Bortsett från premiumkreditkort erbjuder kreditkortet från Lån & Spar den lägsta räntan under 2024. Jämförelsen av över 75 kreditkort visar även vikten på av att kontrollera aviavgifterna.

En jämförelse av över 75 svenska kreditkort visar att de lägsta räntenivåerna hittas på så kallade premiumkreditkort. Ett exempel är Handelsbanken Platinum som har en årlig ränta på 8,80 %. Dessa premiumkort har däremot både höga ansökningskrav samt en årsavgift på över 1000 kronor. Bortsett från premiumkorten är det Lån & Spar samt re:member flex som har lägst räntenivå. 

 1. Lån & Spar
  Lån & Spar Bank Mastercard har en ränta på 9,95%. Dessutom har kortet ingen aviavgift vilket innebär att enbart årsavgiften på 195 kronor tillkommer. Utöver låg ränta har kreditkortet både reseförsäkring samt ett flertal så kallade köpförsäkringar. 
 2. Re:member flex
  Re:member flex är det enda kreditkortet med individuell ränta vilket innebär att räntenivån avgörs efter en kreditbedömning på personen som genomfört ansökan. År 2024 gick det att få en räntenivå på 9,74 % - 28,24 %. De som får kortets allra lägsta ränta får därmed något lägre ränta än med kreditkortet från Lån & Spar. Men med ett så stort räntespann bör det däremot vara få som får ränta på denna nivå. 
  Till skillnad mot Lån & Spar har re:member flex ingen årsavgift. Andra fördelar är att det ger cashback i över 300 E-butiker och har reseförsäkring.  
 3. JAKort  
  Det tredje bästa kortet, utifrån räntenivå, är kreditkortet från JAK Medlemsbank. JAkort har en ränta på 11,95%. Det är även det enda kreditkortet som har en ränta i spannet 10 % - 13 %. Till skillnad mot både Lån & Spar och re:member  ingår färre förmåner. Utöver låg ränta är en reseförsäkring med avbeställningsskydd dess primära fördel. 
 4. Nordea
  På fjärdeplats kommer Nordea Gold som har 13,05 % i ränta och är det enda på 13%-nivån. Därefter följer över 10 kort som har en ränta på mellan 14 – 15 %. 

Viktigt att även se på aviavgift

Med samtliga kreditkort som nämns ovan går det att undvika aviavgift. Detta exempelvis genom att välja E-faktura eller faktura via mail. Därmed är det bara räntekostnad som uppstår om fakturabeloppet skjuts upp och återbetalas över flera betalningstillfällen. 

Samma villkor gäller däremot inte för samtliga kreditkort vilket gör det viktigt att även se på eventuell avikostnad. Ett exempel är Wasa Kredit som tar ut en administrationsavgift på 45 kronor om delbetalning önskas. Detta utöver en ränta på 19,95%. 

Om jämförelsen

I jämförelsen ingår samtliga kreditkort på alltomkreditkort.se. Däremot har två kategorier av kort exkluderats. För det första premiumkort med en årsavgift på över 1000 kronor. För det andra kort som erbjuder kredit via kontokredit. Dessa är i ordets rätta bemärkelse inte kreditkort.