Den digitala brevlådan, Billo, erbjuder nu sina användare att betala fakturor med kreditkort via deras plattform. Som ett introduktionserbjudande kan fakturabetalning ske för enbart 1,19% - 1,49% i avgift

Billo är en ”Kivra-utmanare” och har alltså liknande funktioner som Kivra. Detta genom att vara en digital brevlåda för post från myndigheter och företag som är anslutna till tjänsten. I likhet med dess konkurrenter är det även gratis att skapa konto och använda Billo. 

Betala fakturor med kreditkortet

 I slutet av maj lanserade Billo tjänsten som innebär att fakturor, som hanteras i deras brevlåda, kan betalas med kreditkort. Det gäller därmed både fakturor som skickas till brevlådan direkt samt pappersfakturor som scannas in med mobilen. Ytterligare alternativ att få in fakturan i systemet är via mail, uppladdning av fil samt ”skärmdump”. 

Inloggad i appen anges sedan kreditkortsnummer varpå fakturan betalas med kortets kredit. Betalningen, och avgiften, kommer därmed att synas på kommande kreditkortsfaktura. 

Introduktionserbjudande

I samband med lanseringen av tjänsten erbjuds denna funktion till rabatterat pris. Detta med 1,49 % i avgift istället för 1,99 %. Det kan jämföras mot dess största konkurrent, Betalo, där ordinarie avgift är 2,9%. 

De som väljer att teckna tilläggstjänsten ”All Post” kan genomföra kreditkortsbetalningar till ett ännu lägre pris. Under kampanjperioden kostar tjänsten då enbart 1,19 % vilket sedan höjs till ordinarie nivå på 1,69%. 

All Post kostar 29 kronor per månad och innebär att Billo även tar hand om fysisk post. Detta genom att posten automatiskt scannas in och levereras till den digitala brevlådan. Det sker genom att en särskild postadress används av de företag som man önskar få sin fysiska post scannad från. 

All Post är gratis de tre första månaderna vilket innebär att tilläggstjänsten kan tecknas, utan kostnad, för att nå den lägre avgiften på fakturabetalningar under introduktionserbjudandet.