Danske Bank Platinum


Danske Bank Platinum
Styrkan i Danske Bank MasterCard Platinum är den säkerhet och service som fås genom ConciergeService, StopService Platinum och PriorityPass. ConciergeService är en ”butler i telefonen” som hjälper till med allt från allmän information till att boka hotellrum eller resor. Med StopService kan värdehandlingar spärras med ett enda samtal och dessutom ingår ID-skydd. Priority Pass ger tillgång till flera hundra flygplatslounger över världen. Detta är ett premiumkort vilket både visar sig i årsavgiften och i den service som man får med kortet.

Snabbrecension

  • Bra rabatter, erbjudanden och caschback
  • ConciergeService
  • Låg ränta
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Villkoren kontrollerades senast idag

Ränta8,40 %
Effektiv ränta11,11 %
Kredit0 - 100 000 kr
Räntefritt45 dagar
Årsavgift 1799 kr
BonusIngen bonus.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
Aviavgift0 kr

Krav

  • Minst 21 år
  • Månadsinkomst på minst 41 667 kr
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inte student, arbetslös, egenföretagare eller pensionär

För vem passar Danske Bank Platinum?

Har du en årsinkomst på ca 500 000 kr och vill ha stora reseförmåner och tillgång till ConciergeService i vardagen är detta ett kort som kan rekommenderas. Det är höga krav för att få kortet – men det återspeglar sig i en hög servicenivå. Framförallt är det StopSerivce Platinum (med ID-skydd) och ConciergeService som ger en service som inte hittas på många andra kreditkort. Att det sedan ingår tillgång till flygplatslounge är en extra förmån. OBS – För att kunna beställa kortet krävs att du är kund hos banken och har kontopaketet Danske Direkt eller Danske Plus.

Kredit

Den högsta krediten som kan beviljas på MasterCard Platinum är 100 000 kr. Med tanke på att kraven är att man måste ha en månadsinkomst på ca 41 000 kr för att få kortet kan man även räkna med att många får en relativt hög kredit. Krediten kan utnyttjas räntefritt i 45 dagar. När fakturan skickas ut måste minst 10% av utnyttjad kredit betalas. Resterande kan skjutas upp till kommande månader. I detta fall uppkommer räntekostnad på detta belopp. Däremot är räntenivån mycket fördelaktig – enbart 8,40 %. Det gör att detta är ett av de kreditkort med lägst ränta. Kombinerat Betal- och Kreditkort Danske Bank Platinum är av nya generationens MasterCard. Det betyder att kortet både är betal- och kreditkort. När kortet används väljer du i kortterminalen hur det ska användas. Ska pengarna dras från ditt konto direkt eller ska köpet registreras på kreditkortsfakturan? Vid köp online används kortnumret på kortets framsida om kreditköp önskas och kortnumret på baksidan för direktbetalning.

Bonus

Efter förändrade regler kring s.k. inter-changeavgifterna har ett flertal kreditkort försämrat eller helt tagit bort deras bonusprogram. Detta gäller även Danske Bank som år 2017 tog bort den bonus man tidigare gav vid inköp med kortet. Istället har man lanserat ett samarbete med Wrapp som gör att man får personliga erbjudanden, belöningar och pengar tillbaka.

Försäkringar

Danske Bank Platinum är främst ett resekreditkort och det kan vara orsaken att det inte ingår så många andra försäkringar än reseförsäkringen. Däremot ingår StopService Platinum där försäkringen ID-skydd ingår.

ID-skydd – Med ökade antal ID-stölder år efter år blir efterfrågan på ID-skydd allt större. Genom detta skydd får man preventiva åtgärder för att minska risken att ID-stöld ska kunna ske. Utöver det kan man få ekonomisk kompensation och praktiskt hjälp om bedrägeri skulle utföras.

Resefördelar

Övriga fördelarAnsök nu

Kommentarer