Kreditkort

Handelsbanken Allkort

Om Handelsbanken Allkort

Om du har Handelsbankens betal- och kreditkort Allkort får du en kreditgräns på upp till 100 000 kronor och upp till 45 dagars räntefri kredit. När månadsfakturan kommer har du två val - antingen betalar du hela fakturan eller delbetalar du och då tillkommer ränta.

Allkortet har ett bonussystem där du tjänar en poäng per krona vid dina köp. När du har 20 000 poäng får du fondandelar i en fond som valts av Handelsbanken till ett värde om 40 kronor. Eftersom kortet är kopplat till MasterCard erbjuds du också andra förmåner och erbjudanden från dem.

I kortet ingår en reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd. Det är inga problem att använda kortet utomlands för både köp och uttag. Vissa avgifter tillkommer dock. Du kan också stänga, och givetvis sedan öppna, ditt kort för till exempel köp utomlands, vilket är perfekt att göra när du inte är ute och reser.

Årsavgiften för Allkortet är 360 kronor. Du får genom MasterCard tillgång till kontaktlös betalning. En annan fördel med kortet är att du kan själv välja motiv på kortet genom att till exempel ladda upp en egen bild på hunden, familjen eller naturen.

Kortfakta

Årsavgift 360 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 10,10 %
Effektiv ränta 14,30 %
Räntefritt Upp till 45 dagar
KorttypMastercard
Valutapåslag i utlandet1,65 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Om du anskaffar Handelsbankens Allkort får du ett kreditkort som har en gräns på 100 000 kronor och du kan ha upp till 45 dagars räntefri kredit. Hur mycket ditt köputrymme är fastställs av din kredit på kortet. Om du exempelvis har 50 000 kronor i kredit och 5 000 kronor på ditt konto så har du ett köputrymme om 55 000 kronor. Detta köputrymme regleras i och med att du gör inbetalningar på krediten i och med att du betalar din månadsfaktura.

Fakturan på dina köp och uttag, både i Sverige och utomlands, kommer till dig varje månad. Du kan därefter välja om du vill betala hela fakturan direkt och på så vis undkomma räntekostnad, eller om du vill delbetala fakturan. Skuldräntan är i dagsläget på 10,10 procent och den effektiva räntan är 14,3 procent vid en utnyttjad kredit om 10 000 kronor samt årsavgift.

Om du tar ut pengar från ditt konto dras de i första hand från kontot och i andra hand från krediten och då börjar även räntekostnaden att ticka. Du har också möjlighet att göra överföringar till andra konton i Handelsbanken eller andra banker i Sverige.

Bonusar

Allkortet har ett bonussystem som går ut på att du samlar en poäng per krona på alla köp som du gör med kortet. När du har 20 000 poäng kan du lösa in din bonus till fondandelar som är värda 40 kronor. Första gången du får bonus, och därmed fondandelarna, öppnar banken ett fondkonto för dig och väljer en specifik fond i Handelsbanken Fonder. Du får också högre bonus om du har fler tjänster hos Handelsbanken.

Då banken har ett samarbete med MasterCard, erbjuds du också andra förmåner och rabatter, både fasta och tillfälliga sådana.

Försäkringar

När du har Allkortet och betalar din resa eller hyra av stuga eller lägenhet med kortet, dock minst 50 procent av resan eller hyreskostnaden, ingår det en kompletterande reseförsäkring. Du kan också betala från ditt konto i Handelsbanken för att försäkringen ska gälla. Vid viss tjänster som till exempel betalning av utländsk hyrbil, måste kortet ha använts.

Försäkringen gäller dig som kortinnehavare, make/maka/sambo/registrerad partner samt barn som ännu inte fyllt 23 år, även om de skulle resa på egen hand. Kom ihåg att läsa försäkringsvillkoren noggrant och kontakta försäkringsbolaget vid frågor.

I försäkringen ingår:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning om ditt bagage blir försenat
 • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel
 • Läke- och resekostnader vid skada eller sjukdom under resan
 • I vissa fall invaliditets- och dödsfallsersättning
 • Självriskskydd för hem, privat personbil och utländsk hyrbil
 • Outnyttjade tjänster
 • Hole in one

Resefördelar

Allkortet är kopplat till MasterCard vilket öppnar för både uttag och köp över hela världen. Eftersom du har med dig kortet på resan slipper du kånka på kontanter och du får därmed också alltid rätt valuta. Som de flesta andra kort tillkommer dock avgifter när du använder kortet utomlands. En valutaväxlingsavgift på köp och uttag tillkommer på 1,65 procent av beloppet. Om du gör kontantuttag tillkommer en kostnad om 40 kronor, om du inte tar ut euro i en uttagsautomat för då tillkommer ingen kostnad alls.

I kortet ingår även en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Du har också möjlighet att öppna och stänga ditt kort för till exempel köp utomlands, vilket kan vara smidigt och tryggt när du inte är ute och reser.

Övrigt

Årsavgiften för Allkortet är överkomliga 360 kronor, som dock är något högre än de flesta kreditkort (dock inte premiumkorten).

Som många andra kort från MasterCard har du tillgång till kontaktlös betalning där du istället blippar ditt kort mot terminalen för att betalningen ska gå snabbare och smidigare.

Eget motiv

Du har också möjlighet att ha ett eget motiv på ditt Allkort. Du kan välja ett kort ur bankens fotogalleri eller välja ett eget genom att ladda upp det.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort Stockholm
Telefon
E-post

Vad tycker våra användare om Handelsbanken Allkort?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Handelsbanken Allkort är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Handelsbanken Allkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.