Amex lounge på Stockholm Arlanda flygplats kommer att tillfälligt stängas ner den 18 mars på grund av planerade renoveringsarbeten. Loungen kommer att genomgå en totalrenovering som beräknas pågå fram tills 2024. Visionen för renoveringen är att skapa en lyxig Lounge i Världsklass. Under tiden som renoveringen pågår kommer American Express medlemmar att ha tillgång till en tillfällig Amex Lounge. 

Renoveringsplanerna beskrivs som en av de större satsningarna när det gäller ombyggnad på Stockholm Arlanda flygplats. 

"Under 2023 inleder vi en av American Express Nordics största satsningar och mest omfattande ombyggnationer på Arlanda flygplats. Tillsammans med Swedavia och framstående arkitekter och designers kommer vi att bygga en ny Amex Lounge, på 700 kvadratmeter, i absolut världsklass"

- säger Philip Trocmé, Nordisk VD, American Express.

Även representanter från Swedavia ser mycket positivt på renoveringsplanerna för den nya Amex Loungen. 

- Som ett led i den fortsatta utvecklingen av Stockholm Arlanda känns det roligt att flygplatsen även framåt kan erbjuda denna ”gamla” Lounge i en ny skepnad, säger Charlotte Ljunggren, Marknads- och försäljningsdirektör på Swedavia.

Den 21 mars kommer en ny Pop-up Amex Lounge att öppna sina dörrar. Denna nya tillfälliga Lounge är belägen i Terminal 5 vid Gate F26. Pop-up Loungen är tillgänglig för alla Centurion- och Platinum-medlemmar.

Öppettiderna för Amex Pop-up Lounge är 05:00 fram till 19:30 måndag - söndag. Frukostbuffén kommer att erbjudas varje dag mellan 05:00 och 11:00. Lunch och middag kommer serveras mellan 11:00 och 19:30.