Den 4:e april slog Amex upp portarna för deras nya lounge på Arlanda. Med nästan 700 kvadratmeter är det Nordens största American Express-lounge. 

I mars 2023 stängdes Amex lounge på Arlanda för en planerad större renovering och utbyggnad. Under det senaste året har därför resenärerna fått nöja sig med Amex Pop Up Lounge. Den fjärde april i år öppnades den nybyggda loungen som nu är dubbelt så stor som den förra. Med en besöksyta på nästan 700 kvadratmeter är det även Amex största lounge i Norden. 

Loungen är belägen mellan gate E och F i terminal 5 och har inredning med inspiration från skandinavisk natur och minimalism. För menyn står stjärnkrögaren Pontus Frithiof och besökarna kan vänta sig allt från traditionella rätter som räksmörgås och laxsallad till olika varma rätter samt olika vegetariska alternativ. 

Tillgång med Centurion och Platinum

Tillgång till Amex lounge på Arlanda nås med kreditkorten Amex Centurion eller Amex Platinum. Av dessa är däremot bara Platinum möjlig att ansöka till då Centurion kräver personlig inbjudan. 

Med Platinum ingår det att en gäst gratis kan följa med på besöket. Med Centurion ingår två gäster. Samma regler gäller för extrakortsanvändare. Genom att exempelvis ha Platinum och ett extrakort till detta kan därmed fyra personer besöka loungen inför avresa från Arlanda. 

Öppettider

American Express Lounge på Arlanda har öppet:

  • Måndag – fredag 05:00 – 18:00
  • Lördag 05:00 – 15:00
  • Söndag 05:00 – 18:00

Frukost serveras i loungen mellan klocka 5 och 11. Därefter serveras lunch och middag fram till 18. Köket tar därför emot beställningar fram till 17:30.