Circle K Mastercard

 • Gratis kreditkort med bonus och rabatter
 • Tanka-fel-försäkring
 • Rabatt på drivmedel och andra produkter

Om Circle K Mastercard

Circle K MasterCard är ett passande kreditkort för de som ofta tankar på Circle K. Kortet ger alltid rabatt på drivmedel hos företaget och utöver det en bonus hos övriga företag.

Bonusen är på 0,3% men de som tankar över 1000 liter per år får istället 1% i bonus. Andra fördelar är att kortet är utan årsavgift samt har flera försäkringar som skapar trygghet på resan.

Visserligen har kortet fördelar även för de personer som inte främst tankar på Circle K men det rekommenderas nästan enbart till de som prioriterar detta företag. I annat fall finns andra bensinkort eller kreditkort som ger fler förmåner.

Hur bra är Circle K Mastercard?

Bonus & förmåner
0,3 % på alla inköp. Ökas till 1 % om 1 000 liter tankas per år. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, feltankningsförsäkring, självriskskydd för hyrbil utomlands. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 2,00 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 15,00 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 16,26 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 3,9 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 200 000 kr
Ränta: 15,00 %
Effektiv ränta: 16,26 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag i utlandet: 2,00 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: 0,3 % på alla inköp. Ökas till 1 % om 1 000 liter tankas per år.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Feltankningsförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

I ansökan går det att ange önskad kreditgräns på mellan 5000 kr och 200 000 kr. De beviljar aldrig en kredit som är mer än 20 % av personens årsinkomst. Krediten kan i efterhand justeras genom att man loggar in på ”Mitt Circle K MasterCard”. Inloggning sker enkelt med BankID.

Samtliga inköp som sker med kortet blir samlade på en faktura som skickas månadsvis. Bäst är att betala via E-faktura eller autogiro då det vid pappersfaktura tillkommer en avgift på 25 kr. I det fall som fakturan delbetalas uppkommer räntekostnad på 15 %.

*Om krediten utnyttjas till 20 000 kr och denna summa återbetalas över 12 månader skapas en effektiv ränta på 16,95 % (med pappersfaktura)

Sparränta

Om ett större belopp än fakturabeloppet sätts in på kortet ges inlåningsränta på denna summa. Räntan var 2019 på 1,32 % vilket är högre än sparränta än på en bank. Maximalt får 15 000 kr sättas in på kortet.

Bonus

Bonusprogrammet på kreditkortet innebär en återbäring på 0,3 % av hela köpesumman. Detta alltså oavsett om det används på ICA, Clas Ohlson eller vid onlinehandel. De enda ställen där bonus inte går att få är på bensinstationer som inte ingår i samma kedja.

Om minst 1000 liter drivmedel tankas hos Circle K under ett år höjs automatiskt bonusen. Då ges 1 % på inköpen. Bonusen blir automatiskt laddad på kortet och kan sedan användas för att betala med på någon Circle K station. Är det flera vuxna i hushållet kan det därför vara smart att ansöka om ett extrakort (gratis) eftersom det är de sammanlagda inköpen räknas.

Rabatt på drivmedel

Vid köp av drivmedel på bemannade stationer ges ingen procentuell bonus, istället ges 15 öre rabatt per liter. Under de första sex månaderna med kortet ges 25 öre i rabatt per liter.

Försäkringar

Utöver reseförsäkring (se nedan) så finns följande försäkringar:

Betalskydd: Betalskydd är ett frivilligt försäkringstillägg som kan tecknas till kreditkortet. Det kan tecknas direkt i ansökan eller vid ett senare tillfälle. Försäkringen kostar 0,85 % av utnyttjad kredit. Om en faktura är på 10 000 kr innebär det därmed en extra kostnad på 85 kr.

Försäkringen ersätter månadskostnaden på kortet (återbetalning av kredit) om kortägaren blir sjukskriven eller arbetslös. En försäkring som därmed främst passar de som gör stora inköp med kortet och inte har ekonomisk buffert som kan täcka dessa utgifter vid oväntad minskad inkomst.

Resefördelar

Reseförsäkring - I likhet med nästan alla kreditkort så ingår det en kompletterande reseförsäkring på detta kort. Med kompletterande menas att man även måste ha reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen för att få ett komplett skydd. Däremot ger denna reseförsäkring ersättning vid ett flertal tillfällen där hemförsäkringen inte ger ersättning. Exempelvis ingår avbeställningsskydd, självriskskydd och olycksfallsförsäkring på resan. Detta förutsatt att resan är betald med kortet.

Tanka-fel-försäkring - En annan resefördel är Feltankningsförsäkringen. Skulle fel bränsle tankas, och en renovering behöver ske, ersätter försäkringen i första hand den självrisk som måste betalas på bilförsäkringen. Den kan även ersätta bärgning av bilen samt rengöring av tanken.

För att försäkringen ska gälla måste drivmedel har köpts hos Circle K. Maximal ersättning är 5000 kr.

Övrigt

Välkomstrabatter

Efter att kortet tecknats ges en rabatt på 25 öre/litern under tre månader. Därefter gäller rabatten på 15 öre/litern. Denna rabatt ges däremot enbart på bemannade stationer.

I välkomsterbjudandet ingår även 30 kr rabatt på diamanttvätt samt en Kaffe och bulle för 1 kr. Rabatterna finns på kortet men för att aktivera dem krävs registrering i förmånsprogrammet Extra Club.

Löpande rabatter och erbjudanden

Alla som är medlem i Extra Club får löpande rabatter hos Circle K. Det innebär exempelvis var sjätte biltvätt gratis. Via hemsidan går det även att se aktuella rabatter hos samarbetspartners. Under 2017 gick det exempelvis att få 10 % rabatt på fordon & reservdelar hos CDON och Fritt spel på 20 golfbanor i Stockholm.

Egen PIN-kod

Efter att ansökan beviljats skickas information ut om hur egen PIN-kod kan väljas. Önskas koden ändras på ett befintligt kort ska kundtjänst kontaktas.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Circle K Mastercard?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Mihajl

7 nov 2018
Grymt med bonus överallt. Tankar bara på...

Grymt med bonus överallt. Tankar bara på Circle k nu

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Circle K Mastercard:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556574-6624
Adress:
Postnummer: 118 66
Ort: Stockholm
Telefon: 08-14 71 70
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: SEB Kort Bank AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: