Så fungerar Lounge on the Go

Lounge on the Go innebär att frukost, lunch eller middag kan hämtas gratis hos samarbetande restauranger och caféer. Ett smidigt alternativ för de som inte hinner sätta sig ner i loungen och ta del av den mat som erbjuds där. American Express erbjuder denna förmån på ett par av deras kreditkort

Exempel – American Express

American Express erbjuder Lounge on the Go på 8 olika flygplatser i Sverige. På de flesta flygplatser har kortföretaget samarbete med Espresso House men på vissa flygplatser är det andra samarbetspartners. 

Genom att visa upp sitt boardingcard, och betala med ditt Amex kort, ges gratis tillgång till frukostpåse alternativt lunch- eller middagssallad inklusive dryck. Det krävs att fysiska kortet tas med då betalning med exempelvis mobilplånbok inte ger tillgång till denna förmån. 

Flyg eller tåg

Det vanligaste är att Lounge on the Go erbjuds på flygplatser. Detta som en tjänst primärt för de som inte hinner utnyttja flygplatsloungens fördelar. Men tjänsten finns även på vissa tågsträckor och innebär i stort sett samma sak som när förmånen erbjuds på en flygplats. 

Exempel – American Express

Förutsatt att tågresan går via följande destinationer ges frukostpåse alternativt lunch- eller middagspaket inklusive dryck. 

  • Stockholm – Göteborg
  • Göteborg – Malmö
  • Stockholm – Malmö

Genom att visa upp giltig tågbiljett, med avgång inom en timme, samt betala med Amex kortet blir förmånen tillgänglig hos Espresso Houses. Även i detta fall krävs att betalning sker med ett fysiskt Amex-kort. Det går att hämta dessa matpaket en gång per dag men som mest 30 gånger på ett år. 

Kreditkort med Lounge on the Go

På väldigt många resekreditkort ingår access till flygplatslounger. Det är däremot betydligt mindre vanligt att Lounge on the Go ingår. Nedan presenteras ett par av de kort som har bägge dessa tjänster. 

Amex Gold

Amex Gold ger tillgång till Lounge on the Go på flygplatser en gång per dag. Detta både för huvudkortsinnehavare och eventuell extrakortsinnehavare. Detsamma gäller för Lounge on the Go på tågstationerna förutsatt att resan går mellan två av städerna Stockholm, Göteborg eller Malmö. 

Exempel på andra reseförmåner som ingår är loungeaccess på flygplatser, Fast TrackAvicii Arena, rumsuppgraderingar på utvalda hotell samt reseförsäkring

Amex Platinum

Amex Platinum ger tillgång till Lounge on the Go på flygplatser en gång per dag. Utöver att huvudkorstinnehavare och extrakortsinnehavare får tillgång så gäller det även för varsin gäst per dag. Detsamma gäller för Lounge on the Go på tågstationerna förutsatt att resan går mellan två av städerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Exempel på andra reseförmåner som ingår är tillgång till flygplatslounger, en av marknadens bästa reseförsäkringar, Fast Track på Avicii Arena, Fast Track på fyra flygplatser och rabatt på utvalda hotell. 

Vanliga frågor om Lounge on the Go

Ger Lounge on the Go även tillgång till klassiska flygplatslounger?
Vad ingår i frukostpåsen som erbjuds hos Espresso House?
Varför måste betalning ske med kreditkortet?
Vad kostar Lounge on the Go?
Håkan Eriksson Publicerad 6/5/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 3/12/2024