Nordea Credit

 • Räntefritt upp till 55 dagar
 • Högsta kredit 50 000 kr

Om Nordea Credit

Fördelen med Nordea Credit är framförallt de rabatter som ges hos dess samarbetspartners. Få lägre pris på bensin, blommor, upplevelser, resor m.m. Även en del försäkringar och resefördelar ingår i kortet. Till stor del liknar det många andra kreditkort och sticker inte ut på någon speciell punkt.

Hur bra är Nordea Credit?

Bonus & förmåner
Rabatter hos Nordeas samarbetspartners. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, leveransförsäkring och allriskförsäkring. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,55 %. Reseförsäkring är inkluderad.
Avgifter
Ränta 13,05 %, årsavgift 320 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 15,52 %. Räntefritt upp till 55 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Kortet har inte fått några användarrecensioner än.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 320 kr
Högsta kredit: 50 000 kr
Ränta: 13,05 %
Effektiv ränta: 15,52 – 17,76 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag i utlandet: 1,55 %
Aviavgift: 0 kr

Krav

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 10 417 kr/mån
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Rabatter hos Nordeas samarbetspartners.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Leveransförsäkring
 • Självriskreducering
 • Allriskförsäkring

Finns inte

 • Köpskydd
 • Förlängd garanti
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

Kreditgränsen på Nordea Credit är maximalt 50 000 kr. Med kreditgräns menas hur mycket som du kan köpa med kortet innan återbetalning måste ske av hela eller delar av krediten.

Varje månad skickar Nordea ut en faktura med en sammanställning över inköpen och uttagen som skett med kortet. På fakturan framgår även lägsta belopp som måste betalas, vilket är 5 % av utnyttjad kredit men minst 150 kr.

Betalas hela beloppet uppstår ingen räntekostnad. Väljer du istället att betala en del av beloppet uppstår räntekostnad (som presenteras på kommande faktura) fram till att krediten är helt återbetald. Räntan är på 13,20 %.

Det finns tre olika nivåer på årsavgiften. Förmånskund betalar 160 kr, Pluskund 240 kr och övriga 320 kr. Detta gör även att den effektiva räntan som presenteras varierar. Om krediten används på 20 000 kr och detta belopp därefter återbetalas över ett år blir den effektiva räntan 15,52 % - 17,76 % beroende på vilken årsavgift man har.

Bonus

Nordea Credit har inte någon bonus. Däremot ingår alltid erbjudanden inom kategorierna Resor och hotell, Shopping, Nöjen, Hälsoboost m.fl.

Bland annat ges 15 % hos Interflora, 20 % hos Tailor Store och 15 % hos Great Days. Det lönar sig därmed att läsa på vilka företag som alltid ger rabatt vid inköp med detta kort då rabatterna är relativt stora. Dessa rabatter och erbjudanden finns främst inom rese/hotell och upplevelsebranschen.

Försäkringar

 • Leveransförsäkring

  Leveransförsäkring ger en extra trygghet vid onlinehandel. Om du beställt, och betalat, en vara som sedan är trasig vid leverans kan ersättning ges. Detsamma gäller om varan inte levereras. Första steget bör alltid vara att kontakta den E-butik du handlat från men om ingen lösning hittas kan alltså försäkringen istället ge kompensation. Högsta försäkringsbelopp är 25 000 kr och det krävs att hela inköpet skett med kortet.

 • Allriskförsäkring

  Om hemelektronik eller hushållsmaskiner köps med kortet ingår en allriskförsäkring i 3 år. Det betyder att ersättning kan betalas ut om produkten går sönder av plötslig och oväntad händelse. Ett exempel kan vara att den tappas i golvet eller att kaffe spills över den. Inköpspris måste vara minst 2 000 kr och som mest kan 20 000 kr betalas i ersättning. Gäller däremot inte för bland annat datorer, kameror och mobiler.

Resefördelar

Betalar du din resa med ditt Nordea Credit (minst 50 %) ingår en kompletterande reseförsäkring. Därmed förbättras försäkringsskyddet under resan utöver den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen.

Några exempel på vad reseförsäkringen består av för delar är:

 • Avbeställningsskydd - Upp till 15 000 kr per person eller 45 000 kr per kort
 • Bagageförsening - Från 2 000 kr per person och 6 500 kr per kort
 • Olycksfallsförsäkring - Ersättning vid medicinsk invaliditet eller dödsfall (max 200 000 kr)

Emergency Service

Om du tappar bort, eller blir bestulen på, ditt kreditkort utomlands kan det lätt spärras. Däremot kan det då bli svårt att klara av vardagliga inköp, köp av flygbiljett hem osv. Det är i dessa fall som Emergecy Service kan kontaktas. De ser till att du får den hjälp som behövs.

Tjänsten kostar 500 kr. Den kan däremot inte användas över hela världen. Kontakta Nordea innan avresa för att vara säker på att tjänsten är tillgänglig i det land du tänkt åka till.

Billigare hyrbil och bensin

Genom samarbete med Avis ges upp till 15 % i rabatt vid bilhyra hos dem förutsatt att bilen hyrs i Sverige. Om bilen hyrs i övriga Europa alternativt i Nordamerika ges 10 % rabatt i det fall hyra sker över minst tre dygn.

När tankning sker på en bemannad Preemstation ges alltid 15 öre rabatt per liter. Rabatten dras av på kommande faktura.

Menzies Lounger på Arlanda och Landvetter

Nordea Credit ger tillgång till flygplatslounger både på Arlanda och Landvetter. Kostnaden är 155 - 175 kr per person (även medföljande gäst).

Självriskskydd bilbärgning och assistans

Om minst 20 liter bensin/diesel eller 5 kg gas tankas och betalas med kortet aktiveras denna försäkring. I dessa fall ersätter försäkringen självrisken på bilförsäkringen i det fall som bärgning eller assistans behövs. Detta upp till 2 000 kr per tillfälle.

Rabatter på resor och upplevelser

Genom samarbete med bland annat Apollo, BRA-flyg och Birka Cruises ges rabatt hos dessa företag. Oftast sker detta under begränsade tidsperioder.

Köps upplevelser via upplevelseföretaget GreatDays ges alltid 15 % om betalning sker med kortet och koden NORDEA anges när betalning sker.

Övrigt

Nordea Wallet ger tydlig sammanställning - Nordea Wallet är en app som tydligt sammanställer och presenterar alla kortinköp. Detta oavsett om köp har skett via mobilen, klockan, kortet osv. I appen går det enkelt att söka på olika inköpsställen, belopp och aktivera kortet för en rad betalningsappar.

Kompatibel med många betalningsappar - Nordea Credit kan lätt aktiveras i en rad olika betalningsappar så som Apple Pay, Fibit Pay, Garmin Pay och Samsung Pay. Därmed skapas enklare betalningsvägar samtidigt som alla inköp hamnar på samma faktura.

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Nordea Credit?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du använt Nordea Credit är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Nordea Credit:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 516411-1683
Adress: Smålandsgatan 17
Postnummer: 105 71
Ort: Stockholm
Telefon: 0771-224 488
E-post:
Ansvarig bank: Nordea Bank Abp, filial i Sverige

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: