Danske Bank Platinum

 • ConciergeService
 • Låg ränta
 • Ingen bonus

Om Danske Bank Platinum

Styrkan i Danske Bank MasterCard Platinum är den säkerhet och service som fås genom ConciergeService, StopService Platinum och PriorityPass.

ConciergeService är en ”butler i telefonen” som hjälper till med allt från allmän information till att boka hotellrum eller resor. Med StopService kan värdehandlingar spärras med ett enda samtal och dessutom ingår ID-skydd. Priority Pass ger tillgång till flera hundra flygplatslounger över världen. Detta är ett premiumkort vilket både visar sig i årsavgiften på 1799 kr och i den service som man får med kortet.

Hur bra är Danske Bank Platinum?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,75 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 8,65 %, årsavgift 1 600 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 13,10 %. Räntefritt upp till 45 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 1,8 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 1600 kr
Högsta kredit: 100 000 kr
Ränta: 8,65 %
Effektiv ränta: 13,10 %
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,75 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 90 kr

Krav

 • Minst 21 år
 • Inkomst på minst 41 667 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Ja
Tillgång till lounger: Ja

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

För vem passar Danske Bank Platinum?

Har du en årsinkomst på ca 500 000 kr och vill ha stora reseförmåner och tillgång till ConciergeService i vardagen är detta ett kort som kan rekommenderas. Det är höga krav för att få kortet - men det återspeglar sig i en hög servicenivå. Framförallt är det StopSerivce Platinum (med ID-skydd) och ConciergeService som ger en service som inte hittas på många andra kreditkort. Att det sedan ingår tillgång till flygplatslounge är en extra förmån.

OBS! För att kunna beställa kortet krävs att du är kund hos banken och har kontopaketet Danske Direkt eller Danske Plus.

Kredit

Den högsta krediten som kan beviljas på MasterCard Platinum är 100 000 kr. Med tanke på att kraven är att man måste ha en månadsinkomst på ca 41 000 kr för att få kortet kan man även räkna med att många får en relativt hög kredit. Krediten kan utnyttjas räntefritt i 45 dagar.

När fakturan skickas ut måste minst 10 % av utnyttjad kredit betalas. Resterande kan skjutas upp till kommande månader. I detta fall uppkommer räntekostnad på detta belopp. Däremot är räntenivån mycket fördelaktig - enbart 8,65 %. Det gör att detta är ett av de kreditkort med lägst ränta.

Om delbetalning sker med 10 % av fakturan blir effektiv ränta 13,1 %.

Kombinerat Betal- och Kreditkort

Danske Bank Platinum är av nya generationens MasterCard. Det betyder att kortet både är betal- och kreditkort. När kortet används väljer du i kortterminalen hur det ska användas. Ska pengarna dras från ditt konto direkt eller ska köpet registreras på kreditkortsfakturan? Vid köp online används kortnumret på kortets framsida om kreditköp önskas och kortnumret på baksidan för direktbetalning.

Bonus

Efter förändrade regler kring s.k. inter-changeavgifterna har ett flertal kreditkort försämrat eller helt tagit bort deras bonusprogram. Detta gäller även Danske Bank som år 2017 tog bort den bonus man tidigare gav vid inköp med kortet.

Däremot ges många och höga rabatter via deras samarbetspartners. Exempel från 2019 är:

 • Upp till 10 % rabatt hos Hotels.com
 • Använd appen Wrapp och få tillgång till en rad rabatter och kampanjer
 • 12 % rabatt på Express and Business First biljetter på Heathrow

Försäkringar

På kortet ingår försäkringar och service som skapar trygghet i vardagen och på resan

 • StopService Platinum - StopService innebär att det räcker att ringa ett enda nummer för att spärra mobilen, betalkortet, passet och andra värdehandlingar. Det är en tjänst som ingår i vissa kreditkort och som även kan tecknas separat. Men StopService Platinum är betydligt mer än så. Utöver klassisk StopService ger de ut nyckelbrickor och bagagebrickor som ökar chansen att saker ska komma till rätta snabbt. Dessutom ingår ID-skydd som både minskar risken att ID-stöld ska ske och hjälper till att begränsa bedrägeriet när det upptäcks.
 • Web Clean up - Få hjälp med att ta bort material på internet som du inte önskar ska finnas där. Det kan vara bilder på dina barn, kränkande texter eller kommentarer.
 • ID-skydd - Med ökade antal ID-stölder år efter år blir efterfrågan på ID-skydd allt större. Genom detta skydd får man preventiva åtgärder för att minska risken att ID-stöld ska kunna ske. Utöver det kan man få ekonomisk kompensation och praktisk hjälp om bedrägeri skulle utföras.

De tre tjänsterna ovan brukar kunna tecknas som tillägg till andra kreditkort. Men i detta fall ingår det i årsavgiften.

Resefördelar

 • Reseförsäkring - En bred reseförsäkring ingår om resan betalats med kortet. Bland annat ingår avbeställningsskydd, bagageförsening, anslutningsflyg och olycksfallsfall.
 • Priority Pass - Priority Pass ger kortägaren tillgång till ca 600 flygplatslounger över stora delar av världen. En skön oas på annars hektiska flygplatser.
 • ConciergeService - Att ha tillgång till ConciergeService är fördelaktigt inför och under resan. Men tjänsten kan även utnyttjas i vardagen. Det fungerar ”som en butler i telefonen”. Dygnet runt kan man få hjälp med allt från att veta när det lokala biblioteket har öppet till att boka en jorden-runt-resa.
 • Rabatt hos Preem - Tanka på bemannad Preemstation och få automatiskt 15 öre rabatt på drivmedel om du betalar med kortet.

Övrigt

För att kunna beställa kortet krävs att du är kund hos banken och har kontopaketet Danske Direkt eller Danske Plus

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Danske Bank Platinum?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

GSE

9 apr 2019
Svårt

Värdet på detta kort är svårt att sätta, den totala avsaknaden av bonusprogram gör att jag sätter två stjärnor. Wrapp är totalt meningslöst och sänker värdet istället för att ge mervärde.

Jämfört med mitt andra kort, AMEX Platinum, så vinner AMEX på allt utan reseförsäkringen, det är enda anledningen till att jag har kvar mitt MC Platinum från Danske. Bokar jag resor där flight connections ingår betalar jag alltid med MC kort. Hade det inte varit för reseförsäkringen så hade jag gett kortet en stjärna.

När Danske kortet kostar mig 770kr/år och AMEX 6 600kr, vilket gör det svårt att jämföra, trotts denna skillnad i årsavgift så vinner AMEX då de förmåner som ingår med råge sparar in årsavgiften baserat på mig och min familjs konsumtions, nöjes och resemönster.

Som jag ser det är Danske Platinum inte värt det, framför allt inte om du betalar fullpris för årsavgiften.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Danske Bank Platinum:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516401-9811
Adress: Norrmalmstorg 1
Postnummer: 111 46
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-570 570
E-post:
Ansvarig bank: Danske Bank A/S

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: