingborg. Inflyttningen till den nya lokalen är planerad att ske under sommaren 2024. 

2/9/2023

ICA inför ränta på sina betalkort

Den första februari 2023 inför ICA 2,25 % i sparränta på sina två betalkort. Dessutom införs möjlighet att swisha in pengar och nya kortkunder får, under en begränsad tid, 100 kronor i välkomstbonus.

1/24/2023

Nytt debetkort - Dreams kortet

Dreams har lanserat ett nytt debetkort som hjälper dig att spara mer samtidigt som du spenderar mindre. Med hjälp av Dreamskortet kan du enkelt förhålla dig till dina budgetbegränsningar och slippa onödiga utgifter. Kortet underlättar ditt vardagliga sparande genom smarta spartips och funktioner kop...

1/24/2023

Meninga Rewards avvecklas

Meniga Rewards är en tjänst som erbjuder cashback på utvalda köp. Med cashback innebär det att man får en viss summa pengar tillbaka direkt till sitt bankkonto efter varje köptillfälle. Genom Meniga Rewards får man  personligt anpassade erbjudanden beroende på ens intressen, preferenser och tidigare...

1/23/2023

Refunder adderar fler butiker

Refunder, Sveriges största sajt för cashback, lägger till 20 nya butiker till sitt sortiment. Bland de nya butikerna finns bland annat Zoo.se, Gant och Dermalogica. Totalt är nu 1172 onlinebutiker anslutna till Refunders plattform och ger dig från en procent och uppåt i cashback. 

1/23/2023

Bäst tankkort 2023

Vilket är det bästa kreditkortet 2023 för drivmedel? Det beror delvis på om rabatt på drivmedel, bonus eller antal försäkringar jämförs. 

1/20/2023

Norwegian börjar med Mikrokort

År 2020 lanserade Bank Norwegian mikrokort som är kopplade till deras kreditkort. En smidig lösning som gör att kontaktlös betalning kan genomföras med exempelvis ett armband eller nyckelring. Frågan är när andra kortutgivare tar efter och erbjuder liknande lösningar. 

1/19/2023

Kampanj: Teckna SAS Amex Elite och få 20 000 Extrapoäng

Om kreditkortet SAS Amex Elite tecknas senast 28 februari 2023 får kortinnehavaren 20 000 Eurobonus Extrapoäng som välkomstgåva. En gåva som exempelvis räcker till en enkelresa inom Europa. 

1/16/2023

Humla - Snart ett nytt debetkort i Sverige

Inom kort lanseras debetkortet Humla i Sverige. Ett gratis kort med ett unikt bonusprogram som ger belöningar utifrån antal kortköp, i stället för köpesumma. 

1/13/2023

Fortnox lanserar företagskort 2023

Under 2023 kommer Fortnox att lansera ett eget företagskort. Det kommer vara helt integrerat med deras övriga affärssystem och därmed automatiskt bokföra kortinköpen i realtid. 

12/16/2022

P.F.C erbjuder snart handel i kryptovalutor

Enligt information från P.F.C kommer debetkortet snart att erbjuda sina kunder handel med kryptovalutor. De följer därmed efter Lunar och Revolut, vilka erbjudit denna handel under en längre tid. Samtidigt står flera storbanker fast vid att neka kunder att köpa kryptovalutor med överföringar från ba...

12/6/2022

Räntan på kreditkort ökar

Under 2022 har Riksbanken höjt styrräntan vid flera tillfällen. Det innebär även att räntenivån på många lån och krediter, som har rörlig ränta, justerats uppåt. Bland annat har Swedbank höjt räntan med ca 2 %-enheter. 

11/28/2022

Dubbel bonus med Refunder Pay i december

Refunder Pay är ett kreditkort som ger 1 % i bonus på alla inköp. De inköp som sker på en fredag, mellan Black Friday och julafton, ger däremot dubbel bonus. 

11/17/2022

Teckna Klarnakortet – Vinn 5 000 kronor

De som tecknar Klarnakortet, mellan den 7:e och 20:e november, är automatiskt med i en tävling där 10 vinnare får ett varsitt presentkort på 5 000 kronor. 

11/8/2022

SAS EuroBonus Premium: Ny årsavgift och mer statuspoäng

Den första februari 2023 kommer två förändringar att börja att gälla för kreditkortet SAS EuroBonus Premium. Månadsavgiften höjs med 30 kronor samtidigt som statuspoäng kommer att börja tjänas på samtliga kreditkortsinköp. 

11/1/2022

Rocker kräver kredit för att ge bonus

I februari 2022 ändrade Rocker reglerna för deras bonusprogram och nu, 8 månader senare, sker ännu en förändring. Nu krävs det att kortägarna använder en kredit hos Rocker för att bonusen ska kunna utnyttjas maximalt. 

10/25/2022

Revolut ändrar priserna för kryptohandel

I mitten av oktober, 2022, ändrade Revolut sina avgifter för handel i kryptovalutor. En förändring som framförallt är negativ för de som brukar köpa för lägre belopp – men det finns en lösning…

10/14/2022

Skandia slutar med kreditkort

I våras beslutade Skandia att inte längre bevilja kreditkort till nya kunder. De som har kort från banken får behålla det men nya kunder kan alltså inte ansöka om kreditkortet.  Orsaken anges vara den hårda konkurrensen inom betalmarknaden. 

10/13/2022

Privata Affärer granskar flygpoängen och kreditkorten

I septembernumret, 2022, av Privata Affärer presenterar tidningen en granskning av flygbolagens bonusprogram. Dessutom presenteras olika kreditkort som används för att maximera intjäningen av poäng. I förhållande till 2015 har flera bonusprogram försämrats avsevärt. I vissa fall är det till och med ...

10/3/2022

Entercard skapar miljövänligare kreditkort

Genom att gå över till att använda minst 85,5 % återvunnen plast i sina kreditkort kommer Entercard att minska koldioxidutsläppen med 3,5 ton – per år. 

9/28/2022

För vem gäller reseförsäkringen?

Många vet att reseförsäkring är en av den mest förekommande försäkringar på ett kreditkort. Det är en riktigt betryggande förmån – men visste du att reseförsäkringen ibland täcker fler än bara dig som kortägare? 

9/25/2022

Alltomkreditkort ingår samarbete med Ecster

Under sensommaren 2022 ingick Alltomkreditkort ett samarbete med kortutgivaren Ecster. Det gör att vi nu kan erbjuda en mer användarvänlig webbplats med ännu mer information om just detta kreditkort. 

9/21/2022

Delvis gratis aktiehandel hos Revolut

Det är möjligt att köpa aktier courtagefritt hos Revolut. Men bara upp till ett visst antal gånger per månad beroende på kontonivå. Det är även kontonivån som avgör hur mycket det kostar att investera i råvaror och kryptovalutor.

9/21/2022

Rocker inför avgift för uttag och valutaväxling

Från den första november 2022 tar Rocker ut en avgift vid kontantuttag samt inköp som sker i utländsk valuta. Dessutom införs en avgift för inaktiva konton.

9/2/2022

Bonus på Rocker är skattepliktigt

Rocker är ett av mycket få kort vars bonus räknas som inkomst. Det innebär att personer som fått mer än 1000 kronor i bonus under ett år kommer att se intäkten förtryckt på kommande års deklaration. Därmed räknas bonusen som inkomst när Skatteverket beräknar slutgiltig skatt.

8/19/2022

Vanliga frågor om UC, kreditupplysningar och kreditbetyg

Att orientera sig i djungeln av information kring vad som gäller kring ditt ekonomiska register, hur man ska tänka kring kreditupplysningar och vad som påverkar ens kreditbetyg, kan vara svårt för vem som helst. Det är dock väldigt viktig information för dig som vill få mer kunskap kring krav för lå...

8/16/2022

SAS EuroBonus Extrapoäng – Tillgängligt med alla kort

Genom att valfria bank- och kreditkort nu kan kopplas till ett EuroBonus-konto kan Extrapoäng samlas automatiskt hos anslutna butiker. Ett smidigt sätt att samla poäng.

8/4/2022

Curve börjar med bonus i kryptovaluta

Betalkortet Curve erbjuds på fyra olika nivåer och på de två högsta nivåerna, Black och Metal, har det hittills varit möjligt att få cashback. Med Black ges 1% hos tre utvalda butikskedjor medan det med Metal ges 1% hos sex butikskedjor. Via appen väljs vilka butikskedjor som ska ge bonus och den be...

7/28/2022

Rocker stoppar notifieringar – och startar snabbsaldo

Betalkorten från Rocker har slutat med automatiska notifieringar vid kortinköp vilket gör att en liten säkerhetsdetalj försvinner. Samtidigt har en ny funktion införts som gör att saldo kan ses utan inloggning. 

7/27/2022

SAS-strejken är över

På måndagen den 18e juli kom beskedet att den strejk som SAS piloter inlett tidigare i juli nu är över. Beskedet kom efter 36 timmar av förhandlingar mellan flygbolaget och de olika pilotföreningarna. SAS jobbar nu för fullt med att återuppta flygtrafiken men meddelar på sin hemsida att det kan ta n...

7/21/2022

Membership Rewards försämras – hög tid för Amex-användare att agera

Den 1 september 2022 träder stora förändringar i kraft i American Express poängprogram Membership Rewards. Omställningen är endast negativ för medlemmarna och innebär kraftiga prishöjningar och minskat poängvärde. Det bästa sättet att skydda dina poäng är att redan idag överföra dem till någon av Am...

7/19/2022

Vad händer med dina EuroBonuspoäng om SAS går i konkurs?

Den senaste tiden har SAS-krisen förvärrats rejält och risken för konkurs är rekordstor. Som medlem i SAS EuroBonus kommer du påverkas starkt av en konkurs eller ett uppköp. Här nedan kan du läsa om tre möjliga händelseförlopp, enligt Jonas El Said, flyganalytiker på Chatflights. 

7/18/2022

Finansplattformen Rocker fulländar plånbokssortimentet med Samsung Pay

I takt med att kontantlösa betalningar blir alltmer populärt utökar fintechbolaget sitt erbjudande med Samsung Pay. Allt enligt strategin att erbjuda smarta och trygga betallösningar för alla slags plattformar, samlar nu Rocker alla stora mobila plånböcker i sina finanstjänster.

7/7/2022

Bästa tankkortet

Att välja det tankkort som är bäst är ingen lätt sak – särskilt när det kommer att se olika ut från person till person. Kanske är bensinkort med högst drivmedelsrabatt det viktigaste för någon, medan ett kort med kompletterande försäkringar viktigast för någon annan.

6/15/2022

Försäkringarna som ger dig en tryggare shoppingupplevelse

Något som är välkänt är att många kreditkort erbjuder riktigt bra reseförsäkringar och andra förmåner som är bra till resan, exempelvis självriskskydd och avbeställningsskydd. Men visste du att ett flertal kreditkort också har försäkringar för andra ändamål? Det finns många andra försäkringar som ka...

6/7/2022

Pontus in the Air stänger – Så påverkas du med Amex Gold och Platinum

År 2016 slog stjärnkocken Pontus Frithiof upp portarna för restaurangen Pontus in the Air på Arlanda. Men bara efter 6 år behöver restaurangen nu stänga. Detta efter att hyresavtalet inte förlängts av flygplatsoperatören Swedavia. En utveckling som även påverkar resenärer med kort från American Expr...

5/30/2022

Nu fungerar samtliga svenska storbanker med Apple Pay

Nordea var först bland storbankerna, och SEB sist. Det dröjde ända till 2022 – fem år efter Nordea – innan SEB bestämde sig för att erbjuda Apple Pay till kunderna.  

5/30/2022

Lounge Key eller Priority pass?

Kreditkort med lounge access ger tillträde till olika flygplatslounger. De flesta har ett partnerskap med antingen Lounge key eller Priority pass. Hur många lounger du får tillgång till och om det ingår mat och dryck beror på vilket kort du har. Det kan också variera om du får fritt inträde till lou...

5/9/2022

Crypto.com minskar bonusen kraftigt – eller?

Med en minskning av bonusen på 40 – 100% och en införd begränsning för bonussumma per månad skapade Crypto.com stor irritation hos sina användare i början av maj. Detta i så stor utsträckning att företaget valt att ompröva beslutet. 

5/6/2022

Marginalen och Resurs får ett nytt utseende

Nyligen bytte Marginalen sin design på både loggan och hemsidan. Syftet med förändringen vara att nå ett ekonomiskt försprång och ompositionera sig på marknaden genom att skapa en ny identitet. Marginalen bank har sett nästan likadana ut i 11 år och bestämde sig nu för en förändring genom att förtyd...

4/27/2022

re:member flex utsedd till bästa kreditkortet 2022

Med tanke på dagens breda utbud av kreditkort, samt alla förmåner som tillkommer, är kröningen av bästa kreditkort inte en lätt uppgift. Många kreditkort har tävlat om en plats på prispallen, och efter många jämförelser och prövningar så blev det till slut re:member flex som tog hem vinsten hos de a...

3/8/2022

Rocker ger upp till 500 kr för insättningar i mars

För att stödja Röda Korsets arbete i Ukraina genomför Rocker en kampanj under mars 2022. En kampanj som innebär att kortägare kan få upp till 500 kr och samtidigt påverka hur stor summa som Rocker kommer att skänka till Röda Korset. 

3/2/2022

Rocker lanserar tre nivåer

I slutet av februari 2022 lanserade Rocker tre olika nivåer på deras kort/konto. Därmed valde de samma väg som många av deras konkurrerande kort. Största skillnaderna blev att det fysiska kortet inte längre erbjöds gratis, införande av kort med fingeravtrycksläsare samt begränsningar kring deras cas...

2/28/2022

Ny app med nya funktioner från NOWO

NOWO lanserar en uppgradering av deras app. Appen har ett helt nytt utseende och är utrustad med flera nya funktioner som gör sparande både roligare och enklare.

1/19/2022

Dubbla poäng med Ikano 2022

För att fira in det nya året med Ikanos nya bonussystem erbjuder Ikano dubbel bonus de två första månaderna 2022.

12/17/2021

Amex Gold tar bort rabatt på Uber och inför Lounge Access

Amex Gold har gett kortägare 100 kr i rabatt varje månad på Uber. Vid årsskiftet ersätts rabatten med Lounge Access.

12/14/2021

Ikano Visa byter ut sina rabatter mot bonus

Ikano Visa kommer fira in det nya året med ett helt nytt lojalitetsprogram. Branchrabatterna byts ut mot bonus och vidare erbjuds även nya delbetalnings möjligheter för att kortägare.  

12/3/2021

Klarna lanserar betalkort i USA

Idag har Klarnas amerikanska kunder möjlighet att välja Klarna som betalningsalternativ hos alla återförsäljare online. Klarnas “Betala nu” tillåter konsumenter att betala sina köp direkt. Snart lanserar även ett betalkort på den amerikanska marknaden. Betalkortet möjliggör att konsumenter kan dela ...

12/2/2021

Resurs Bank ger sina kreditkort nya utseenden och namn

Kreditkorten från Resurs Bank har länge varit populära på kreditkortsmarknaden på grund av kortens generösa förmåner. Bland Resurs Banks kort utbud finns allt från gratis kreditkort, till bonuskort och premiumkort. Nu ändras både utseende och namn för alla kort.

11/24/2021

Bank Norwegian får äntligen tillbaka sina cashpoints

Innan pandemin hade alla Bank Norwegian kunder möjlighet att köpa billigare resor hos Norwegian med intjänade cashpoints. Covid-19 hade en enormt negativ påverkan på verksamheten som tvingades genomgå en rekonstruktion. Under tiden pausades möjligheten för kunder att betal resor med intjänade cashpo...

10/27/2021

Secondhand blir ännu säkrare med Rocker Pay

Det har snart gått två veckor sedan Rocker lanserade deras nya betaltjänst som ämnar att underlätta vid andrahandsförsäljning. Tjänsten heter Rocker Pay och inom en snar framtid är hoppas Rocker att betaltjänsten skall spridas internationellt.

10/14/2021

Marginalen Bank lansera sparkonto med ränta

Få ut mer av ditt sparande - det tycker iallafall Marginalen Bank. Därför lanserar de nu ett nytt sparkonto med sparränta. Buffertkontot främjar aktivt och långsiktigt sparande och ger extra bonusränta till dem som sparar mycket.

9/23/2021

Klarna slopar avgifter och förlänger betaltiden

Klarna väljer att öka skyddet för deras konsumenter genom att slopa flera av sina avgifter som uppkommer vid delbetalning av köp. Samtidigt utökar de betalningstiden för delbetalningar och inför fler betalningspåminnelser.

9/7/2021

NOWO lanserar Autospar

NOWO kunder har nu möjlighet att fylla på sina sparkonton varje gång de handlar. Med Autospar kan kunder använda sina egna bankkort och automatiskt spara pengar varje gång de använder sina kort. Ett enkelt sätt att säkra sparbössan för framtiden. 

8/25/2021

Pandemin tvingar Rocker till åtgärdsprogram

Pandemin har resulterat i marknadsförändringar vilket i sin tur tvingar fintech bolaget Rocker att minska marknadsföringskostnader. Detta på grund av intäktsminskning på 11 % under 2020. Istället har Rocker satsat på att öka deras produktutbud för att möta marknadens behov. 

7/29/2021

Handelsbanken säljer sin kortinlösenverksamhet

Handelsbanken har tecknat avtal om att överlåta sin kortinlösenverksamhet - Worldline tar över.

7/27/2021

Apple Pay Later utmanar Klarna

Klarna har länge vuxit sig stark på den internationella marknaden i både USA och England med sitt erbjudande om avgifts- och räntefri delbetalning. Nu planerar Apple att utmana det svenska fintechbolaget med deras nya tjänst Apple Pay Later. 

7/15/2021

Rocker lanserar cashback

Rocker är ett Fintechbolag som startades 2017 med visionen om att använda ny teknik för att utmana banker och erbjuda deras kunder finansiella tjänster som är mer prisvärda och lättare att hantera. Rockers finansiella tjänster inkluderar betalkort, sparkonto, lån samt kontokredit. I Rocker appen kan...

7/6/2021

Fira sommaren med poängfest

AS Eurobonus Mastercard Premium firar sommaren 2021 genom att bjuda på ordentligt med extra poäng. Oavsett om du spenderar sommaren utomlands eller på hemmaplan har du möjlighet att ta del att ta del av poängregnet. 

6/10/2021

SAS och Norwegian öppnar fler flyglinjer i sommar

I fjol var Norwegian tvungna att ställa in 85% deras flygningar. Under samma period valde även SAS att pausa merparten av deras verksamhet. Nu meddelar båda bolag att de öppnar för fler flygningar igen under sommaren 2021.

6/2/2021

SJ ändrar villkoren för SJ Prio Mastercard - korten slås ihop

SJ Prio Mastercard har tidigare bestått av tre olika kort: SJ Prio Vit, SJ Prio Grå och SJ Prio Svart. Ett nytt kort har skickats ut då kortinnehavaren nått en ny medlemsnivå, där det nya kortet erhåller fler möjligheter till poäng insamling. Nu lanserar SJ ett nytt kreditkort bestående av samma fär...

5/19/2021

Större säkerhet införd vid kortbetalning

Den 14:e september höjdes säkerhetskraven för de flesta kortbetalningarna som sker inom Europa. Ändringarna infördes för att säkerställa att det verkligen är kortägaren som genomför köpet. Vid betalning i butik krävs nu PIN-kod oftare och vid onlinehandel krävs lösenord eller verifiering.

5/4/2021

Rebilla lanserar kreditkort

Varumärket Rebilla, som ägs av Northmill, kommer inom kort att lansera ett kreditkort. Kortet anges vara ett ”helt unikt kreditkort med massor av förmåner”. Men än så länge finns ingen information kring vad dessa förmåner består av.

5/4/2021

Supreme Card Classic – Ett nytt kreditkort från Resurs Bank

När nya kreditkort lanseras brukar fokus ligga på hur förmånliga korten är utifrån bonus, rabatter eller service. Men när Supreme lanserade Supreme Card Classic, i september 2019, visade de även att efterfrågan på ”enklare” kreditkort är stort. Med Classic erbjuds nämligen ett kort helt utan försäkr...

5/4/2021

Lunar Way ska börja med kreditkort

I slutet av förra året lanserades Lunar Way i Sverige. En mobilbank som länge funnits i Danmark och som med Tuva Palms hjälp började marknadsföras på den svenska marknaden. I augusti blev det officiellt att de, utöver deras nuvarande debetkort, skulle satsa på bolån och kreditkort.

5/4/2021

Bynk lanserar kort

Kreditbolaget Bynk kommer ”snart” att lansera ett eget debetkort. Ett kort som har flera likheter med korten från både Revolut och P.F.C även om vissa skillnader finns. Med kortet breddar de sina tjänster ytterligare. I början hade Bynk enbart privatlån men nu finns både kreditkonto, lån och snart k...

5/4/2021

Konsumentrådgivaren rekommenderar boka flyg med kreditkort

I måndags blev ett stort antal av Vings resenärer strandsatta efter att resebolaget Thomas Cook begärts i konkurs. Ving löste problemet under tisdagen och onsdagen varpå resenärerna fick komma hem. Ännu en konkurs inom flygbranschen visar hur viktigt det är att alltid boka resorna med ett kreditkort...

5/4/2021

Preem och månadsavgiften – Detta är vad som gäller

Från och med första september 2019 sker en förändring på vissa kreditkort från Preem. Om kortet ges ut i samarbete med en organisation (exempelvis Motormännen) tillkommer en månadsavgift på 29 kr. Ett kort som till dess varit gratis och gett hög rabatt kostar därefter 348 kr per år. Det är en ändrin...

5/4/2021

Kunderna fick hela kreditkortsskulden struken

Tänk dig att banken hör av sig och säger att hela din kreditkortsskuld stryks eftersom de inte längre ska erbjuda kreditkort. Det var vad som hände i Canada men händelsen bör ses som ett extremt unikt undantag. Flera ekonomer ställer sig även frågande till varför banken agerade som de gjorde.

5/4/2021

Everydaycard slutar ge bonus på casinospel

Den första september 2019 ändras villkoren på kreditkortet Everydaycard så att spel (exempelvis nätcasinon) inte längre är bonusgrundande. Tidigare har detta kunnat gett 0,5-1% i bonus eftersom kortet ger denna bonusgrad vid inköp hos företag som inte är inom drivmedel- eller livsmedelsbranschen.

5/4/2021

Amazon lanserar snart ett nytt kreditkort som primärt vänder sig till kreditsvaga personer.

Amazon lanserar snart ett nytt kreditkort som primärt vänder sig till kreditsvaga personer. Med ett kreditkortsprogram hjälper de personerna att få bättre kreditvärdighet vilket i längden kan ge tillgång till kortet. Med kreditkortet ges inte bara bonusar och förmåner utan även, för många, tillgång ...

5/4/2021

Kreditkort i metall ger flera praktiska funktioner

Genom att tillverka ett kreditkort i metall ger American Express helt nya funktioner till sitt nya Platinumkort. Med American Express Platinum Metal kan man ”tälja”, öppna ölen och skrapa bort fläckar. En av stjärnorna från Game of Thrones ska hjälpa till att marknadsföra kortet mot den nordiska mar...

5/4/2021

Nu lanseras kreditkortet med egen koldioxidgräns

Enligt Agenda 2030 behöver koldioxidutsläppet över världen halveras fram till år 2030. Det kan exempelvis ske med hjälp av ökning av alternativa drivmedel, minskad konsumtion - och ett helt nytt kreditkort. Med kreditkortet Doconomy får nämligen användarna se sin påverkan på miljön och möjligheten a...

5/4/2021

Snart kommer kreditkort med fingeravtrycksläsare

Om du har en smartphone använder du kanske ditt fingeravtryck för att låsa upp telefonen. Med betalningslösningar som Apple Pay kan ditt fingeravtryck redan idag användas för att auktorisera betalningar. Jättar som Visa, Mastercard och svenska FingerPrints går nu i bräschen för att det här ska bli s...

5/4/2021

Apple Card är tillgängligt i sommar

Nu är det officiellt. Apple har, tillsammans med Goldman Sachs, lanserat kreditkortet Apple Card. Kortet är utan avgifter och ger användaren två procent cashback.

5/4/2021

Betsson Mastercard – Betalkort kopplat till spelsaldot

Sedan nyår har marknadsföringen från de olika spelbolagen i Sverige varit mycket kraftig. En av punkter som ofta lyfts upp är hur snabba uttagen sker från dessa sidor. Genom att Betsson nu har ett samarbete med MasterCard anser de att frågan om vilket bolag som har snabbast uttag blivit en ”icke-frå...

5/4/2021

Apple och Goldman Sachs ryktas lansera ett kreditkort i vår

Två jättar i sin respektive bransch – Apple och Goldman Sachs – planerar att göra gemensam sak. Enligt The Wall Street Journal har de arbetat i månader på en kommande lansering av deras gemensamma kreditkort.

5/4/2021

Coop byter kortutgivare – och försämrar villkoren

Under februari skickar Coop ut nya kort till de som har Coop Betala Efter eller Coop Mer (kreditkortet). Detta eftersom de valt att gå över till EnterCard som kortutgivare. Fördelen är en lägre årsavgift men väger det upp mot de högre avgifterna? Nej, det anser i alla fall flera personer som hört av...

5/4/2021

Komplett Mastercard utmanar med hög bonus

Komplett utmanar med hög bonus

5/4/2021

Forex ökar årsavgiften för sitt kreditkort

Forex Kreditkort har tidigare kostat 225 kr/år. Nu väljer Forex att öka kostnaden till 255 kr/år – men de inför samtidigt en rabatt första året.

5/4/2021

BRA lanserar kreditkort – med gratis flygresa

BRABANK har under en tid gjort reklam på sin hemsida för sitt kommande kreditkort. Det har däremot inte varit möjligt att skicka in någon ansökan. Men i dagarna öppnades ansökningsprocessen och nu går det alltså att ansöka om kreditkortet som både har bonusar, rabatter och försäkringar.

5/4/2021

Se upp med aviavgiften hos IKANO

IKANO erbjuder ett kreditkort utan årsavgift. Men det betyder inte att det är gratis för här tillkommer aviavgifter – i vissa fall fast kortet inte ens används.

5/4/2021

Hård kritik mot Bank Norwegians sänkta bonus

Bank Norwegians kreditkort har länge fått mycket högt betyg och varit uppskattat av användarna. Detta inte minst tack vare bonusen på 1% på alla inköp. Men när de nu sänkt sin bonus har många användare klagat och delvis valt andra kort med bättre förmåner.

5/4/2021

Det finns ingen anledning att teckna Supreme Gold

Supreme har tre olika kreditkort vilka är World, Gold och Woman. Men när avtalen synas på korten visar det sig att det egentligen bara finns två alternativ att välja mellan, för Gold och Woman är nästan identiska. Det finns bara en liten detalj som skiljer dem åt. En detalj som kan rädda liv.

5/4/2021

Klarnas betalkort är nu lanserat

Redan i augusti förra året skrev vi att Klarna var på gång att lansera ett eget kort. Det har sedan varit en del spekulationer kring vilka funktioner och förmåner som kortet skulle få. Nu har deras kort lanserats och fokus ligger på samma tjänster som Klarna i övrigt är kända för – smidiga betalning...

5/4/2021

Anyfin pressar ner din kreditkortsränta

Går det att kombinera kreditkortens fördelar (rabatter och bonusar) med en låg ränta? Ja, det är i alla fall vad Anyfin försöker göra. Behåll kortet – men pressa räntan.

5/4/2021

Bank Norwegian sänker bonusen

I början av året publicerade vi nyheten att både Shell och Preem sänker sin bonus från 1 % till 0,5 % på alla inköp som sker med deras kort. De är inte ensamma om att halvera bonusen och nu går även Bank Norwegian samma väg med sitt kort. Även om det är en fördel med bonus så går utvecklingen mot at...

5/4/2021

IKEA lanserar kreditkort i USA

Enligt Dagens Industri (som hänvisar till CNN Money) kommer IKEA att lansera ett eget kreditkort i USA. Ett kort som då kommer ge riktigt hög återbäring vid köp av varor på varuhuset. Någon information om att vi kommer få se samma kort här i Sverige har än så länge inte hittats.

5/4/2021

Så kommer ”kreditkortet” från Klarna att fungera

I höstas rapporterade flera tidningar om att Klarna planerade att lansera ett eget kreditkort. Däremot var detaljerna relativt få och något exakt datum inte satt. Nu har Klarna valt att offentliggöra med om kortet som tydligt följer Klarna röda tråd – enklare betalningslösningar.

5/4/2021

När kommer Apple slåss om kreditkortskunderna?

När Apple lanserade Apple Pay skapades möjligheten att betala i butiker direkt med mobilen. Därmed kunde de även ta del av de transaktionsavgifter som uppstår vid kortbetalningar. Uppgifter finns nu att Apple planerar att släppa ett eget kreditkort vilket skulle innebära att de få större ”del av kak...

5/4/2021

Vad är ”bästa” kreditkortet för utlandsresan?

I en artikelserie, under våren 2018, presenterade Svenska Dagbladet olika fördelar med kreditkort och vilka kort som är bäst utifrån olika perspektiv. I artikeln ”Här är de bästa korten för utlandsresan” lyfts flera saker fram som man kan tänka på i val av kreditkort till resan. Däremot missar de en...

5/4/2021

Att ha tre kreditkort ger ”extremt stor fördel”

I början av mars publicerade Dagens Industri en relativt onyanserad artikel om när kreditkort inte bör användas. Svenska Dagbladet har valt en helt annan infallsvinkel där de i en rad artiklar fokuserar på vad som bör köpas med kreditkort och hur kortens fördelar maximeras. För det finns stora summo...

5/4/2021

EU vill sänka och förtydliga avgifterna vid kreditkortsbetalningar

Det är idag för dyrt för konsumenter att överföra valutor mellan olika länder inom EU och dessutom är det ofta svårt att se vad transaktioner och betalningslösningar innebär för kostnader. Det anser EU-kommissionen som nu kommer med ett förslag till lösning.

5/4/2021

Onyanserat av Dagens Industri om kreditkort

Den 5:e mars publicerades artikeln ”Fem saker du aldrig ska köpa på ditt kreditkort” på Dagens Industris hemsida. Det finns visserligen ett par saker man inte bör köpa med kreditkort, men artikeln är onyanserad och genom att utesluta fakta blir den kraftigt vinklad.

5/4/2021

Kreditkort med bäst bonusprogram för flyg

Använder du kreditkort främst för att samla poäng till flygresor? I så fall bör du jämföra kreditkort med flygbonus och se över vilket kort som ger poäng som kan användas dit du vill resa, samt hur mycket bonus som ges. Det är nämligen stor skillnad visar en jämförelse genomförd av ekonomimagasinet ...

5/4/2021

Preem och Shell minskar bonusen

Under de senaste månaderna har både Shell och Preem valt att minska bonusen på sina kreditkort. Från att ha gett 1% i bonus på samtliga inköp har bonusnivån halverats till 0,5%. Inom kort kommer det bli ytterligare ett kort mindre på den svenska marknaden med den höga bonusnivån då Re:member More fö...

5/4/2021

Förmånsprogrammet "Norwegian Reward" fyller 10!

Alla som har kreditkortet från Bank Norwegian får tillgång till deras förmånsprogram, Norwegian Reward. Det är just förmånsprogrammet som gör att detta kreditkort är ett av de mest populära ”resekreditkorten”. Förmånsprogrammet fyller nu 10 år och Norwegian utvecklar ständigt programmet för att håll...

5/4/2021

Kreditkortet som inte gynnar sina egna kunder

Det finns en rad kreditkort med bonusfunktioner. Kort som ger poäng på alla inköp som sker och där poängen sedan ger pengar eller produkter - en slags ”återbäring”. I vissa fall är dessa kort utgivna av specifika butikskedjor och ger därmed störst bonus vid inköp hos dessa butiker. Men granskas vill...

5/4/2021

Uber lanserar eget kreditkort med bonusfunktion

Genom ett samarbete mellan Uber och en av världens största banker, Barclay, kommer ett nytt kreditkort att lanseras i ett flertal länder. Sett till kortets bonusprogram så är det mycket fördelaktigt. Inte minst för de som ofta åker med Uber.

5/4/2021

Klarna utökar med kreditkort

I somras fick Klarna banktillstånd vilket betyder att de kan utöka sin finansiella verksamhet med ytterligare produkter och tjänster. Exakt hur de har tänkt utnyttja banktillståndet har de däremot varit relativt tyst om.

5/4/2021

Snart kommer kreditkort för barn

Skulle du känna dig bekväm om ditt barn hade ett kreditkort med sig under shoppingturen? Det är inte speciellt många föräldrar som lämnar ut sitt kreditkort till de yngre i familjen. Men det behöver de inte heller – för snart kan barnen ha ett eget kreditkort.

5/4/2021

Santander Mitt Kort försvinner

Under sommaren 2017 tog Santander Consumer Bank bort kreditkortet Santander Mitt Kort från deras utbud av kreditkort. I och med det försvann det enda kreditkortet, på den svenska marknaden, som var helt utan avgifter. Santander hänvisar istället till Mitt Kort +, ett kort som de skriver är ”perfekt ...

5/4/2021