Kreditkort i metall ger flera praktiska funktioner

Publicerad: 2021-05-04

Genom att tillverka ett kreditkort i metall ger American Express helt nya funktioner till sitt nya Platinumkort. Med American Express Platinum Metal kan man ”tälja”, öppna ölen och skrapa bort fläckar. En av stjärnorna från Game of Thrones ska hjälpa till att marknadsföra kortet mot den nordiska marknaden.

American Express Platinum är ett premiumkort med årsavgift på 6000 kr. Med kortet ges tillgång till flygplatslounger över hela världen, concierge service samt bonus på alla inköp. Som med alla kort från American Express är det generellt mycket bra reseförsäkring och andra fördelar under resan.

Men för de som inte nöjer sig med dessa fördelar kan snart en variant av Platinum att väljas. Ett kreditkort som har exakt samma digitala fördelar men som tack vare att det är tillverkat av metall även ger en rad fysiska fördelar.

När nu kortet marknadsförs i Norden är det stora fokuset inte på rabatterna och den service som kortet ger utan just materialvalet. Marknadsdirektören, Michael Merzinger, säger att man framförallt kommer att väcka uppmärksamhet kring det ”nya” kortet genom ”metallens praktiska fördelar”. Detta kommer att ske på ett ”underhållande sätt”.

Bland annat sker lanseringen med hjälp av Kristofer Hivju som främst är känd från serien Game of Thrones. I serien spelar han en karaktär som lever i skogen och klarar sig på egen hand. Tanken kan därmed vara att förmedla hur praktiskt det är med ett kreditkort i metall. Detta genom att kortet kan användas för att tälja, som kapsylöppnare och hackas med på både trä och metall. Som en schweizisk armékniv som det även går att betala med…

Johanna Diesner, som arbetar som marketing executive på företaget, säger att Platinumkortet länge varit en ”hjälte i stan” men att kortet nu även bli en ”hjälte i naturen”.

Kanske kan kortet vara räddning för stadsmänniskan den dagen de blir strandsatta i naturen. Eller så är metallkortet bara ett nytt sätt att marknadsföra ett av marknadens dyraste kreditkort – som trots materialvalet har sina stora fördelar i försäkringarna, bonusen och servicen. Inte i att det är av metall.