Fram till och med den 9:e juni kan kreditkortet Refunder Pay användas som vanligt. Därefter avslutas det som ett resultat av att DNB valt att avsluta kortverksamhet i Sverige. 

Kortutgivaren DNB har beslutat att avsluta deras kortverksamhet i Sverige vilket innebär att ett flertal kreditkort redan har försvunnit, eller kommer att försvinna, från svenska marknaden. Bland annat avslutades Suzuikikortet och Subarukortet i maj. I juni kommer turen till Refunder Pay då kortet inte längre kommer att kunna användas efter 9 juni 2024. 

Så hanteras eventuell cashback 

All cashback som tjänas med Refunder Pay hamnar på personens konto hos Refunder.se. Därifrån går det sedan att ta ut pengarna till ett angett bankkonto. Cashback kommer alltså inte att påverkas av detta.  

Så hanteras eventuell skuld

De som har en skuld på kreditkortet kan återbetala skulden enligt gällande avtal. Det går alltså fortfarande att dela upp återbetalningen över flera månader trots att några nya kortinköp inte kan ske. 

Så hanteras reseförsäkring

Om en resa betalas med kortet, senast 9 juni 2024, gäller försäkringsvillkoren i den kompletterande reseförsäkring. Försäkringsskyddet gäller för hela restiden och eventuella frågor kan ställas till samarbetande försäkringsbolag, Zurich. 

Alternativa kreditkort

Det som främst utmärkt Refunder Pay är den höga cashback som erbjudits. Vilka kreditkort som kan väljas istället för Refunder Pay beror därmed på vilken del av dess cashback som varit mest uppskattad. 

2% högre hos Refunder

Med Refunder Pay gavs 2% extra i cashback utöver vad som tjänades via cashbackportalen Refunder. Istället för 2,5 % i cashback hos Jotex gavs alltså 4,5 %. Även på Hotels.com tjänades cashback på 4,5 % istället för 2,5% medan det hos Ellos tjänades  6 % istället för 4 %. 

Alternativ:

Med re:member flex ingår cashbackprogrammet re:,member reward. Det har stora likheter med Refunder men ger generellt högre cashback. Som exempel går det att få 4% hos Jotex, 5 % hos Hotels och 8 % hos Ellos. Med andra ord i samma nivå som med Refunder Pay. 

1% hos livsmedelsbutiker, restauranger och på köp över 20 000 kronor

Med Refunder Pay gavs 1% i cashback vid inköp i livsmedelsbutiker, restauranger samt på inköp på över 20 000 kronor. På övriga inköp gavs 0,5 % i cashback. 

Alternativ:

Med Everydaycard ingår bonus på 1 % på alla livsmedelsbutiker och drivmedelskedjor samt 0,5 % på övriga inköp. Sker däremot inköp på minst 20 000 kronor under en sexmånadersperiod är även den övriga bonusnivån på 1%.