ICA Bankkort Plus


ICA Bankkort Plus

Med ICA´s kreditkort blir matinköpen både billigare och snabbare. På alla inköp som sker på ICA ges 1% i bonus och med ”blippfunktionen” sker betalningen snabbare än tidigare. I kortet finns även både reseförsäkring och två shoppingförsäkringar.

Snabb recension

  • Bonus när du använder kortet på ICA eller annan matbutik
  • Betala genom att hålla kortet mot terminalen för summor på upp till 250 kr
  • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår vid köp av resor
Vårt betyg:

Ansök kostnadsfritt

Kortfakta

Ränta12,70 %
Effektiv ränta13,47 %
Kredit20 000 - 100 000 kr
Räntefritt60 dagar
Årsavgift 324 kr
Bonus1 % på alla inköp hos ICA. 2 % under ett år om man har fler banktjänster hos ICA.
FörsäkringarAllriskförsäkring, extragaranti och reseförsäkring.
KorttypMasterCard
Uttagsavgift0,00 %
Valutapåslag i utlandet1,25 %

Krav

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 16 667 kr
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Inte student eller arbetslös

Kredit

Kreditkortet har 60 räntefria dagar och en ränta på 12,7% (medel). Kreditgränsen är som högst 100.000kr och utöver det går det även att teckna en kontokredit på 50.000kr.

När fakturan kommer går det att välja mellan att betala hela krediten eller betala en mindre del av beloppet. Den minsta summa som måste betalas är 3% av utnyttjad kredit. Om inte hela beloppet betalas skjuts skulden framåt och en räntekostnad tillkommer på denna del av skulden.

Bonusar

Vid köp på ICA ges en bons 1% som betalas ut när man kommit upp till minst 25kr. De som även har en ytterligare tjänst hos banken (lån, sparande, försäkringar) får dubbel bonus under ett år, dvs. 2% på alla inköp.

Försäkringar

Allriskskydd – Om hemelektronik eller vitvaror köps in med kortet ingår automatiskt en allriskförsäkring som gäller i 5 år. Försäkringen gäller för ”plötsliga och oförutsägbara händelser” vilket exempelvis kan vara att kaffe spills över DVD-spelaren eller att TV:n tappas i golvet.

Extra garanti – På hemelektronik och vitvaror lämnas även ett extra garantiår. Detta då utöver det som ges av återförsäljaren. Maximalt kan garantin gälla 3 år från dagen då produkten köptes.

Resefördelar

Som i de allra flesta kreditkort så ingår det även en reseförsäkring i ICA´s kreditkort. De delar som ingår i reseförsäkringen är Avbeställningsskydd, Självrisk på Hyrbil, Bärgning & Assistans, Missat Anslutningsflyg, Resestart samt Försening av bagage eller allmänt färdmedel.

Försäkringen aktiveras automatiskt om resan är betald till minst 75% med kortet.

En annan fördel med kreditkortet är att ICA inte tar någon uttagsavgift när pengar ska tas ut utomlands. En stor fördel då det i många länder inte är alls är lika utbrett med kortbetalning som i Sverige.

Övrigt

ICA´s kreditkort kombinerar fördelarna med ett betalkort och ett kreditkort. Så länge som inköp sker på ICA eller om kontantuttag sker så dras pengar från det konto som är kopplat till kortet. Någon kredit utnyttjas alltså inte i detta fall. Det går även att koppla en kontokredit till detta konto på upp till 50.000kr. Räntan är betydligt lägre än på kreditkortet men samtidigt finns inte någon räntefri period som det gör på kortet.

Om inköp sker i andra butiker aktiveras kreditfunktionen och alla inköp samlas på den kommande fakturan.

Inköp på under 250kr går mycket snabbt att betala hos ICA. Detta eftersom dess kreditkort har en ”blippfunktion” som gör att kortet bara behöver hållas upp nära betalterminalen. Någon kod behöver inte heller slås. Betalning kan alltid genomföras på detta kontaktlösa sätt men det är enbart på summor under 250kr som pinkod inte behöver anges.


Ansök nu