Barncancerfonden Nallekortet

 • Räntefritt upp till 60 dagar
 • Högsta kredit 100 000 kr

Om Barncancerfonden Nallekortet

Nallekortet heter egentligen Barncancerfonden MasterCard och fungerar som ett vanligt betal- och kreditkort. När du handlar med kortet skänks 0,5 procent av värdet av det du handlar till Barncancerfonden. Kortet är enkelt att skaffa och du har 60 dagars räntefri period på upp till 100 000 kronor.

Det finns inget bonusprogram men däremot har MasterCard generella förmåner som exempelvis MasterCard Priceless som är rabatter inom rese- och upplevelsebranschen, både i Sverige och utomlands. I kortet ingår även en grundläggande reseförsäkring som täcker en hel del om du skulle behöva utnyttja om du är utomlands. Du behöver dock betala minst halva resan med kortet för att försäkringen ska gälla.

Hur bra är Barncancerfonden Nallekortet?

Bonus & förmåner
0.5% av beloppet skänks till Barncancerfonden vid varje köp. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,50 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 12,71 %, årsavgift 245 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 16,50 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 245 kr 0 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 12,71 %
Effektiv ränta: 16,50 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,50 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr
Förseningsavgift: 145 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 0.5% av beloppet skänks till Barncancerfonden vid varje köp.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Nallekortet ger en räntefri period på upp till 60 dagar på den utnyttjade krediten. Fakturan kommer månaden efter och om du då väljer att betala hela beloppet tillkommer ingen ränta, aviavgift eller andra avgifter eller kostnader. När fakturan har förfallit tillkommer dock ränta på krediten. Du kan också välja att göra en avbetalning på kommande månader, exakt vilka kan du se varje månad på din kontofaktura. Om du väljer att göra avbetalningar på din kredit tillkommer ränta.

Räntan sätts efter en årlig räntesats som beräknas på den del av skuldbeloppet som inte täcks av ett eventuellt separat avtal. Räntan betalas månadsvis och betalas i samband med den månatliga kontofakturan, förutsatt att du inte har betalat hela skuldbeloppet. För närvarande är årsräntan på 12,46 procent.

Betalningsfria månader

Om du gjort minst sex inbetalningar i följd och följt övriga kontovillkor, kan du nyttja två betalningsfria månader per år. Dessa betalningsfria månader kan dock inte användas i följd. Det tillkommer ränta och avgifter under dessa månader som läggs på skulden varpå den ökar och återbetalningstiden förlängs.

Bonusar

Om du väljer Nallekortet, har du ingen möjlighet att erhålla någon slags bonus. Däremot finns det flertalet förmåner som ingår om du tecknar kortet. Vissa förmåner, eller fördelar kanske är ett mer korrekt ord, är mer generella som gäller för alla med MasterCard:

 • Regionspärr som gör att du kan själv välja vilka regioner som kortet ska kunna användas i för att på så sätt minimera risken för kortbedrägeri.
 • Rabattprogrammet MasterCard Priceless som är rabatter inom rese- och upplevelsebranschen, både i Sverige och utomlands.
 • Kontaktlös betalning som innebär att du endast håller kortet mot kortläsaren en kort stund och sedan är betalningen klar.

Om du önskar ha ett kort med fler och kanske bättre förmåner och bonusar, bör du kanske ansöka om ett annat kort. Dock skänker man en viss procent direkt till Barncancerfonden, bara genom att använda kortet när du betalar för varor och tjänster.

Försäkringar

En försäkring som ingår när du tecknar Nallekortet är en grundläggande reseförsäkring. När du betalar minst 50 procent av en resa eller 50 procent av en hyra av en stuga eller lägenhet med Nallekortet, ingår reseförsäkringen per automatik. Om betalningen avser hyra av en utländsk hyrbil, hole in one och/eller outnyttjade tjänster måste detta ha skett genom Nallekortet. Försäkringen gäller för dig, make/maka, registrerad partner, sambo samt barn som inte fyllt 23 år även om de reser på egen hand. Försäkringen sker i samarbete med Zurich Insurance.

Försäkringen avser avbeställningsskydd, läke- och resekostnader om du blir skadad eller sjuk under resan samt eventuellt invaliditetsersättning och/eller dödsfallsersättning, självriskeliminering för hem, privat personbil samt utländsk hyrbil, bagageförsening samt försening av till exempel flyg.

Resefördelar

Du kan med fördel använda Nallekortet utomlands. I kortet ingår en grundläggande reseförsäkring som bland annat har avbeställningsskydd och självriskeliminering. Det tillkommer dock avgifter om du använder kortet utomlands. Det är valutapåslag om 1,5 procent samt uttagsavgifter om 2 procent om minst 30 kronor.

Övrigt

När du använder Nallekortet när du betalar för olika varor och tjänster, skänker du samtidigt och utan kostnader för dig, 0,5 procent av beloppet till Barncancerfonden. Om till exempel 2 000 personer skulle handla för 2 500 kronor i månaden, skulle det innebära en summa om 300 000 kronor per år till Barncancerfonden och deras forskning!

Att teckna kortet är enkelt och du behöver inte byta bank eller liknande. Du får också tillgång till digitala tjänster via hemsida och mobilapp där du kan få en översikt över ditt konto. Årsavgiften är låg om man jämför med andra kreditkort, endast 245 kronor per år, och första året är även kostnadsfritt.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Barncancerfonden Nallekortet?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Barncancerfonden Nallekortet är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Barncancerfonden Nallekortet:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556993-2311
Adress: Katarinavägen 15
Postnummer: 116 45
Ort: Stockholm
Telefon: 08-701 46 67
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: BARNCANCERFONDEN/ BARNCANCERFÖRENINGARNAS RIKSFÖR

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: