I början av mars fick användare av SAS Amex-kort ett mail med information om att utseendet på Amexkorten skulle uppdateras. Sedan den 14:e mars ses den nya designen även på Amex hemsida.

Sedan i slutet av förra året har det varit känt att årsavgiften för SAS Amex Elite och SAS Amex Premium skulle höjas den 14:e mars i år. Det färre visste om var att korten även skulle få en helt ny design. Alla som beställer ett nytt kort, eller ett ersättningskort, efter detta datum kommer därmed få ett kort med denna design.

Ny design på samtliga kort

American Express ger ut tre kreditkort som ger EuroBonuspoäng, SAS Amex Elite, SAS Amex Premium samt SAS Amex Classic. Alla tre har, från 14:e mars, fått ny design. Det innebär bland annat att texten ”American Express” är flyttad till vänstra kanten samt att halva kortet har en mörkare ton än andra halvan. SAS Amex Elite är inte längre grå utan svart medan Premium och Classic behåller sina färger.

Högra avgift

Från samma datum gäller även Amex nya prisnivåer. Det är däremot inte något som påverkar Amex Classic då kortet fortfarande är gratis.

SAS Amex Elite får en årsavgift på 6000 kronor och därmed en höjning på 1200 kronor från tidigare 4800 kronor. Den nya årsavgiften på Premium blir 1620 kronor dvs. en höjning på 420 kronor från tidigare 1200 kronor. Det är alltså höjningar på 25% respektive 35%.