Anyfin pressar ner din kreditkortsränta

Publicerad: 2021-05-04

Går det att kombinera kreditkortens fördelar (rabatter och bonusar) med en låg ränta? Ja, det är i alla fall vad Anyfin försöker göra. Behåll kortet – men pressa räntan.

Det finns en rad fördelar med kreditkort. Många använder de enbart för att få rabatter, försäkringar och erbjudanden. Men det finns även en baksida – räntan. Kreditkort är knappast känt för att vara den kreditformen med lägst ränta. Skjuter du bara upp att betala någon enstaka tusenlapp per månad blir det inte någon större kostnad. Men med större belopp blir det snart riktigt dyrt.

Allt för många har höga skulder på sina kreditkort samtidigt som man har delbetalningar med onödigt höga räntor. Det är dessa räntor som kan sänkas med hjälp av Anyfin.

Fortsätt använd kreditkortet som vanligt och ta del av kortets fördelar. Använd sedan Anyfin för att pressa ner räntan på din skuld. Därmed undviker du kreditkortets högre ränta.

Så sänker du din månadskostnad

 1. Skicka in en bild
  Ta fram din kreditkortsfaktura och fota den med telefonen. Är den digital kan du skicka in den i PDF-format eller ta en skärmdump på fakturan. Huvudsaken att det syns att det är din faktura och hur stor skuld det är.
  Du kan till och med skicka in bilden via SMS eller Messenger och få svar via samma kanal vad företaget kan erbjuda för lånealternativ.
  Har du flera kreditkortsskulder (eller andra skulder) så ta ett foto på varje faktura och skicka in till Anyfin. De kommer att erbjuda ett alternativ för varje faktura.
 2. Anyfin erbjuder alternativ
  Anyfin kommer därefter att leta efter ett alternativ med bättre ränta och erbjuda dig detta. En fördel är att de alltid försöker matcha amorteringstiden mot de lån och krediter du för närvarande har. Därmed blir det extremt lätt att jämföra. De kommer även enbart ge ett erbjudande om de kan ge lägre ränta än vad du har idag.
  Anser du att det är ett bättre villkor kan du teckna detta via BankID. Anyfin kommer därefter att lösa hela kreditkortsskulden varpå du har skulden hos dem istället. Detta nu med bättre ränta – men med liknande villkor som tidigare.
  (Den räntan de kan erbjuda är 3,95%-24,95%)

Alltid samma villkor – men med bättre ränta

Det som är unikt med Anyfin är att de alltid försöker ge samma villkor som din befintliga kreditgivare. Har du exempelvis en delbetalnig som ska betalas över 12 månader så kommer Anyfin också erbjuda en delbetalning under denna period. Men förhoppningsvis med bättre ränta.

Har du en kreditkortsskuld som kan delbetalas med valfritt belopp varje månad kommer Anyfin erbjuda en kredit med valfritt amorteringsbelopp (finns alltid en lägsta summa att betala per månad).

Vad betalar du varje månad idag? Om Anyfin ger bättre alternativ på månadsbetalning så är de billigare.

Behåll förmånerna på kreditkortet – men få bättre ränta

En stor fördel med att betala med kreditkort är bonusarna, rabatterna och försäkringarna som då automatiskt ingår. Det är kreditkortens stora fördel. Däremot är det sällan korten är kända för låga räntor. Har du en större kreditkortsskuld som du delbetalar varje månad kan det alltså bli ganska stor räntekostnad som du betalar.

Med Anyfin kombinerar du kreditkortens fördelar med en betydligt lägre ränta. Detta genom att handla med kortet men sedan föra över skulden till Anyfin.

Lägre ränta – med individuell ränta

En nackdel med kreditkort är att de allra flesta kort har en fast räntesats för alla kunder. Även om du har mycket god kreditvärdighet så får du alltså lika hög ränta som en person med betydligt sämre kreditvärdighet. Detta genom att de har samma räntesats för alla.

Anyfin jobbar istället med individuell räntesats. Därmed finns möjligheten att få betydligt lägre ränta än vad som erbjuds på kreditkortet.

Fördelar med anyfin

 • Behåll samma villkor – men få lägre ränta
 • Foto, skicka och få svar – enklare blir det inte att jämföra räntor
 • En enda faktura - oavsett hur många krediter du löser via AnyFin
 • Behåll fördelarna med kreditkortet -men få lägre ränta
 • Betala hela kreditkortsfakturan – och skapa högre kreditutrymme

Nackdelar

 • Kan locka till mer inköp

Den enda nackdelen med att föra över kreditkortsskulden (och andra dyra krediter) till Anyfin är att detta eventuellt kan locka till ännu större konsumtion. Genom att kreditkortsskulden blir löst får du tillgång till full kreditnivå igen och kan handla mer med kortet.

Hade du inte fört över skulden till Anyfin kanske det istället resulterat i en mindre konsumtion och snabbare återbetalning av krediten. Men att sänka räntan är däremot aldrig fel.

Prova om du kan få lägre ränta med Anyfin här!

Relaterad läsning: