Hammarbykortet

 • Räntefritt upp till 50 dagar
 • Högsta kredit 150 000 kr

Om Hammarbykortet

Hammarbykortet är kreditkortet för dig älskar Hammarby och gärna stöttar laget och ser på deras matcher. Kortet ger hög bonus som kan växlas till supporterprylar, upplevelser m.m. samt ger tillgång till VIP-event och speciella evenemang.

Även om det finns ytterligare fördelar med kortet så är det just förmånerna för dig som Hammarbysupporter som väger allra tyngst.

Hur bra är Hammarbykortet?

Bonus & förmåner
Bonus på varje köp. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,65 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 16,90 %, årsavgift 395 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 18,99 %. Räntefritt upp till 50 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 395 kr 0 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 16,90 %
Effektiv ränta: 18,99 %
Räntefritt: Upp till 50 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,65 %
Aviavgift: 0 kr

Krav

 • Minst 20 år
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Bonus på varje köp.
Bonusvärde: Handlar du för 10 000 kr med kortet motsvarar bonusen 57 – 102 kr.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskreducering

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Lägsta krediten som går att få på Hammarbykortet är 15 000 kr och högsta 150 000 kr. De inköp och uttag som sker med kortet samlas på månadsfakturan. Antingen betalar du hela utnyttjade krediten eller enbart en valfri del av den. Betalas inte hela uppstår ränta på det obetalda beloppet som därmed skjuts upp till kommande fakturor. Räntan är då på 17 %

I det fall 20 000 kr av krediten utnyttjas och detta återbetalas över 12 månader beräknas den effektiva räntan till 17,01 %.

Delbetalning för lägre kostnader

Det finns en stor fördel att Delbetalning kan väljas på enstaka inköp. Detta utifrån att det blir betydligt billigare mot att återbetala beloppet via kortets kredit.

Handla som vanligt med kortet och aktivera sedan delbetalning på upp till fyra enskilda inköp i efterhand (via mobilen eller internetbanken). Dessa avbetalningar har ingen uppläggningsavgift eller ränta. Det som tillkommer är däremot en fast månadskostnad beroende på totalbelopp på avbetalningen. Delbetala exempelvis 24 000 kr under 12 månader och betala enbart en fast avgift på 95 kr per månad. (Effektiv ränta blir 9 % vilket är långt under kreditkortets effektiva ränta på ca 17 %)

Totalt kan delbetalning ske på summor mellan 5 000 kr och 30 000 kr samt mellan 6 och 36 månader.

Bonus

Hammarbykortet är ett kreditkort som ger bonus på alla inköp. För var sjunde krona ges en poäng. Handla för 7 000 kr en månad och få därmed 1 000 poäng. Poängen kan doneras till Hammarbys ungdomssatsning eller användas för att köpa saker från poängbutiken. Exempel på saker som kan köpas är:

 • Presentkort på LiveIT upplevelser. Kräver 7 000 poäng för 500 kr (motsvarar ca 1 % i bonus)
 • Hammarby T-shirt. Kräver 3 500 poäng (motsvarar ca 1 % i bonus)
 • VIP-paket för 17 500 poäng. Specialentré, mat, dryck och sittplats ingår.

Sett till bonusnivå ger kortet en hög bonus. Generellt innebär det att man får ca 1 % i bonus på alla inköp som genomförs med kortet. Dessutom ges tillgång till unika upplevelser så som VIP-paketet. Handla med kortet för ca 10 000 kr per månad och få ihop poäng till det unika VIP-paketet en gång per år.

Tillgång till VIP-event

Har du Hammarbykortet kommer du bli inbjuden till arenavisningar några gånger per år. Det bjuds även in till försnack inför och under säsongen. Tillfällen då du kan träffa profiler från laget, äta och dricka gott samt vara med i tävlingar med fina priser.

Rabatter hos samarbetspartners

Via samarbeten med lokala företag ges ett flertal rabatter om betalning sker med kreditkortet. Bland annat ges 20 % hos Recycling Partner, 10 % hos Astrids Restauranger och 20 % hos Värmdö Kakel & Design.

Det som gör kortet unikt på denna punkt är att rabatterna framförallt hittas lokalt. Detta till skillnad mot de flesta andra kreditkort som ger rabatter som gäller över hela landet.

Försäkringar

Inga försäkringar ingår utöver reseförsäkringen. Kortets styrka är istället bonusprogrammet och möjlighet till unika event med fotbollslaget Hammarby i fokus. Däremot kan två extraförsäkringar tecknas.

Betalskydd

Försäkring som betalar kreditkortets månadskostnad i det fall du blir ofrivilligt arbetslös, vid längre sjukskrivning eller sjukhusvistelse alternativt får nedsatt arbetsförmåga. Som mest kan försäkringen betala 7 000 kr per månad och detta i upp till 5 månader. Vid dödsfall skrivs hela skulden av upp till 100 000 kr.

Stop Service

Ett enda samtal räcker när mobilen, kreditkortet eller passet är borta. En spärrservice som är öppen dygnet runt och som hjälper till att spärra de ägodelar du lagt in för spärrning.

Resefördelar

En reseförsäkring ingår automatiskt om en resa betalas till minst 75 % med kortet. Ett klassiskt reseskydd som bland annat innehåller Avbeställningsskydd, Självriskskydd och Hole-in-One försäkring. Du kan även få ersättning för försenat bagage, försenat färdmedel, flygplanskonkurs m.m.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Hammarbykortet?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Hammarbykortet är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Hammarbykortet:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516406-0807
Adress: Adolf Fredriks Kyrkogata 8
Postnummer: 100 41
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-717 710
E-post:
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: