Steg för Steg – Amex till SAS EuroBonus

 1. Skapa konto hos EuroBonus
  Om du inte redan har konto hos EuroBonus behöver det först skapas. Det är gratis att registrera på SAS hemsida. Logga in och klicka på profilikonen högst upp till höger samt välj ”Min EuroBonus” för att se medlemsnummer och information. 
 2. Logga in på Amex
  Nästa steg är att logga in på ditt Amexkonto. Gå till profilinställningar och registrera ditt partnerkonto hos EuroBonus. 
 3. Överför poängen
  Gå nu till partnersidan för SAS på American Express hemsida. Om du är inloggad, och har registrerat EuroBonuskontot korrekt, kommer detta synas under rubriken ”Kontoinformation”. Ange önskat antal poäng att överföra vid rubriken ”Antal poäng” och klicka på ”Överför mina poäng”. 
 4. Vänta 5 dagar
  Det kan ta upp till fem dagar innan överföringen är klar och saldot har ändrats hos de två bonusprogrammen. 

Poängkrav & Begränsningar

Överföringen sker med en växlingskurs på 29:1. Det betyder att det behövs 29 Amex för att få en EuroBonuspoäng. Eftersom växlingen sker till hela antal EuroBonus behöver det ske i nivåer på 29 stycken, exempelvis:

Det högsta antalet poäng som får överföras per kalenderår är 988 900. Det motsvarar 34 100 EB. Det är även begränsat till en överföring per dag. 

Amexpoäng SAS Eurobonus

29

1

58

2

145

5

290

10

580

20

1060

40

Hjälp på vägen?

Amex kundtjänst nås enklast via appen ”Amex SE”. Där finns engelskspråkig support dygnet runt. Det är samma app som används för att se transaktioner, fakturor m.m. Appen kan laddas hem från Google Play och AppStore.

Håkan Eriksson Publicerad 8/8/2023

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 3/7/2024