Nowo Kreditkort

 • Specialanpassat för pensionssparande!
 • Se ditt sparande i realtid via appen
 • Reseförsäkring som täcker hela familjen
 • Ingen bonus

Om Nowo Kreditkort

Är det möjligt att ett kreditkort kan göra det privata sparandet enklare och roligare? Ja, absolut. Det är i alla fall målet med Nowo-kreditkort. Vid inköp med kortet adderas en liten summa som sedan avsätts till en fond som förvaltas av Nowo. Utöver det ger Nowo en sparbonus på 2% på det sparade beloppet. Genom samarbeten med över 70 butiker ger de även möjlighet till ytterligare sparande.

Nowo kan vara kreditkortet för dig som aldrig kommer igång att spara. Det är inte det optimala sättet att spara på. Men funktionen från klart godkänt och att spara är alltid betydligt bättre än att inte spara alls.

Hur bra är Nowo Kreditkort?

Bonus & förmåner
Ingen bonus. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
Försäkringar
Reseförsäkring, MasterPass, Kivra, Priceless. Det här betyget bygger delvis på svar från kundundersökningar.
På resan
Valutapåslaget utomlands är 1,97 %.
Avgifter
Ränta 14,30 %, årsavgift 0 kr och aviavgift 0 kr. Effektiv ränta 16,58 %. Räntefritt upp till 60 dagar.
Beviljandegrad
Eftersom vi inte samarbetar med kortutgivaren kan vi inte mäta kortets beviljandegrad.
Kundnöjdhet
Användarna på Alltomkreditkort.se har givit kortet 2,5 av 5 poäng.
Helhetsbetyg
Detta är en sammanvägning av ovanstående betyg. Helhetsbetyget visar hur fördelarna och nackdelarna förhåller sig till varandra.

Kortfakta

Årsavgift: 0 kr
Högsta kredit: 150 000 kr
Ränta: 14,30 – 18,32 %
Effektiv ränta: 16,58 %
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Korttyp: Mastercard
Uttagsavgift: 2,97 %
Valutapåslag i utlandet: 1,97 %
Aviavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr
Dröjsmålsränta: 60,00 %

Krav

 • Minst 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus & förmåner

Bonus: Ingen bonus.
Concierge Service: Nej
Tillgång till lounger: Nej

Försäkringar

Finns

Vi saknar information om vilka försäkringar som finns.

Finns inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Leveransförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Självriskreducering
 • Prisgaranti
 • Feltankningsförsäkring
 • Nyckelförsäkring
 • Allriskförsäkring

Observera att vissa försäkringar ibland inte ingår automatiskt. Läs mer nedan.

Kredit

När ansökan skickas in för Nowo kreditkort får användaren ansöka om en kreditgräns på mellan 5 000 kr och 150 000 kr. De som ansöker om de högre beloppen får räkna med att banken kan godkänna ansökan men ge en lägre kredit än vad som stod på ansökan.

Den räntefria perioden är upp till 60 dagar och faktura skickas ut till kortägaren varje månad för återbetalning av kreditskulden. Den minsta summa som då måste betalas tillbaka är 5 % av skulden.

Om inte hela skulden betalas läggs den på kommande månaders fakturor till att den är helt betald. Under denna tid tillkommer ränta.

Räntan på kortet är 12,36 %. Om en kredit utnyttjas på 30 000 kr och återbetalning sker på 10 månader (60 dagars räntefri tid) blir den effektiva räntan 14,26 %.

Bonusar

Nowo vill underlätta för dig som vill komma igång med sparandet. Detta sker via fyra funktioner.

Autospar

Via Autospar väljer kortägaren hur stor procent på varje köp som ska sättas undan till sparandet. Detta med ett intervall mellan 2 % och 10 %. Varje gång som kortet används avsätts den procentsatsen av köpesumman till det privata sparandet. Den kommande fakturan kommer därmed vara på köpebeloppet plus den summa som valts för att avsättas till sparandet.

Exempel: En person väljer att markera 10 % och handlar med kortet för 10 000 kr en månad. Beloppet på kommande faktura kommer därmed att vara på 11 000 kr. Av dessa går 10 000 kr till att återbetala kreditskulden och 1 000 kr till pensionssparandet i Nowofonden. Det går hela tiden att följa hur mycket som avsatts av till fonden.

Autospar kan därmed ses som ett enkelt sätt att komma igång med sparandet.

Även om det framställs som att det är ett sparande för pensionen så kan pengarna alltid tas ut i förtid utan att det uppstår någon kostnad.

Rabatt utan att använda kortet

Ser du fördelar med Nowo men inte vill handla med ett kreditkort? Det går bra ändå. Via appen (gratis) kan du handla hos över 1 000 anslutna butiker som ger olika rabatter. Denna rabatt avsätts då till sparandet.

Sparåterbäring

Som en morot ger även Nowo en bonus på den sparade summan varje månad. Den ordinarie nivån är 2 % vilket gör att om du sparar 1 000 kr en månad så kommer det ge 20 kr i sparåterbäring. Denna summa betalas ut en gång per år och sätts i samma fond som ordinarie sparandet.

Rabattprogram hos över 1000 butiker

Har du ett Nowo kreditkort får du tillgång till deras rabattprogram. Ett program som ger rabatt hos ca 1 000 butiker. Vilka butiker som det gäller samt gällande rabattsats kan ses i deras app. Från dessa samarbetspartners kommer även regelbundna extra förmånliga rabatterbjudanden.

Försäkringar

Några försäkringar, utöver reseförsäkringen, ingår inte.

Resefördelar

I kortet ingår en reseförsäkring förutsatt att resan betalats till minst 75 % med kortet. I reseförsäkringen ingår bland annat Avbeställningsskydd, Försening av transportmedel/bagage, och Självriskeliminering på hem- och bilförsäkring.

Övrigt

MasterPass, Priceless, Kivra

Alla kort som ges ut i samarbete med MasterCard ger tillgång till MasterPass och MasterCard Priceless. MasterPass underlättar betalningar både online och i fysiska butiker och Priceless består av en rad rabatterade erbjudandet med fokus mot rese- och upplevelsebranschen.

Kortet kan även kopplas till Kivra (i likhet med många andra kort)

Vid försäljning av fondandelar debiteras en uttagsavgift om 1 %.

Är det ekonomiskt försvarbart?

Är Nowo den bästa lösningen för ett effektivt sparande?

Alla kort som ges ut i samarbete med MasterCard ger tillgång till MasterPass och MasterCard Priceless. MasterPass underlättar betalningar både online och i fysiska butiker och Priceless består av en rad rabatterade erbjudandet med fokus mot rese- och upplevelsebranschen.

Kortet kan även kopplas till Kivra (i likhet med många andra kort)

Dagspar/Snabbspar

Det som går som en röd tråd genom fördelarna med Nowo är att kortägaren ska spara pengar. En funktion som hjälper till med detta är Dagspar. I appen kan du välja ett mindre belopp som dagligen ska dras till ditt sparande. Snabbspar innebär att ett engångsbelopp sätts undan till sparandet.

Är Nowo den bästa lösningen för ett effektivt sparande?

JA – Det är praktiskt, billigt och enkelt. Har du svårt att komma igång med sparandet kan kortet vara en lysande väg. Du handlar med kortet som vanligt, betalar kreditkortsfakturan och får ett sparande på köpet. Dessutom får du bonus på sparandet och inköpen via flera vägar. Tack vare de olika sparbonusarna är det bättre att spara på detta sätt än att spara på traditionellt vis (med månadssparande) i fond.

NEJ –Det går att maximera sparandet på andra sätt. Fonden som pengarna sparas i finns en vanlig värdepappersdepå. Det betyder att du skattar 30 % av vinsten. De flesta experter rekommenderar istället sparande i ett ISK då det är skattetekniskt bättre på långsiktigt sparande. Eventuellt kommer Nowo erbjuda ISK 2018.

Bonusen är lägre än med andra kort. Detta visar sig om man ställer två kort mot varandra.

Exempel: Varje månad handlar du med kortet för 20 000 kr och har valt att avsätta maximal summa till sparandet, dvs 10 %. Det innebär att det varje månad avsätts 2 000 kr till sparandet. På detta får du 2 % i sparbonus (som ordinarie nivå). Det ger därmed 40 kr extra i sparande. Bonusen med kortet är då alltså 40 kr som standard.

Har du istället kreditkortet från Shell eller Preem har du 1 % i bonus på samtliga inköp. Det skulle därmed ge 200 kr i bonus varje månad.

Men kom ihåg att Nowokortet ger rabatt i 1 000 butiker vilket inte ges med korten ovan. Det kan alltså vara mer lönsamt.

Slutsats

Det går att få bonusar och spara pengar på flera olika sätt med kreditkort. Vilket kort som är bäst beror på vilka funktioner som prioriteras. Nowo har en enkel och snabb funktion för att sätta undan ett sparande. Dessutom ger de bonus på sparandet och rabatt på inköp hos 1 000 butiker. Andra kort ger högre bonus på alla inköp men har inget automatiskt sparande. Vad är viktigast för dig?

Andra populära kreditkort

Vad tycker våra användare om Nowo Kreditkort?

Skriv ett omdöme

Alla omdömen

Tom Andersson

20 apr 2019
Lättheten vinner

Tror att det är ett lätt sätt för ungdomar att starta upp ett sparande. Inte helt optimalt men vinner istället på lätthet. Om man använder koden smart320 får man 50 kr när man registrerar sig.

Ingrid Gustafsson

3 jan 2019
POSITIVT OMDÖME

Enkel, praktisk .

Önskar att man kunde erbjudas typ ett ISK-konto kopplat till NOWO.

MT

20 sep 2018
Appen omöjligt att kunna använda Ovanligt...

Appen omöjligt att kunna använda

Ovanligt krånglig

Avslutar mitt konto

viktoria

22 aug 2018
Förstår mig inte riktigt på detta kort....

Förstår mig inte riktigt på detta kort. Försökt använda det för pensionssparande men appen är verkligen svår att förstå sig på. Hur bra kortet egentligen är kan jag inte uttala mig om...

Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din erfarenhet av Nowo Kreditkort:


Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Kontaktuppgifter

Org.nummer: 556990-1795
Adress: Artillerigatan 42
Postnummer: 114 45
Ort: Stockholm
Telefon: 08-609 04 77
E-post: [email protected]
Ansvarig bank: Nowonomics AB

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag: