Mitt namn är Lozan Hamid, och jag är en ekonomistudent vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har varit skribent för Kortio.se sedan början av 2023 och ansvarar för att skriva recensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar om kreditbranschen. Jag arbetar också med att uppdatera och underhålla Kortios kortdata för att säkerställa att all information är korrekt och uppdaterad.

Utöver mina studier och arbete på Kortio, har jag även arbetat inom kreditbranschen och fått praktisk erfarenhet av att hantera kundernas behov och förväntningar. Denna erfarenhet, kombinerad med mitt starka akademiska engagemang, har gett mig en djup förståelse för privatekonomi och finansiella tjänster.

"Som skribent för Alltomkreditkort.se har jag fått möjligheten att kombinera min passion för ekonomi och finansiella tjänster med mitt intresse för skrivande. Jag är stolt över att kunna bidra till att göra komplex ekonomisk information lättillgänglig och begriplig för alla. Att arbeta inom kreditbranschen har gett mig en unik insikt i hur viktigt det är att hjälpa våra besökare att fatta välgrundade beslut om deras privatekonomi."

Expertis

  • Finans
  • Affärsjuridik
  • Kreditkort 

Utbildning

Ekonomikandidat vid Handelshögskolan i Göteborg

Senaste artiklarna

Komplett blir Morrow

Under maj 2023 kommer Komplett Bank att byta namn till Morrow Bank. Namnförändringen påverkar inte utbudet av produkter och tjänster vilket innebär att kunderna inte berörs. 

Publicerad 5/5/2023
Apple Card ger 4% i sparränta – i USA

Den 17:e april introducerades ett konto med sparränta till alla med Apple Card. Med en räntenivå på 4,15 % fick företaget mycket stor medial uppmärksamhet vid lanseringen. Detta inte minst eftersom flera storbanker samtidigt erbjöd sparränta på under 0,5%. Än så länge går det däremot inte att teckna Apple Card i Sverige. 

Publicerad 4/27/2023
SAS Amex Elite vs. SAS Eurobonus Premium

Både SAS Amex Elite och SAS Eurobonus Premium har ett flertal förmåner med primär inriktning mot flygresor och vistelse utomlands. Vilket är det bästa kortet? I vår jämförelse vinner Elite tydligt. 

Publicerad 3/27/2023
Betalningar i Sverige: En av de mest effektiva i världen

Sverige har länge varit en föregångare inom elektroniska betalningar, och det är ingen överraskning att det är ett av de mest effektiva betalningssystemen i världen. Redan på 1990-talet var många svenskar snabba att omfamna kredit- och betalkort som en enklare och bekvämare betalningsmetod än kontanter. Idag, med framstegen inom teknologi och mobila betalningslösningar som Swish och Apple Pay, har Sverige fortsatt att leda vägen inom betalningsindustrin.

Publicerad 3/16/2023
Betalning i butik sker sällan med kontanter

Kontantbetalningar blir allt mindre vanliga i Sverige. Med framväxten av digitala betalningsmetoder som kreditkort och betalkort, mobilbetalningar och onlinetransaktioner väljer många konsumenter att betala för sina inköp utan att använda kontanter.

Publicerad 2/27/2023