Kreditkort

Danske Bank Platinum

 • Bra rabatter, erbjudanden och caschback
 • ConciergeService
 • Låg ränta

Om Danske Bank Platinum

Styrkan i Danske Bank MasterCard Platinum är den säkerhet och service som fås genom ConciergeService, StopService Platinum och PriorityPass. ConciergeService är en ”butler i telefonen” som hjälper till med allt från allmän information till att boka hotellrum eller resor. Med StopService kan värdehandlingar spärras med ett enda samtal och dessutom ingår ID-skydd. Priority Pass ger tillgång till flera hundra flygplatslounger över världen. Detta är ett premiumkort vilket både visar sig i årsavgiften och i den service som man får med kortet.

Kortfakta

Årsavgift 1799 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 8,40 %
Effektiv ränta 11,11 %
Räntefritt Upp till 45 dagar
BonusIngen bonus.
FörsäkringarReseförsäkring.
KorttypMastercard
Uttagsavgift2,00 %
Valutapåslag i utlandet1,75 %
Aviavgift0 kr
Övertrasseringsavgift90 kr

Krav

 • Minst 21 år
 • Inkomst på minst 41 667 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

För vem passar Danske Bank Platinum?

Har du en årsinkomst på ca 500 000 kr och vill ha stora reseförmåner och tillgång till ConciergeService i vardagen är detta ett kort som kan rekommenderas. Det är höga krav för att få kortet – men det återspeglar sig i en hög servicenivå. Framförallt är det StopSerivce Platinum (med ID-skydd) och ConciergeService som ger en service som inte hittas på många andra kreditkort. Att det sedan ingår tillgång till flygplatslounge är en extra förmån. OBS – För att kunna beställa kortet krävs att du är kund hos banken och har kontopaketet Danske Direkt eller Danske Plus.

Kredit

Den högsta krediten som kan beviljas på MasterCard Platinum är 100 000 kr. Med tanke på att kraven är att man måste ha en månadsinkomst på ca 41 000 kr för att få kortet kan man även räkna med att många får en relativt hög kredit. Krediten kan utnyttjas räntefritt i 45 dagar. När fakturan skickas ut måste minst 10% av utnyttjad kredit betalas. Resterande kan skjutas upp till kommande månader. I detta fall uppkommer räntekostnad på detta belopp. Däremot är räntenivån mycket fördelaktig – enbart 8,40 %. Det gör att detta är ett av de kreditkort med lägst ränta. Kombinerat Betal- och Kreditkort Danske Bank Platinum är av nya generationens MasterCard. Det betyder att kortet både är betal- och kreditkort. När kortet används väljer du i kortterminalen hur det ska användas. Ska pengarna dras från ditt konto direkt eller ska köpet registreras på kreditkortsfakturan? Vid köp online används kortnumret på kortets framsida om kreditköp önskas och kortnumret på baksidan för direktbetalning.

Bonus

Efter förändrade regler kring s.k. inter-changeavgifterna har ett flertal kreditkort försämrat eller helt tagit bort deras bonusprogram. Detta gäller även Danske Bank som år 2017 tog bort den bonus man tidigare gav vid inköp med kortet. Istället har man lanserat ett samarbete med Wrapp som gör att man får personliga erbjudanden, belöningar och pengar tillbaka.

Försäkringar

Danske Bank Platinum är främst ett resekreditkort och det kan vara orsaken att det inte ingår så många andra försäkringar än reseförsäkringen. Däremot ingår StopService Platinum där försäkringen ID-skydd ingår.

ID-skydd – Med ökade antal ID-stölder år efter år blir efterfrågan på ID-skydd allt större. Genom detta skydd får man preventiva åtgärder för att minska risken att ID-stöld ska kunna ske. Utöver det kan man få ekonomisk kompensation och praktiskt hjälp om bedrägeri skulle utföras.

Resefördelar

 • Reseförsäkring – En bred reseförsäkring ingår om resan betalats med kortet. Bland annat ingår avbeställningsskydd, bagageförsening, anslutningsflyg och olycksfallsfall.
 • Priority Pass – Priority Pass ger kortägaren tillgång till ca 600 flygplatslounger över stora delar av världen. En skön oas på annars hektiska flygplatser.
 • ConciergeService – Att ha tillgång till ConciergeService är fördelaktigt inför och under resan. Men tjänsten kan även utnyttjas i vardagen (se nedan)
 • Rabatt hos Preem – Tanka på bemannad Preemstation och få automatiskt 15 öre rabatt på drivmedel om du betalar med kortet.

Övriga fördelar

 • ConciergeService– ConciergeService fungerar ”som en butler i telefonen”. Dygnet runt kan man få hjälp allt från att veta när det lokala biblioteket har öppet till att boka en jorden-runt-resa.
 • Rabatt hos Preem – Om man tankar på en bemannad Preem-station ges 15 öre rabatt per liter.
 • StopService Platinum - StopService innebär att det räcker att ringa ett enda nummer för att spärra mobilen, betalkortet, passet och andra värdehandlingar. Det är en tjänst som ingår i vissa kreditkort och som även kan tecknas separat. Men StopService Platinum är betydligt mer än så. Utöver klassisk StopService ger de ut nyckelbrickor och bagagebrickor som ökar chansen att saker ska komma till rätta snabbt. Dessutom ingår ID-skydd som både minskar risken att ID-stöld ska ske och hjälper till att begränsa bedrägeriet när det upptäcks.
 • Web Clean up - Få hjälp med att ta bort material på internet som du inte önskar ska finnas där. Det kan vara bilder på dina barn, kränkande texter eller kommentarer.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort 111 46 Stockholm
Telefon
E-post

Vad tycker våra användare om Danske Bank Platinum?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Danske Bank Platinum är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Danske Bank Platinum:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.