Den första juli 2023 uppdateras cashbackprogrammet för kreditkortet Refunder Pay. För de som använder kortet främst i fysiska butiker kommer cashbacken att minska. Men för de som främst handlar via Refunder.se kommer den att öka…

Med en cashback på 1% på samtliga inköp har Refunder Pay länge varit ett av de bästa kreditkorten utifrån cashbacknivå. Detta eftersom de flesta andra kreditkort med cashback, erbjuder 0,5%. Från den första juli i år kommer däremot även Refunder Pay delvis att erbjuda cashback på denna nivå. Däremot finns det ett par undantag.

Ny cashback med Refunder Pay

 • 0,5 % - Förutom på livsmedel och restauranger
  Grundnivån på cashbacken blir 0,5 % men vid inköp i livsmedelsbutiker och restauranger ges fortfarande 1%. Därmed blir det ett liknande upplägg som på Everycard då detta kreditkort har 0,5 % i grundcashback men 1% på livsmedel och drivmedel.
  Då samtliga butiker, som erbjuder kortbetalning, är registrerade utifrån deras verksamhet kan alltså den högre cashbacknivå automatiskt betalas ut när inköp sker inom dessa två branscher. 
 • 1 % vid högre belopp
  Det är även möjligt att få 1% om totala kortinköpen uppgår till minst 20 000 kronor under en kalendermånad. Även här finns en likhet med Everyday Card men detta kort har gränsen på 20 000 kronor över 6 månader för att uppnå 1%. 
 • 2% via Refunder.se
  En förbättring som införs är att cashbacken höjs vid kortinköp som sker via cashbackportalen Refunder.se. Nivån var tidigare på 1% men kommer, efter ändringarna, att vara på 2%. 

Det skapar ett tydligt incitament till att handla via portalen i stället för direkt via butiken. Den som exempelvis betalar direkt med Refunder Pay hos Lekmer.se kommer enbart få kreditkortets cashback på 0,5 %. Väljer personen att logga in på Refunder, gå via deras länkar, samt betala med kreditkortet kommer cashbacken att vara 2%. Detta alltså utöver den cashback som automatiskt ges när köp sker via denna portal. I detta fall skulle totalt 5% i bonus/cashback tjänas tack vare kreditkortets bonus och portalens cashback.

Maximal cashback beroende på kredit

Refunder Pay inför även ett maxtak gällande hur stor cashback som kan tjänas per månad. Gränsen blir på 1 % av den totala beviljade krediten. En person som har en kreditnivå på totalt 30 000 kronor kan därmed som mest tjäna 300 kronor i cashback under en månad. De som vill maximera cashbacken så mycket som möjligt kan alltså tjäna på att ansöka om höjd kreditnivå. 

Däremot finns ingen övre gräns för månatlig cashback för de inköp som sker via cashbackportalen Refunder.se. 

Extrakort får kostnad

Tidigare var det gratis att beställa ett extrakort och på detta sätt tjäna cashback tillsammans med exempelvis sin partner. I och med förändringarna i cashbacksprogrammet kommer det uppstå en årskostnad för extrakort på 100 kronor. 

Inte längre gratis första året

Refunder Pay kostar 395 kr/år men var avgiftsfritt första året. Nu försvinner det avgiftsfria året och istället betalas 395 kr från och mer år 1.