Kreditkort

ICA Banken Bankkort Plus

 • Få upp till 2 % i bonus hos ICA
 • Betala genom att hålla kortet mot terminalen för summor på upp till 250 kr
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår vid köp av resor

Om ICA Banken Bankkort Plus

?Med ICA´s kreditkort blir matinköpen både billigare och snabbare. På alla inköp som sker på ICA ges upp till 2% i bonus och med ”blippfunktionen” sker betalningen snabbare än tidigare. I kortet finns även både reseförsäkring och två shoppingförsäkringar.

Kortfakta

Årsavgift 324 kr
Högsta kredit 100 000 kr
Ränta 10,70 %
Effektiv ränta 11,24 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Bonus1 % på alla inköp hos ICA. 2 % om man har fler banktjänster hos ICA.
FörsäkringarAllriskförsäkring, extragaranti och reseförsäkring.
KorttypMastercard
Valutapåslag i utlandet1,25 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 16 667 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Kredit

Kreditkortet har 60 räntefria dagar och en ränta på 10,70% (låg). Kreditgränsen är som högst 100 000 kr och utöver det går det även att teckna en kontokredit på 50 000 kr. Som lägst går det att ha en kredit på 20 000 kr.

När fakturan kommer går det att välja mellan att betala hela krediten eller betala en mindre del av beloppet. Den minsta summa som måste betalas är 3% av utnyttjad kredit. Om inte hela beloppet betalas skjuts skulden framåt och en räntekostnad tillkommer på denna del av skulden.

*Effektiv ränta är beräknad på en utnyttjad kredit på 10 000 kr som återbetalas på 12 månader.

Bonusar

När kreditkortet används för inköp hos ICA ges automatiskt 1 % i bonus. Men det är möjligt att få dubbelbonus d.v.s. 2 %. Detta sker genom att man har ytterligare banktjänster hos ICA. För att få dubbelbonus (som aktiveras automatiskt) krävs att något av följande är uppfyllt:

 • Du har bolån eller privatlån hos ICA-banken
 • Du har minst en av de försäkringar som ICA erbjuder
 • Du har minst 5 000 kr på ett fondkonto eller sparkonto hos banken

Att bli kund hos ICA Banken tar inte mer än 3 minuter och därefter kan pengar exempelvis placeras på ett sparkonto. När sedan inköp sker med kreditkortet ges den dubbla bonusen.

Försäkringar

Allriskskydd – Om hemelektronik eller vitvaror köps in med kortet ingår automatiskt en allriskförsäkring som gäller i 5 år. Försäkringen gäller för ”plötsliga och oförutsägbara händelser” vilket exempelvis kan vara att kaffe spills över DVD-spelaren eller att TV:n tappas i golvet.

Extra garanti – På hemelektronik och vitvaror lämnas även ett extra garantiår. Detta då utöver det som ges av återförsäljaren. Maximalt kan garantin gälla 3 år från dagen då produkten köptes.

Resefördelar

Som i de allra flesta kreditkort så ingår det även en reseförsäkring i ICA´s kreditkort. De delar som ingår i reseförsäkringen är Avbeställningsskydd, Självrisk på Hyrbil, Bärgning & Assistans, Missat Anslutningsflyg, Resestart samt Försening av bagage eller allmänt färdmedel.

Försäkringen aktiveras automatiskt om resan är betald till minst 75% med kortet.

En annan fördel med kreditkortet är att ICA inte tar någon uttagsavgift när pengar ska tas ut utomlands. En stor fördel då det i många länder inte är alls är lika utbrett med kortbetalning som i Sverige.

Övrigt

 • Flexibel lösning med betalkort/kreditkort

ICA´s kreditkort kombinerar fördelarna med ett betalkort och ett kreditkort. Så länge som inköp sker på ICA eller om kontantuttag sker så dras pengar från det konto som är kopplat till kortet. Någon kredit utnyttjas alltså inte i detta fall. Det går även att koppla en kontokredit till detta konto på upp till 50.000kr. Räntan är betydligt lägre än på kreditkortet men samtidigt finns inte någon räntefri period som det gör på kortet.

Om inköp sker i andra butiker aktiveras kreditfunktionen och alla inköp samlas på den kommande fakturan.

 • Blippfunktion

Inköp på under 250 kr går mycket snabbt att betala hos ICA. Detta eftersom dess kreditkort har en ”blippfunktion” som gör att kortet bara behöver hållas upp nära betalterminalen. Någon kod behöver inte heller slås. Betalning kan alltid genomföras på detta kontaktlösa sätt men det är enbart på summor under 250 kr som pinkod inte behöver anges.

 • Koppla till Samsung Pay

Samsung Pay kan användas för att genomföra betalningar med mobil eller smartwatch från Samsung. I appen kan kreditkortet registreras vilket gör att transaktionen genomförs på kortet när betalning sker med Samsung Pay.

Kontaktuppgifter

Org.nummer
Adress
Postort Solna
Telefon 033-474 790
E-post [email protected]

Vad tycker våra användare om ICA Banken Bankkort Plus?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Anonym

22 aug

Fortfarande ett bra kort

Trots att dem sänkt bonusen och infört valutapåslag sen jag skaffade kortet är det fortfarande ett bra kort. Köper all mat med kortet vilket även ger mig en bra bild på hur mycket som går åt just mat varje månad.Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av ICA Banken Bankkort Plus:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.