Så fungerar det

  1. Registrera ditt kreditkort
    Börja med att registrera ditt kreditkort till medlemsprogrammet. Registrering kan exempelvis ske i butikens kassa eller på dess hemsida. 
  2. Automatiskt vid kortköp
    När kopplat kort används för inköp hos butiken samlas automatiskt bonuspoäng. Ett alternativ är att rabatt ges på inköpssumman. I stället för att behöva visa upp ett medlemskort, en app eller ange sitt personnummer sker alltså allt automatiskt tack vare kopplingen till kortet. Det blir därmed både enklare och säkrare.
  3. Få pengar tillbaka
    Utbetalning av bonus kan ske på ett flertal olika sätt. Det kan exempelvis ske via en bonuscheck, återbetalning till kortkontot osv. Oavsett ges värde tillbaka vilket är den stora fördelen med att koppla sitt kort till så många program som möjligt. 

Lista – Här får du bonus automatiskt 

Nedan presenteras företag som har bonus- eller rabattsystem som kan kopplas till valfritt kort. 

ICA

Koppla kort

Koppla valfria betal- eller kreditkort, i kassan på ICA, till ett ICA-Stammis konto. Varje gång som betalning sker med kortet på ICA ges ICA-poäng motsvarande ca 1% av köpebeloppet. 

Få bonus

Varje månad kontrollerar ICA hur många poäng som samlats in under innevarande månad. De som samlat minst 2000 poäng får en värdecheck som kan användas på ICA. Antal poäng och eventuella värdecheckar går enklast att se genom att logga in på ICA.se 

COOP

Koppla kort

Även koppling till bonusprogrammet hos COOP sker i en butikskassa. Det krävs att personen sedan tidigare är medlem hos COOP och därmed har tillgång till att samla deras poäng. Sker betalning med kopplat kort samlas sedan automatiskt COOP-poäng. 

Få bonus

Hur många poäng som samlats ihop går att se under ”Mina Sidor” på COOP´s hemsida. Via hemsidan, eller via automater i butiker, kan poängen växlas till rabattcheckar hos COOP, hotellnätter, matvaror och en rad andra produkter. 

Hemköp

Koppla kort

Efter att ha blivit medlem i Hemköps kundprogram kan valfritt bank- eller kreditkort kopplas till detta konto. Kopplingen sker i en bemannad kassa alternativt med hjälp av en kassavärd i snabbkassan. Den enda information som krävs är medlemsnummer eller ID-handling. Därefter samlas poäng på alla inköp som sker med kortet. 

Få bonus

För varje krona ges 1 bonuspoäng. Dessutom går det att få extrapoäng genom att exempelvis ta digitalt kvitto eller tacka ja till utskick av e-post. De poäng som samlas in under en fyra månaders period anger vilken nivå som personen kommer att vara inom i bonusprogrammet. Bland annat påverkar det hur stor summa som betalas via en värdecheck när 2500 poäng samlats in. Som mest går det att få 50 kr för dessa poäng. 

Willys

Koppla kort

Willys har inte något bonusprogram. Däremot kan kort kopplas till Willys Plus vilket ger tillgång till speciella rabatter och erbjudanden. 

Få rabatt

Erbjudanden som gäller samtliga Willys Plus kunder är uppmarkerade i butiken. Trogna kunder får även personligt anpassade erbjuden som enbart kan ses via ”Mina erbjudanden” på hemsidan eller i dess app. 

Vid betalning med kopplat kort aktiveras automatiskt dessa rabatter och minskar därmed totalpriset direkt. 

Preem 

Koppla kort

Koppling av kort sker på Preems hemsida. Något medlemskap, så som krävs hos ICA och COOP, krävs inte. När kortet kopplas går det att välja mellan att få rabatt på drivmedlet eller få bonusen konverterad till Eurobonuspoäng. Som mest går det att ha 10 kort kopplade per person. 

Få rabatt

Vid tankning ges rabatt på 15 öre per liter på bemannade stationer. På obemannade stationer gäller i stället 10 öre. Vid betalningstillfället betalas ordinarie pris. Några dagar senare kommer Preem att skicka tillbaka rabatten till det kopplade kortet. Det kommer därmed att synas som en transaktion till kortkontot. 

Circle K

Koppla kort

Bank- och kreditkort kopplas, i kassan hos Circle K, till bonusprogrammet Circle K EXTRA. Därefter ges automatiskt välkomsterbjudande och löpande rabatter när betalning sker med ett kopplat kort. 

Få rabatt

Under de första tre månaderna ges 25 öre rabatt per liter samt 50 % på en biltvätt. Därefter ges 15 öre rabatt per liter, var 6:e kaffe gratis, var 6:e biltvätt gratis och andra medlemserbjudanden. Tankas minst 200 liter inom en period av 90 dagar ges ytterligare förmåner. Flest förmåner ges om tankning sker av minst 400 liter inom 90 dagar. 

OKQ8

Koppla kort

Ansök först om medlemskap hos OKQ8. Det är gratis och sker enkelt via OKQ8.se. Som medlem får du flera medlemsförmåner som exempelvis var sjätte kaffe gratis och 10 % på biltvätt. Anslut sedan valfritt kort till ditt medlemskap i kassan. 

Få återbäring

Alla inköp hos OKQ8 ger rätt till återbäring. Exakt nivå på återbäringen beräknas årligen utifrån bland annat hur stort överskott som uppnås hos OKQ8. För inköp under 2022 gavs exempelvis 25 öre/liter på bemannade stationer och 2% på inköp i butik. Återbäring betalas ut via en värdecheck som skickas ut en gång per år.

Eurobonus

Koppla kort

Medlemskap hos SAS Eurobonus är gratis och registrering sker på Sas.se/Eurobonus. Som medlem går det sedan att koppla valfria bank- och kreditkort via hemsidan. Inköp som sedan sker hos partnerföretag ger automatiskt Eurobonuspoäng. 

Få bonuspoäng

SAS har samarbete med ett stort antal företag vilka därmed ger poäng vid inköp hos dem. Exempel på företag är SAS, Fortum, First Hotel, Scandic och Björn Borg. Det finns både anslutna E-butiker och fysiska butiker. 

Poängen kan sedan användas för att köpa produkter från SAS Shop. Mest fördelaktigt är oftast att poängen används för att betala flygbiljetter hos SAS. 

Mer bonus med kreditkort

Det går att utnyttja medlemsprogrammen som nämns ovan med valfritt bank- eller kreditkort. Den bonus, eller rabatt, som ges är utöver eventuell bonus som ingår i kreditkortet. Om exempelvis Everyday Card används vid inköpen kan ytterligare 1 % ges på alla inköp. Detta förutsatt att kortinköp sker på minst 20 000 kronor per kalenderhalvår. 

Håkan Eriksson Publicerad 12/21/2022

Mitt namn är Håkan och jag har varit skribent på Alltomkreditkort.se sedan 2021. Mina huvudsakliga uppgifter är att skriva recensioner av kreditkort på webbplatsen där jag grundligt går igenom alla för- och nackdelar för att hjälpa besökarna att välja rätt kort. Jag håller mig även uppdaterad kring vad som händer i kreditkortsvärlden och skriver nyheter.

Uppdaterad 3/12/2024