P.F.C. Kort

 • Inget valutapåslag i utlandet
 • Få koll på dina pengar
 • Ingen bonus

Om P.F.C. Kort

Med P.F.C.-kortet ges en tydlig överblick över privatekonomin. I den tillhörande appen kategoriseras alla inköp som skett med kortet vilket innebär att man lätt ser vad pegarna läggs på under en månad. Med funktionerna ”delad nota” och ”delad ekonomi” erbjuds även smidiga lösningar som underlättar den privatekonomiska vardagen.

Ett stort plus är även att kortet är utan valutapåslag samt uttagsavgift utomlands. Jämförs det däremot mot kreditkort ligger det långt efter gällande försäkringar, bonus och rabatter.

Hur bra är P.F.C. Kort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 0,00 %.
Avgifter
Ränta 0,00 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 0,00 %. Räntefritt upp till dagar.
Beviljandegrad
Jämfört med andra kreditkort är det många som får sin ansökan till det här kortet beviljad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,5 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: Debitkort
Korttyp: Mastercard
Valutapåslag i utlandet: 0,00 %
Övertrasseringsavgift: 100 kr

Krav

 • Minst 18 år

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

Vi saknar information om vilka försäkringar som finns.

Finns inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Krav:

 • Minst 18 år gammal - Eftersom kortet varken är kopplat till ett bankkonto eller har kredit krävs enbart att personen som ansöker om kortet är över 18 år.

Kredit & Inbetalning

P.F.C är i grunden ett pre-paid kort vilket betyder att pengar sätts in på kortet, via Swish, innan det kan användas.

Det finns däremot möjlighet att aktivera delbetalning. Genomför ett köp på minst 800 kr och ansök om delbetalning på 3, 6 eller 12 månader. Blir detta godkänt sätts pengar in på kortet för gällande summa varpå återbetalning sker per månad.

För denna tjänst tillkommer en månadsavgift på 30 kr, 40 kr eller 50 kr per månad. Detta beroende på om delbetalningssumman är max 2000 kr, max 5000 kr eller max 10 000 kr.

P.F.C erbjuder därmed ett kort med kreditmöjlighet – utan att det är ett kreditkort. Detta i likhet med både Rocker-kortet och Klarna-kortet

Bonus

Någon bonus finns inte på kortet. Detta utifrån att det är ett pre-paid kort vilka inte brukar har bonusfunktion. Fördelen sitter istället primärt i den ekonomiska överblick som appen ger samt att kortet inte har några avgifter vid köp utomlands.

Övriga Fördelar

Koll på pengarna

Den största fördelen med P.F.C. är att kortet, med tillhörande app, gör det lättare att få överblick över den egna ekonomin. Det är även den fördel som primärt lyfts upp på hemsidan när kortet presenteras.

Appen laddas ner via Google Play eller AppStore varpå kortet sedan beställs via appen. Därefter laddas kortet via Swish eller BankID och används sedan som ett vanligt bankkort. När inköp sker kategoriseras dessa inköp direkt vilket gör att man ser hur mycket som läggs på nöje, mat, boende osv.

Med veckobudget och uppföljning blir det även lättare att skapa balans och hitta vägar till en bättre ekonomi.

Pushnotis

Få en pushnotis via appen varje gång kortet används. Därmed upptäcks det direkt om kortet skulle komma i orätta händer. I detta fall kan det mycket snabbt spärras.

Automatspar

Ställ in en valfri summa som automatiskt förs över från kontot till sparkontot när kortet används för betalning. Det går att välja på 5, 10 och 20 kr.

Splitta notan (Kommande funktion)

Skapa en grupp i appen med personer som ska dela på en nota. När sedan ett inköp kopplas till gruppen fördelas kostnaden på de olika personerna och noteringar finns när dessa betalat sin del. Ett enkelt och tydligt sätt att dela på större inköp tillsammans.

Delad ekonomi (Kommande funktion)

I många hushåll bor det två vuxna som har en delad ekonomi. Via appen kan ekonomiska lösningar skapas som underlättar detta delande. Ett sätt att tydligare kategorisera och systematisera ekonomin tillsammans.

Försäkringar

Några försäkringar ingår inte. Detta är en punkt som därmed skiljer detta kort tydligt mot kreditkort. Använd ett kreditkort när utlandsresan ska köpas (så ingår reseförsäkring) och ta sedan med P.F.C. på resan då det är utan avgifter när det används utomlands. Detta upp till uttag på 3000 kr/mån.

Resefördelar

Gratis uttag och inget valutapåslag

Med kortet kan kontantuttag genomföras gratis upp till 3000 kr i månaden. Därefter kostar det 1,5 % av beloppet. Det är en fördel mot kreditkorten där de flesta har en avgift för dessa uttag. Däremot är nivån för gratis uttag låg.

I och med att kortet inte har något valutapåslag är det ett av få kort som kan användas utomlands utan att någon kostnad uppstår. Valutapåslag uppstår varken på vardagar eller helger – vilket skiljer det mot Revolut.

Säkerheten

Eftersom P.F.C. ”fylls på” via banköverföring eller swish behöver man aldrig ha någon större summa på kortet. Fyll på med valfri summa och använd det utomlands. Skulle det bli stulet kan en bedragare bara ta vad som finns på det. Denna lösning gör även att kortet kan lånas ut till ungdomar istället för att de ska ha med sig pengar på marknaden eller shoppingcentret.

Dessutom ges pushnotiser på varje köp och kortet är mycket enkelt att spärra via appen. Här finns alltså flera säkerhetsdetaljer som gör att det tryggt kan användas utomlands.

Övrigt

P.F.C. har ett flertal funktioner som liknar Revolut-kortet. Framförallt handlar det om att skapa en smidig överblick över de inköp som sker. Detta via kategoriseringar, budget och uppföljning. Det som skiljer korten åt är att Revolut har en bredare tjänst inom valutaväxling, detta både inom vanlig valuta och kryptovaluta. Dessutom ger Revolutkortet tillgång till en egen IBAN-adress.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om P.F.C. Kort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Karl

20 maj 2020
Mycket bra!

Mycket bra. Smidigt och enkelt. Väldigt bra utomlands.

MohyLord

7 apr 2020
Jag gick och tvättade bilen i express wash...

Jag gick och tvättade bilen i express wash det fungerade inte.

Obs,Tror jag det fungerar inte överallt.

Håkan

23 mar 2020
Fungerade inte i Asien

Gick inte att betala solglasögon hos en optiker i Thailand.

Kunde inte ta ut kontanter i ATM i Kambodja.

Gick i alla fall att föra tillbaka pengarna jag laddat kortet med.

Rekommenderas inte.

Mikaela

14 mar 2020
Har ej fått nått kort

När kommer kortet som jag bestälde för nån vecka sen?

THEO

28 jan 2020
JAG SKULLE BEHÖVA ETT ÄNKELT KREDITKORT SOM MAN KAN ANDVÄNDA ÄNKELT

VET INTE RIKTIGT OM VAD JAG SKA SÄGA MEN DET ÄR BARA BRA

Richard

16 jan 2020
Det funkar

Har hittills använt kortet flera gånger utomlands och det funkade kanon, har dock inte provat det utanför EU och hörde det talade om att det inte fungera överallt, så tar P.F.C. samt ett annat kort via en annan leverantör är den säkraste vägen på en resande fot.

Eva

16 jan 2020
Avsaknad av kort

Beställde ett kort för ett tag sedan, undrar när kommer det ?

Emma

26 nov 2019
Dåligt

Sämsta samarbetet när fel reservation gjorts. När man varit i kontakt med företaget som gjort reservation och dom upphävt allt så vägrar fortfarande pfc att upphäva reservationen så att mina pengar återgår. Sämsta jag någonsin varit med om. Rekommenderar verkligen inte någon att använda sig av detta då deras samarbete med kunden inte är okej.

Amro

22 nov 2019
vill känna mer pengar och så jag kan ha...

vill känna mer pengar och så jag kan ha koll på mina pengarna

Alex

27 okt 2019
Används utomlands för att ta ut upp till...

Används utomlands för att ta ut upp till 3000 kr avgiftsfri.

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av P.F.C. Kort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556851-3112
Adress: Andra Långgatan 46
Postnummer: 413 27
Ort: Göteborg
Telefon: 08-662 96 00
E-post: [email protected]
Ansvarig bank:

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: