American Express Lounge

American Express Lounge kombinerar avslappnad loungekänsla med mycket bra sittplatser på arenan. Den används bland annat för företagsrepresentationer och event. 

Sittplatserna är ”integrerade i loungen med panoramavy över evenemanget”. Ett lyxigare sätt att uppleva exempelvis musik- eller sportevenemang. I vissa fall ges däremot besökarna bara tillgång till loungen några timmar före eventet börjar. Därefter behöver man gå till sina ordinarie platser. (Läs mer om de olika alternativen nedan)

3 sätt att få tillgång till loungen på Avicii Arena

Det går att få tillgång till loungen på Avicii Arena på flera olika sätt. Det som primärt skiljer sig åt alternativen är hur tillgänglig loungen önskas vara – samt prisnivån.

1. Via Premium Club 

Premium Club är en exklusiv förmån som ger tillgång till det bästa på Avicii Arena. Som medlem får du bland annat tillgång till:

  • Biljetter till samtliga evenemang på Avicii Arena, Tele2 Arena och Hovet – även slutsålda! Biljetter är tillgängliga upp till 2 veckor före evenemanget. 
  • Premiumlounge på Avicii Arena, Tele2 Arena och Hovet
  • Premiumentré där värdar möter upp för bästa upplevelse och service. 
  • Mat och dryck kan köpas i loungen
  • Läktarplatser mot extra avgift

Medlemskap i Premium Club bokas på årsbasis genom kontakt med arenan. 

Pris: Utifrån att biljetter utlovas till samtliga evenemang, samt att loungeaccess ingår på flera arenor, är detta överlägset dyraste alternativet. Prisnivå nämns inte på hemsidan. 

2. Med Amex Platinum

Du som har American Express Platinum kan boka plats i loungen, tillsammans med tre vänner, förutsatt att du har biljetter till evenemanget. På plats får ni både förfriskningar och skön avslappnande atmosfär. Kom ihåg att bokning av platser behöver ske i förväg. Bokning sker enklast via appen ”Amex Experience” och kan ske en gång per event och kort. 

Loungen kan besökas före eventet. Strax innan det börjar behöver ni däremot gå till era ordinarie platser. 

Pris: Amex Platinum kostar ca 6 600 kr/år

3. Köpa plats på event

Inför utvalda event säljs platser i loungen via Axs.com. Bokning kan antingen ske för en plats på en barstol eller i en loungesoffa. Oftast säljs biljetter på barstol två och två medan soffa säljs fyra och fyra. Ingång sker via Amex VIP-ingång där värdar möter upp guidar till loungen. På plats bjuds ni på välkomstdrink och tvårättersmiddag. 

Prisexempel:

  • Loungestol Darin – 2100 kr per plats
  • Loungesoffa Darin – 2100 kr per plats
Ylva Bergström Publicerad 8/8/2023

Jag heter Ylva och jag har haft nöjet att arbeta som rådgivare för Alltomkreditkort.se sedan 2022. En viktig del av mitt ansvar är att se till att vi publicerar intressant och användbar information för våra läsare. Dessutom är jag alltid uppmärksam på viktiga ändringar som kan påverka våra läsare och ser till att vår webbplats alltid är uppdaterad med de senaste nyheterna och förändringarna inom kreditkortsbranschen.

Uppdaterad 11/16/2023